Reklama

Reklama

Těsně před zavírací dobou vtrhne do supermarketu Hastings skupina ozbrojenců. Záhy se však ukáže, že to nejsou lupiči ani teroristé, ale zoufalí vědci, kteří se snaží zabránit invazi mimozemšťanů. Lidstvu hrozí skutečné nebezpečí a čas se krátí…
Idylický předvánoční večer v supermarketu Hastings v arizonském Buck Lake se chýlí ke konci. Těsně před zavírací dobou je v obchodě už jen hrstka zákazníků a personál. Z ničeho nic však dovnitř vtrhne skupina po zuby ozbrojených násilníků, zastřelí několik lidí a ostatní zajme. Nejsou to však lupiči ani teroristé, jak to v první chvíli vypadalo, ale zoufalí vědci, kteří se snaží zastavit mimozemskou invazi, k níž má dojít této noci právě tady. Celé lidstvo je v ohrožení a čas hraje v jejich neprospěch stejně jako policie, která se snaží proniknout dovnitř... Americký sci-fi horor režíroval Ben Rock, hrají Carlos Bernard, Matthew St. Patrick, Courtney Ford ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se říká Za málo peněz hodně muziky. Stejně jako jsem byl včera mile překvapen Midnight Movie, potěšili mě dnes Alien Raiders. Velmi příjemný béčkový horor, a to zvlášť vzhledem k námětu (organizovaní lovci mimozemšťanů), který podle mne už výrazně lépe zpracovat nejde (alespoň ne s vážným pojetím). Nejedná se tu sice o žádnou přehnanou originalitu - vždyť minimálně jeden podobný film si vybaví snad každý (já v prvé řadě vzpomenul na Mlhu, Splintera a Věc) - ale kdo ji vyžaduje, nebude koukat na béčkový horor, že ano. Kdo by chtěl kritizovat a rejpat, ten si tu plno věcí pro tuto svou potřebu najde, ale fanoušek hledající zábavnej film dostane přesně to, co chce. 7/10 ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu nízkorozpočtový snímek a opravdu zde platí, za málo peněz = málo muziky. Pokud očekáváte hollywoodské filmové triky - NEDOČKÁTE SE. Pokud očekáváte skvělé masky - NEDOČKÁTE SE. Pokud očekáváte vynikající herecké výkony - NEDOČKÁTE SE. Pokud očekáváte kvalitní obraz a zvuk - NEDOČKÁTE SE. Suma sumárům, běžný TV film, jakých je na SCI-FI channel a AXN SCI-FI tisíce. A pro mne velké zklamání! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto levného horůrku si vzpomenete na spoustu dobrých hororů. Vyloženě špatné to není, ale chyběla mi hutnější atmosféra, lepší lekačky a poslouchatelnější dialogy. Chování postav je silně nevěrohodné, konec rádoby překvapivý, ale ti, kteří mají žánr horor (a hlavně tyhle laciné béčkové výtvory) v oblibě, jej odhadnou daleko dopředu. Naštěstí občas vycákne krev, takže těch 82 minut se přežít dá. 50% ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

