Reklama

Reklama

iCarly

(seriál)
  • USA iCarly
Komedie / Rodinný
USA, (2007–2012), 42 h 3 min (Minutáž: 23–69 min)

Tvůrci:

Dan Schneider

Hrají:

Miranda Cosgrove, Jerry Trainor, Jennette McCurdy, Nathan Kress, Noah Munck, Anthony De Longis, Jeannette Sousa, Samantha Hanratty, Carla Jeffrey (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(96)

Přesně v duchu „Waynova světa“ se Carly a její nejlepší kamarádka Samantha „Sam“ Puckettová rozhodnou přetvořit nudný školní projekt na vlastnoručně vedenou internetovou show poté, co jejich kamarád Freddie omylem vystaví video s jejich šaškováním na internetových stránkách pro domácí videa „Splash Face“. Jejich okamžitý úspěch přesvědčí Carly, aby plně zapojila Sam (spolumoderátorku) a Freddieho (technického producenta) a společně spustili iCarly jako každotýdenní internetovou show, ve které si mohou dělat, co chtějí. (TV Nickelodeon)

(více)

Recenze (33)

maty39 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem narazil na Sam a Cat (seriál, který běžel na Nickelodeonu) a jako oddechovka byl celkem fajn. Obzvláště mě bavila postava Sam. Takže dalším jasným krokem byl tento seriál, z kterého jsem kdysi viděl jeden díl, ale nijak jsem mu nevěnoval pozornost a odepsal ho jako pitomost pro dvanáctileté holčičky (nehodnotil jsem ho, protože hodnotit seriály po jednom díle mi nepřijde zrovna inteligentní). Teď jsem se do iCarly pustil bez předsudků a kupodivu mě to nadchlo (samozřejmě některé díly jsou horší, ale některé díly jsou vynikající). Co mě překvapilo je, že v některých dílech je více podařený gagů, než např. ve všech letošních dílech Big Bang Theory (8. série - 7 dílů - samozřejmě jsou tady dvě možnosti - buď jde TBBT do kopru a nebo je iCarly výborná....spoiler alert... a) je správně). Stále mě nejvíce bavila postava Sam. Svérázný samorost, co zbožňuje jídlo, nemá ráda lidi a pro ránu nejde daleko. V reálném životě by to asi byla slečna o 150kg, po uši v drogách a v kriminálu (njn. krása umělého světa sitcomů). Samozřejmě iCarly neservíruje žádný hlubokomyslný humor, ale jen jednoduché gagy a postavy založené na stereotypech a recykluje staré ověřené zápletky a celé gagy ze starých sitcomů (geniální je např. když Spencer - bratr Carly - přijde do restaurace a chová se úplně přesně jako Kramer ze Seinfelda, stejná mimika, stejná gesta). Záleží jen na vás, jak moc jste alergičtí na uřvané náctileté holčiny, podobný typ situačního humoru (ne konverzačního) a několikrát recyklacované gagy. Mám dva hlavní důvody, proč dávám vysoké hodnocení. K iCarly jsem přistoupil jako k neoriginální oddychovce a tím pádem jsem od toho dostal přesně to, co jsem očekával. Druhým důvodem je postava Sam a Spencerův talent proměnit v hořlavinu i obyčejný kámen. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Takhle ambivalentní pocity jsem naposledy měl u seriálu v době kdy jsem se díval na Andromedu. Je to strašná blbost, ale tak zvláštně chytlavá, že si občas pár dílů pustím. A stejně jako u nepodařeného dítka Gena Roddenberryho, i tady mou pozornost drží jedna z hlavních hrdinek. Tentokrát ne krásná, ale zato překvapivě talentovaná Jennette McCurdy. Snad svou kariéru nepromrhá na podobných projektech, a vyroste z ní slušná komediální herečka. Hollywood by to potřeboval jako sůl. ()

Reklama

JADIM 

všechny recenze uživatele

Vždy sa mi tento seriál zdal sympatický. Videl som pár epizód/útržkov, vedel som, o čo tam ide a poznal som postavy, avšak nemal som možnosť iCarly sledovať pravidelne a to sa nezmenilo ani keď som mal k dispozícii Nickelodeon, keďže táto stanica začala iCarly z neznámeho dôvodu diskriminovať a dali skôr prednosť iným seriálom (Spongebob, Big Time Rush...). Konečne som sa k tomu dostal a musím uznať, že to je naozaj príjemná a bláznivá zábava. Každá postava má svoj dôvod, aby tu bola, aj tie menšie role (Freddieho mama). Zaujímavým prvkom je aj špecifický byt, v ktorom sa takmer všetko odohráva. Každá epizóda dokáže byť originálna a nie je to vždy iba o Webshow iCarly.com. Je možné, že ak uvidím viac epizód a tento seriál ešte lepšie spoznám, tak pôjdem s hodnotením ešte vyššie :) 8,5/10 (Pozerám 1. sériu) ()

AdaProfa 

všechny recenze uživatele

Typická puberťácká ptákovina tv stanice Nickelodeon. Pokud jste ale třináctiletou holkou, tak si jistě přijdete na své. Seriál jinak obsahuje minimum zábavných scén. Vystupují v něm dvě uječené potrhlé puberťačky, které točí tu nejhloupější internetovou show na světě, jejíž cílem je udělat ze sebe ty největší blbky („Tak a teď se obě celé posypeme moukou. Jupíí“ a podobné blbosti) Na tu jejich show by se nedívali ani ty třináctileté puberťačky, natož pak celá USA, jak je v tom seriálu. No aspoň ten skvělý sympatický blázen Spencer mě sem tam pobavil, takže dávám jednu hvězdičku. ()

Majky28 

všechny recenze uživatele

Seriál som si obľúbila už po zhliadnutí prvých častí. Je vtipný, zábavný a kreatívny. Každá postava v tomto seriáli je niečim iná. No mojou obľúbenou bude stále Sam, ktorá si svojim neprimeraným chovaním dokáže u každého vzbudiť "rešpekt" a každý radšej spraví to, čo mu povie, pretože ju nikto nechce naštvať. Spencer (brat Carly) je sám o sebe cvok (v dobrom slova zmysle) a ja osobne som sa smiala na každej scénke v ktorej účinkoval. Celý seriál som pozerala po nemecky, no po zhliadnutí niekoľkých častí s českým dabingom môžem povedať, že vybrali skvelých dabingových hercov. Veľká škoda, že táto televízna stanica prestala vysielať podporovať takéto seriály ako boli iCarly, Victorious alebo Big Time Rush, a radšej sa vrhli do produkcie sci-fi seriálov (nevravím..pri všetkých hateroch, ktorí pôsobia na internete je v reálnom svete ťažké presadiť si svoju webshow bez psychickej ujmy, no je to viac reálne ako Thundermanovi alebo Henry Nebezpečný). ()

Galerie (103)

Zajímavosti (15)

  • Pracovní název byl iGot a Sponsor. (Elbarto08)
  • Show je umístěna do města Seattle, ačkoli natáčení probíhalo v Los Angeles. (Elbarto08)
  • Tento seriál několikrát vyhrát cenu za oblíbený pořad na Kids Choice Awards. (ČSFD)

Reklama

Reklama