Reklama

Reklama

Sarah (Shauna Macdonald), se jako jediná přeživší dostala z labyrintu podzemních chodeb a leží v nedaleké nemocnici s dočasnou ztrátou paměti. Jelikož pátrací akce po zbytku dámské výpravy neprobíhá zrovna nejlépe, přidá se Sarah na rozkaz šerifa k záchrannému týmu v naději, že si vzpomene, co se vlastně stalo. Netrvá to dlouho a ocitá se zpět v podzemním bludišti, kde si začíná na všechno vzpomínat... Není už ale pozdě? Dokáže i tentokrát překonat všechny nástrahy, které jí ''opuštěné'' doly připraví? Krvavý boj o přežití začíná..... ZNOVU! (Krouťák)

(více)

Recenze (390)

verbal 

všechny recenze uživatele

Zeptal jsem se své dívky, nechce li večer zhlédnout pokračování descentního příběhu lásky a zrady dvou speleoložek na pozadí uhrančivého, čarokrásného prostředí krasových jeskyní. Chtěla. A pak na mě hodinu třicet řvala, že je kurva klaustrofobik, a aby se jí celou noc zdálo o nějakých posraných lidožravých mutantech, to prý taky nemá zapotřebí!! Kráva. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dámská jízda pokračuje. Kdo ji kazí, jsou výhradně muži. A ostrozubí pazgřivci, z nichž ostošest tryská krev, oproti všemu ostatnímu, ve tmě utopenému, vždy krásně viditelná. Jestliže první díl byl pádem do tmy, druhý je pádem do sraček. Ale přiznaným – na nic vznešenějšího si nehraje. Zvrhle jsem se bavil, možná právě proto, že mi pranic nezáleželo, o kolik svalové tkáně která postava přijde. 55% Zajímavé komentáře: kiddo, Freemind ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

The Descent: Part 2 je poměrně silný v určitých jednotlivých scénách, ale celkově mě příliš nenadchnul. Zpočátku jsem byl spokojen - klaustrofobický pocit (tak dobře známý z prvního dílu) se dostavil, jeskynní zrůdy na sebe také nenechaly dlouho čekat a kdybych řekl, že mě to chvílema nepostrašilo, tak bych lhal. Ale několik momentů scénáři neodpustím a chování postav mě doslova ubíjelo. Tak extra pošahaný šerif, jako je v tomto filmu, na světě prostě nemůže existovat, protože by neprošel psychologickými testy (předpokládám že něco takového Amíci taky mají). Závěr se mi nelíbil, nečekaný objev na začátku třetí třetiny se mi nelíbil, navázání na první díl se mi taky nelíbilo (vždyť by to šlo i bez té Sarah - a nepůsobilo by to tak divně). Bez znalosti Marshallovy pecky bych měl z filmu pozitivní pocit... ale já ji znám! 6/10 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Klasické hororové pokračovanie - v podstate to isté, len s kopou nezmyslov a idiotsky konajúcich postáv, bez nápadu a hlavne bez napätia. A hrozne zle nasvietené jaskyne, hrdinovia stoja v žiare reflektorov a čumia okolo seba nočným režimom videokamery, akoby inak nevideli. Fail. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tradiční pokračování ‚few hours later‘ sice nepřináší do dějin žánru nic zásadního, navíc se z minula recykluje krom postav taky několik scén (flashbacky), ale paradoxně ničím neurazí. Jeskyně jsou totiž stále stejně svíravé a podzemní skřítci i nadále roztomilí a hladoví. Svým způsobem vlastně není co vyčítat, protože podtitul Part II je naplněn beze zbytku. Jen má chybu v tom, že přišel jako druhý. Vzhledem k očekávání vlastně překvapení. PS: Světla je moc, to je fakt. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $6,722,076▐ rovnako otravno naivné ako prvý diel, škoda tam kde sa dalo ťažiť na atmosfére a napätí tam to prevažne padá na zbrklej réžii, o potokoch krvi nehovoriac, tam to vedia tvorcovia dosť pekne prehnať, troška utopené v béčkovitosti /40%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: J Blakeson, James McCarthy, James Watkins .. Příště (jelikož po stupidně otevřeném konci nejspíš další díl bude..) minimálně lepší osvětlovače a důsledné produkční. Jelikož nezvládnout ani tu TMU (hru stínů a světel) ve filmu o temné jeskyních je jako u stavby domu odfláknout základy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