No dobře, efekty se to zrovna nehemží, ale zase je na tom filmu vidět, že i bez toho to jde. Dobré prostředí, tma, atmosféra strachu a nejistoty, kdy většina lidí neví, co se vlastně děje a o život může přijít každý a v každé vteřině, to jsou hlavní klady tohohle vetřelčího filmečku. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Zpočátku velmi slibně se rozjíždějící sci-fi, již bych na televizní produkci ani příliš netipoval, nakonec zabředne přesně do oněch tv mantinelů, jakých jsem se obával. Prostředí i postavy nemají už po pár minutách co nabídnout a o nějaké solidní akci, atmosféře či béčkových hláškách můžete jen snít. Mít to tak o polovinu kratší stopáž a odpustit si rádobyšokující pointu, nasolil bych Alien Raiders velmi slušné tři, takto 2,5*. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jedného večera tesne pred záverečnou, vstúpi do menšieho supermárketu skupinka ozbrojených ľudí, ktorá vrátane obsluhy zastrelí niekoľko zákazníkov. Napriek prvotnému odhadu miestnej polície, ktorá v samotnom skutku vidí jasný prípad ozbrojenej lúpeže, je pravda omnoho komplikovanejšia ako sa môže zdať. Nejedná sa totiž o šialencov, ktorým sa ich plány nečakane vymkli z rúk, ale o plánovaný útok vedcov, ktorí sa rozhodli vyčistiť svet od ľudí, nainfikovaných mimozemským vírusom. Súhlas s Jakubkom "Veselým". Samotný tvorcovia zvládli za "euríčko" viac, ako sa im podobným nepodarilo za milióny. Divák môže zabudnúť na to, že by mu bol ponúknutý záber na pristávací manéver E.T.-ho. Žiadneho taniera, či niečoho podobného sa určite nedočká. Snímok sa po celú dobu odohráva v "Lidli", pričom až na pár gore záberov nedisponuje ničím mimoriadnym. Je skôr založený na akcii, ktorej je tu od úvodu viac než dosť. Keby boli k dispozícii groše a bolo by za čo pritvrdiť, bol by som pri samotnom hodnotení odvážnejší - 55% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Znáte to, když jenom projdete kolem televize, aniž byste měli v plánu se na něco v televizi koukat, ale tam běží něco zajímavýho a vy na to koukáte napřed minutu, pak pět minut, pak deset minut, a nakonec se to rozhodnete dokoukat do konce, i když jste měli v plánu dělat něco jinýho? Tak přesně tohle se mi stalo u tohohle filmu. Šel jsem si jenom pro něco do obýváku, tam byla zapnutá TV Nova a asi už pět minut běžel tenhle film, na obrazovce zrovna byla scéna, kdy sámošku v nějakým americkým městečku přepadla banda lidí, a já se do toho zakoukal. To už značí něco o tom, že tenhle film asi tak špatný nebude, když dokázal zaujmout někoho, kdo nesnáší sci-fi žánr, což jsem já. Jasně, že na to tvůrci neměli moc peněz bylo na filmu poznat, ale o to víc obdivuji, co tvůrci dokázali za málo peněz natočit. Film je totiž atraktivní, zajímavý, záživný, napínavý a troufám si říci i neotřelý. Přitom stačilo pár herců, jedna sámoška a parkoviště před sámoškou a máme tu sci-fi horor, který je dle mého názoru na sobotní noc přímo ideální. Já jsem spokojený, ale přece jen nemohu filmu udělit více než tři hvězdy, protože mě trochu zklamal závěr (nesnáším otevřené konce ve filmech) a pár nelogičností by se zde také našlo, z toho důvodu tedy film hodnotím jako průměrný. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Běčko jako za starých dobrých časů. Od začátku budovaná atmosféra se ke konci přece jen prolomí pod návalem různých klišé a hloupých situací. Jeden z rukojmích například prohlásí, aniž by věděl která bije, ..."že pokud je ta věc král, tak ji musíme zabít." Určitých úšklebků se z mé strany filmu dostalo, ale za ty prachy co to muselo být natočeno, slušná práce. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na sympatické postavy, děsivě vymakaného záporáka, logický děj, hustou atmosféru nebo napětí, ale jestli si jen chcete procvičit čelisti při zívání, tak se na "Alien Raiders" s důvěrou obraťte, nudy si užijete vrchovatou porci. Jedna cípatá za kvality filmu a jedna s notně ulámanými cípy za možnost, že v době, kdy jsem podlehla nezáživnosti a hnípala, se právě na obrazovce odehrálo něco zajímavého. 30% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Věc, Vetřelec, Fakulta, Mlha, Invaze lupičů těl...dlouhý seznam filmů, které jistě inspirovaly tento snímek, nejvíce zřejmě Carpenterova Věc, ale nevadí. Svěží levné sci-fi, kdy jde o život. Škoda, že nebyly penízky na kvalitní triky, jelikož chapadla, ozubené čelisti a hektolitry slizu by sem sedly jak zadek na hrnec. Škoda, že nedošlo alespoň na jedno krvavé vyhřeznutí, škoda, že to nebyla větší mela. Ale nechť. Krev byla, běžný test z Věci nahradilo odřezávání prstů,mrtvoly přibývaly a tušený konec potěšil. Jo a velikou hvězdu za titulní song Into A Swan od SIOUXSIE. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Trošičku ja Mist od Darabonta, trošku sci-fi o vetřelčích parazitech ale Věc a dohromady neurážjící jednohubka. 70% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nuda. Záverečnú pointu vytušíte v prvej pólke filmu a keďže tvorcovia sústredili pozornosť hlavne na vyjednávanie s políciou a preverovanie potencionálnych nositeľov, vznikol z toho skôr sci-fi thriller, ako horor a hororová stránka preto takmer vôbec nefunguje. Mutant bol pekný, ale kvôli nízkemu rozpočtu sa pred kamerou objavil dohromady na nejaké dve-tri minútky, a pri absolútnej absencii strachu tak Alien Raiders hororového fanúšika skrátka nemajú čím prekvapiť. 50% ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Výborný námět, bohužel poněkud přizabitý místy dost otravnými dialogy (možná za to může dabing, těžko říct) a naprostou předvídatelností naprosto všeho (o jistých klíčových skutečnostech jsem měla jasno po cca čtvrthodině a pokud film nedokáže svést ze stopy ani tak vděčného a analyticky nezdatného diváka jako jsem já, scénárista prostě selhal). Jinak ale vcelku příjemná podívaná na víkendový pozdní večer. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl nakročeno k příjemnému průměru, ale až příliš špatné efekty a nuda v závěru z něj udělali slabý kousek. Škoda.. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Tento snímok dokázal, že aj keď je to jeden zo slabších filmov, dokáže pobaviť, keďže má krátku stopáž a akcia začína hneď na začiatku. K tomu, ja mám veľmi rád horory odohrávajúce sa v stiesnených podmienkach, ale aj podobné thrillery, kde únoscovia držia rukojemníkov. Samozrejme hneď od začiatku tušíte, že pôjde o niečo mimozemského pôvodu, no film si udržiava neustále istú hladinu tajomna. Škoda toho konca, ktorý jasne hovorí "môžete sa tešiť na dvojku...". ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Plusem je, že jsem se na to vydržel dívat, i když ze záznamu jsem hodně věcí jel rychloposuvem. Skončilo to, jak se dalo předpokládat od začátku. Jen nevím, proč teenagerům říkali děcka. Člověk by nevěřil, co se mu může stát v supermarketu... ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ Pay-TV PREMIÉRA: HBO = 30.4.2010, réžia českého znenia (HBO 2010): MAREK LIBERT+SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: DajTo! = 4.1.2013 (R: 6.7.2013), réžia slovenského znenia (Markíza 2012) = +ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: NOVA = 19.1.2013 (R: NOVA CINEMA = 23.3.2014), réžia českého znenia (NOVA 2013) = (3.1.2013) ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Překvapující asi stejně jako když holce sundáte podprsenku, čekáte obrovský prsa, ale v podprsence najdete místo toho schovaný ponožky a pod nimi lentilky pod kobercem. V tomto případě je to ovšem myšleno v dobrém slova smyslu (mikropodprda a megaprsa). Pokud filmu odpustíte jeho béčkovost, tak si v rámci možností odnesete poměrně kvalitní podívanou. 61% ()

Reklama

Reklama