Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V melancholické komedii debutující Sophie Barthesové zastihneme Paula Giamattiho coby proslulého newyorského divadelního herce v okamžiku existenciální krize, do které jej vžene role v připravovaném Čechovově Strýčku Váňovi. Na základě časopisového inzerátu se úzkostmi sužovaný Paul odevzdá do rukou tajemné společnosti, jež mu zaručí úlevu extrakcí a následným dočasným zmrazením jeho duše. Náhle nabytou lehkost však záhy vystřídají bizarní komplikace a proslulý herec začíná tušit, že cesta zpět k vlastní duši bude dlážděna neopakovatelnými zážitky. Ačkoli autorka přiznává inspiraci Gogolem, Buñuelem, Jungem či Woodym Allenem, její zralý debut patří k nejoriginálnějším filmům letošního roku. Z vlastního snu vycházející příběh s nadreálnými prvky a filozofickým přesahem podává s intelektuální hravostí a smyslem pro absurditu. Vedle skvělého Giamattiho, který se na filmu podílel i produkčně, se představí neméně vynikající Emily Watsonová, David Strathairn či Dina Korzunová. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Diskuze

siloalampa

siloalampa (hodnocení, recenze)

Chcel som ísť dnes na to do kina, ale myslím, že viac zábavy ako po prečítaní komentárov k tomuto dielu mi film neposkytne...

Bachy

Bachy (hodnocení, recenze)

Tak na tohle se velmi těším. Škoda, že si ještě chvilku počkáme.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

To vypadá ale velice slibně. Věčný svit to sice připomíná nemálo, ale to u odzbrojujícího Paula Giamattiho vůbec nevadí, ba naopak! Navíc mě pobavil český distribuční název. Na shledanou v září v kinech. :)

Reklama

Reklama