POKUD JSOU VAŠI PŘÁTELÉ NAŽIVU, POTŘEBUJEME ABY JSTE NÁM POMOHLA ..... /// Hory Appalachian, pár dní po ......SUPER! – začínáme tam, kde jsme skončili! Sarah ještě v nemocnici nestačila pořádně naplnit prvního ,,bažanta“ a už zase stojí ve výtahu a sjíždí do jeskynního komplexu, kterej sousedí (zřejmě) s peklem. NEMĚLI BYCHOM TU BÝT! (ale měli !) Prostě klasika. Záchranářů ubývá, ale je třeba myslet pozitivně – (moje slova!). Na rozdíl od jedničky, Sarah už to zná a chybí takovej ten pocit novýho překvapení. Ale je tu i pár solidních nových nápadů a konec je debilní jen trochu. A že je zaděláno na ,,part 3“? To už by ovšem mohl bejt průser! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vzrušujou mě uslintaný příšery. 2.) Uslintaný příšery mám ,,na praku“, vzrušujou mě holky od krve! 3.) Po vejletě na ,, ,,SANCTUM“ si potřebuju spravit hororovou chuť. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

tron 

všechny recenze uživatele

No, lepšie to asi dopadnúť nemohlo (aj keď... Votrelci to dokázali, ehm). Vrátili sa v podstate všetci z minula, ako je strihač, hudobný skladateľ, kameraman a preživší herci (dokonca i režisér Neil Marshall zostal, síce „iba“ ako producent, ale zostal), takže sa relatívne podarilo zachovať atmosféru. Ale už to skrátka nie je ono. Je to jedno obrovské klišé s nezmyselným jednaním postáv (hrdinka v úvode VEDOME všetkým podpíše ortieľ smrti, čo by sa u kladných postáv nemalo stávať) a stratil sa moment prekvapenia. No krvilačné akčné scény stále čo-to zachraňujú. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Slabší než první díl. Teď už pochopitelně víme, do čeho se záchranný tým žene. Ovšem i přesto si druhé pokračování dokáže držet vcelku slušnou atmosféru asi 2/3 filmu. Zhruba kolem toaletní scény se napětí vytratí a navíc výrazně přibude špatných béčkových klišé. Možná pomůže zkouknout to s delším časovým odstupem od jedničky. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

