Reklama

Reklama

Doremipasollasido

  • Jižní Korea 도레미파솔라시도 (více)

Obsahy(1)

Naproti domu středoškolské studentky Jung-won se nastěhuje známý vysokoškolský popový zpěvák Eun-gyu, který je idolem mnoha dívčích srdcí, ale Jung-won v něm pozná kluka, který ji ztrapnil v zábavním parku. Přesto Jung-won slíbí Eun-gyuovi, že mu bude týden nosit kytaru do jejich zkušebny pod podmínkou, že neřekne jejím rodičům, že Jung-won chodí večer pracovat. Po příchodu do zkušebny pozná Jung-won v jednom ze členů kapely svého bývalého přítele Hee-wona, který jí ani po třech letech od tragické události, jež se jim stala, neodpustil. Jak takový milostný trojúhelník může dopadnout? (Dragoni)

(více)

Recenze (11)

Shit 

všechny recenze uživatele

V porovnání s tim, co Korea produkuje v několika posledních letech, je tohle jenom průměr, sice to má svoje lepší chvilky, ale celkově to vyznívá dost lacině a závěrečná ždímačka slz je slabá a hodně vycucaná z prstu, ostatně jako celej příběh, kterej z větší části vaří z vody ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerná mierne romanticky ladená dráma. Má celkom dobrý príbeh o stredoškoláčke, oproti domu ktorej sa presťahuje mladý obľúbený spevák, ktorého už za nepríjemných okolností stretla a keďže ju nachytá pri nočnom odchode z domu, rozhodne sa to využiť, aby mu nosila gitaru do ateliéru, inak to povie jej rodičom a tak ona súhlasí a postupne sa začínajú mať radi a vytvoria pár, lenže v mladíkovej kapele pôsobí aj jej starý známy, s ktorým sa mali radi, ale po jednej nepríjemnej situácii spolu skončili a teraz ju začne nútiť ku vzťahu. A tak sa ona musí rozhodnúť, ktorého si nakoniec vyberie. Spracovanie je ale iba priemerné, dá sa na to bez problémov pozerať, ale už po chvíli sa dá jasne odhadnúť, že tento raz sa o nič výnimočné nejedná, dej pôsobí až príliš obyčajne bez nejakého skrytého potenciálu, ktorý by to neskôr mohol výrazne oživiť, mužské postavy aspoň za žánrovým priemerom výrazne zaostávajú a síce sa v priebehu filmu nájdu dva celkom zaujímavé prvky, ale ani tie nie sú dostatočne využité, aby to film povýšilo nad priemer. Ani tie hudobné čísla moc nezaujmú. Ale aspoň dejová línia o osudoch bývalého priateľa je celkom zaujímavá. V rámci romantického žánru ani moc nie je o čo stáť, ale v tomto prípade o ňu ani až tak moc nejde, prvoradý je vzájomný vzťah medzi týmto trojuholníkom, takže na skutočnú romantiku tu nezostalo moc miesta. Herecké obsadenie moc nezaujme, bavila ma Cha Ye-Ryun, ktorá to svojou charizmou celkom slušne utiahla, jej obaja nápadníci sú až príliš nevýrazní, ani k jednému som si nedokázal vypracovať vzťah, z mužských postáv za niečo stojí jedine brat hlavnej hrdinky, ale ten má len málo priestoru. Réžia a technická stránka sú podobne len čistý priemer. Škoda, nie je to zlý film, ale čakal som viac, po všetkých stránkach priemerný film, ktorý o trochu povyšuje len príjemná hlavná hrdinka. 56% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Mladá dívka Jung-won se seznámí se zpěvákem populární kapely Eun-gyuem a když se do něho zamiluje, zjistí, že v kapele hraje i její bývalý přítel Hee-won, s nímž má nevyřešenou tragickou minulost. Do Re Mi je klasická korejská romantika se všemi klady a zápory, které k tomu patří. Mezi největší klady patří sympatické a vícerozměrné postavy se kterými se snadno sžijete a chápete jejich motivaci. Někomu může lést na nervy pořádná várka citového vydírání, ale to už k tomuto žánru prostě patří a musí se s tím počítat, případně se na to těšit:) Debutující režisér Kang Geon-hyang je spoluscénárista Temptation of Wolves a i když Do Re Mi není až tak dobré jako Temptation of Wolves, za podívání určitě stojí. A malé upozornění, není to romantická komedie, romantické drama. S odstupem času musím uznat, že je to místy trochu guilty pleasure:) ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Škoda toho závěru, to už byla hodně velká utopie. Jen mi přijde divné, že tohle může všechno stihnou prožít děvče na střední škole. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Svižné, ramonatické, líbivé × divná mozková nemoc, divná minulost dvou přátel, občas zmatek. Ale i tak to bylo hezké. Hlavní hrdinové byli moc sympatičtí, hudba filmové kapely taková moc sladká, psychická porucha z lásky hodně zvláštní, černá kočka fajn. Bohužel se asi autoři snažili narvat do filmu všechny romantické a bolestné prvky, (jen se divím, že nikdo neumřel), takže v závěru to vypadalo dost fantasmagoricky. Ale jinak pohodový film, kde se pláče, hraje na kytaru a vydírá sebevraždou. ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

Konec by měl být rozhodně jiný, až do bodu, kdy ubrečený Geun-seok odchází mě film bavil. Uvítala bych, kdyby se za ním rozběhla když odcházel a ten druhý by s tím neměl problém. Od tohoto bodu jde film úplně do kytek, ale když odpářu tuto část a dosadím si tam, že ho chytla, tak je to krásný film :-D ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Až přijde den, kdy dokážu žít bez tebe, nechám tě jít." ...Přátelství, zrada, láska, citové vydírání, sobeckost a také vzpomínky, které uzdravují srdce a duši. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Velmi slabé, a to i přes to, že prvních asi 20 minut bylo celkem v pohodě, ale zbytek je tragédie. Jang Geun-seok totálně selhal v této roli, hlavně v té dramatické části, druhá polovina filmu je navíc hodně přitažené za vlasy, řekl bych, hodně velká ptákovina. I songy byly o ničem. Pro mě totální fail. Chtělo by trošku soudnosti hodnotit tento film tak vysoko u fandů korejských melodramat. ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda ubrečený filmy o lásce. Ufňukaný zamilovaný pohledy zvládám jenom tehdy, když je v ději filmu ještě nějaký další podstatný aspekt. Tady nebyl vůbec žádný. Blbej film a bohužel ho nezachránil ani JGS. ()

sara93 

všechny recenze uživatele

Mlaďoučký Jang Geun Seok byl už tehdy velmi nadaný herec. I když začátek je rychlý, tak celkový děj je poskládaný nepřirozeně a stane se zde tolik trapných zvratů, že by se jimi dala zaplnit i celá telenovela. Čeho je moc, toho je prostě příliš. I když se mi prvně líbil postoj druhého lídra, tak i to mi pak začalo vadit. ()

Reklama

Reklama