Reklama

Reklama

Krakonoš a pytlák

  • Východní Německo Rübezahl und der Wilderer (více)
všechny plakáty
Animovaný / Loutkový / Krátkometrážní / Pohádka
Východní Německo / Československo, 1981, 13 min

Režie:

Zdeněk Vinš

Kamera:

Siegfried Jung

Hudba:

Luboš Fišer

Hrají:

Václav Voska (vypravěč)
(další profese)

Recenze (7)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Loutkový seriál KRAKONOŠOVY POHÁDKY v animované podobě mimořádně zajímavým způsobem dotváří ve stejné době produkované a uváděné KRKONOŠSKÉ POHÁDKY. Oproti živému Večerníčkovi jsou animované filmy o něco delší, dějově propracovanější a Krakonoš v nich o poznání méně démonický a naopak více lidský. Ze tří vypravěčů vyniká zřetelně Bohuš Záhorský. Ale ani výkony Václava Vosky - pro něj je to velmi neobvyklá poloha, přece jen to byl herec víc pro dospělé - a v jednom případě zřejmě pro předčasné Voskovo úmrtí také Oty Sklenčky - jsou nadprůměrné. Na této věci - poměrně překvapivě - nic nemění ani vklad dederonských filmařů. Česká kvalita československého období převládla. I zde to dokládá světový formát československé filmové i divadelní tvorby pro děti a mládež. Budeme s to se k této dnes snové úrovni vrátit? ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Zatímco české děti mohou v poklidu beztrestně krást hrušky německému Frickovi, on chudák nemůže ani pomyslet na vylepšení jídelníčku nějakou tou zdravou vysportovanou zvěřinou. A lítost nad ničením nevinných věcí v rámci spravedlivé Krakonošovy odplaty se rozhodně nezmenší vědomím, že by o ně Sudeťák tak jako tak přišel při odsunu. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, pytláctví se nevyplácí. Jen nemůžu pochopit, že Krakonošovi a vůbec dalším nevadí třeba hony. Bezhlavé střílení stovek zvířat myslivci - samozvanými ochránci zvířat. Dobře mu tak, pytlákovi jednomu. Chyběl mi ale hlas Bohuše Záhorského, Václav Voska tak zajímavé vyprávění neměl. ()

oashi 

všechny recenze uživatele

A další díl, kdy je zlotřilec ponechán, ať se vytrestá sám. PS: Nebezpečnost vysoké v domácnosti potvrdil táta, že když byl malý, našli do rybníka západkou srnku, že ji vzali domů ke kamnům, aby se ohřála. To se pak hajný rozohnil o její nebezpečnosti, když ho přivedli, to bylo sprásknutí rukou nad hlavou, že prý ani netuší, v jakém nebezpečí byli. ()

Reklama

Reklama