První půlhoďka není úplně optimální, ale pak se to rozjede a už nezastaví. Jsme zpátky ve starém známém jeskynním komplexu, kam teď vyráží pátrací četa včetně z jedničky přeživší a stále ještě ne úplně vzpamatovalé Sarah. A to znamená, že jeskynní zrůdy budou opět hodovat./ Je to akčnější, krvavější, nechybí super scény jako únik ze zapadaných prostor, drama nad propastí, udělejte šerifovi pápá, krysa, nebo jeskynní hajzlík. Napětí samozřejmě zůstává, hodně se mi líbil konec. Osobně mi to sedlo víc než první díl (kupodivu včetně samotných predátorů) a divím se, když hororový fanda zhodnotí pod 3*... "This is a missing person's case, what the hell do you think you'll find down there?" ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Za ty akční masakry, hekťáky krve a špičkově provedené gore-efekty musím jít nad průměr. Líbilo se mi to víc než první díl. I když je to spíš prostá řezničina, kde většina postav odpadne do půl hodiny. Naopak podezřelé mi připadly některé záběry z jeskyní, které mi připomínaly spíš "namaškařené" ateliéry ... Ale je to dobrý akční krvák, docela mile mne to překvapilo ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Musim uznat, že mně se to líbilo. Hlavní hrdinka z jedničky se tu proměnila na Ripleyovou, takže je těm zrůdám obstojným soupeřem. Režisér nechtěl vypadat oproti Marshallovi jako laik a vsadil tak na osvědčené prvky každého správného pokračování. Více monster, mrtvol, krve a jiných nechutností. Tím pádem se například seznámíme s hlavním „bossem“ mutantů a nakoukneme do jejich hajzlíku plného sraček. Gore je taky dost a vypadá velmi slušně. Takže spokojenost za 7/10. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní pokračování, které je u mě asi tak na stejné úrovni, jako jednička. Lekačky překvapivě fungovaly na výbornou. Postavy trochu nezajímavé, přičemž ty nejzajímavější umřou skoro na začátku. Trochu směšně na mě působila reinkarnace postav z jedničky. Myslim, že nové neotřelé tváře by působily lépe, než ty, které jsme dávno odepsali. Konec otevřený, pro případný komerční úspěch tohto filmu. Hezké, ale trochu nelogicky zaříznuté. Ačkoliv se mi první dva díly líbily, doufám, že trilogie nebude. Tento film vyčerpal všechen potenciál a s ničím novým přijít nemůže, dvojka byla jen jednička v jiném balení, třikrát vidět stejnou věc nemusím. 70% 12.03. 2010 07/19 nejočekávanějších 2010 ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Part 2 ponúka v podstate identickú hororovú jazdu ako predošlý diel. Zmenilo sa len obsadenie (čiastočne), pribudlo viac vydarených lakačiek (trhlo ma asi 5-krát), strach z neznáma (tak dobre fungujúci v prvej polke originálu) sa vytratil a jaskyňou sa putuje tentokrát naopak ako minule. Masky jaskynných glumov veľmi podarené, krv tečie prúdom a postavy konajú rovnako debilne ako naposledy. Tvorcovia naviac porušujú vlastné pravidlá, keď slepé monštrá útočia veľmi presne a aj bez toho, že by niekto vôbec vydal nejaký zvuk a to ma dosť sralo. Aj napriek výhradám som sa však bavil slušne. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na druhej díl víc než slušný, ale jednička byla pro mě o dost lepší, tady se už hraje, jak je u dvojek tradiční, převážně jen na krev a brutalitu a ta přes malinovku místo krve není až zas tak dobrá, nějaký napětí a atmosféra trosku ustupuje dozadu a to hlavně kvůli neumětelství režiséra, kterej používá dost laciný lekačky a mutanty nám trochu uklidnil a místo agresivních krvelačných nájezdů se tu spíš setkáme jak mutanti řvou, když jsou odhaleni ve tmě a nebo bafaj, ale i tak je to dobrý a důstojný pokračování, který se nesnaží nic revolučně měnit a pokračuje v tom, co bylo započato v jedničce ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Inu, zklamání na všech frontách. Nejvíc mě ale překvapilo/pobavilo, že ačkoliv jsou oba dva filmy skoro stejně dlouhé (jednička technicky vzato o pět minut delší), tak dvojka oproti prvnímu filmu působí, jako by se v ní "vůbec nic nestalo". Hlavní hrdinka má sice chvíli ztrátu paměti, ale filmaři poněkud zapomněli, že diváci ji nemají a že možná očekávají něco podobně vymazleného jako jednička, než jen obyč béčkovou vyvražďovačku. Vždycky říkám, že když je pokračování dostatečně sebevědomé a zábavné samo o sobě, tak není fér mu vyčítat, jak moc (dobře/přesně) navazuje nebo nenavazuje na svého předchůdce, ale tady nemám jediný problém stěžovat si, jak tvůrci nepřesně interpretují a pošpiňují "odkaz" prvního filmu. Za prvé se mi nelíbilo, jak změnili osud dvou hlavních postav (protože odmítám uznávat ten americký konec jedničky), ale co hlavně, jak tvůrci udělali z jeskyní mnohem méně potentního nepřítele. U jedničky spousta sledujících neváhá prohlásit, že by jim jeskyně samotné stačily jako jediný antagonista v příběhu, a prostředí opravdu vzbuzuje dojem, že by se tam dalo beznadějně bloudit do nekonečna, zatímco tady člověk během briskní čtvrthodinové procházky obejde všechny lokace, kde se staly všechny důležité události jedničky, a není problém bez vybavení překonat jakoukoliv překážku. Z rozsáhlého a v hlubinách skrytého cizího světa se stalo něco, co působí, jako že by to měl průměrný houbař omylem najít každou sobotu. Možná se to stalo omylem, možná to tvůrci udělali naschvál s myšlenkou na další možné pokračování ságy, ale co se týče vyvolání diváckého zájmu to byl určitě krok špatným směrem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co horor hororem stojí, působí dvěma způsoby na divákovu srdeční soustavu. Buď ji trýzní strachem z neznámého, nebo obavami z něčeho, co již mozek důvěrně zná. V mém případě bych se jako speleolog z letmých pohybů, pazvuků a chrčení ve tmě posral za třicet sekund, zatímco kdybych už věděl, že kráčím vstříc ušatým macarátům, co tuze rádi krční tepny, zhnědl bych do půl minuty. A pak si vyberte.. Zatímco N.Marshall dovedně zkombinoval obojí, J.Harris musel rychle vyložit karty na stůl a popravdě řečeno, nevedl si zas až tak zle. Sice rozmetal můj "halucinační" výklad jedničky a záchranáře poslal do jeskyní trochu partyzánským způsobem, nicméně svištění cepínů, klaustrofobické stavy, koupele v trusu a krvavé spa & wellness stihly skončit dřív, než by se vše stalo jen pouhým Výkřikem do tmy. I když, ohledně toho konce - osobně si myslím, že měl dědek nechat lopatu odpočívat v kůlně a možná i sebe.. ()

Reklama

Reklama