Mémés cannibales, Les

Rabid Grannies

Horor

Belgie / Francie / Nizozemsko, 1988, 89 min

Emmanuel Kervyn

Konečne som sa aj ja dočkal parádneho osemdesiatkového krváku. Padajúce vnútornosti, zmasakrovanie dieťaťa, mozog na stene, kopija v rozkroku... a všetko bolo tak vtipne podané, že je to až neuveriteľné. Napríklad matka hľadá svoju dcéru a hovorí: "Suzi, nájdeme ťa". O dve sekundy nato sa kotúľa jej odrezaná noha dolu schodmi. Jednoducho pre mňa dokonalý filmík pre celu rodinu :) Navyše sú v ňom momenty, na ktoré sa nedá zabudnúť. Keď som videl škriekajúcu babku hojdajúcu sa na lustri, tak som vybuchol smiechom. Uletené, šialené, vtipné a vo všetkých smeroch podarené.(24.2.2011)

To co se mi hodně líbilo byl démon v rytířské zbroji a jak sekerou nabodne přes rozkrok toho chlápka s brokovnicí,jinak masakr a krásné scény.(31.12.2010)

Docela úlet, ale žádná bomba. Na první masakr si musíte nějakou chvíli počkat a s lítostí musim konstatovat, že ten je bohužel i to nejlepší, co se tu z gore vůbec objeví. Velký čas totiž zabírají teatrální výkony všech zúčastněných, panikaření a ukrývání se v několika místnostech rozlehlého sídla. Masky ale nepatří k nejhorším, je tu spousta záměrně vtipných momentů a morbidních nápadů (utržené dětské údy), takže těch 90 minut uteče poměrně svižně.(15.3.2012)

Film sa rozbieha veľmi pomaly a je dosť nudný,ale potom to začne a nepustí až do konca.Dosť brutálna čierna horrorová komédia.Hoci režisér bol amatér,urobil výborný film.Je to jeho aj jediný film,nič viac už neurobil.Veľa scén bolo príšerne hlúpych,ale o to viac desivých.Dve staré babky oslavujú narodeniny a pozvú si dosť početné príbuzenstvo.Ale jeden synovec im pošle špeciálny darček,nejakú drevenú kazetu,a keď ju otvoria,stanú sa z nich odporný a škaredý démoni s veľkou chuťou vraždiť.Niekoľko momentov je tam skutočne originálnych.Stará babka hojdajúca sa na lustri, alebo druhá stará babka si na seba navliekla aj rytierske brnenie.Z úst im sústavne vyteká nejaká hnusná tekutina,alebo penia ako besný psi.A tí príbuzný boli však tiež riadne esá,zvlášť farár,vyzeral a pôsobil ako dement a nemal rád detí.Boli tam aj dve decká,chlapček a o čosi staršie dievčatko.Jedná vec mi tam dosť vadila,keď babka-démonka zmasakrovala to dievčatko.To si už naozaj mohli odpustiť,veď masakru a krvi tam bolo viac než dosť.Ale určite to nie je film pre každého,niekto to asi nezvládne.Kto si trúfne,nech si to pozrie.(4.12.2009)

Další šílenost pod hlavičkou TROMA entertainment. Tentokrát tu máme dvě starší dámy, které pořádají ve svém venkovském sídle narozeninový večírek. Na oslavu se sjíždí široké příbuzenstvo, takže má nepříliš početné služebnictvo plné ruce práce. Již úryvky z cest hostů za starými tetičkam plné hlášek a krutých gagů dávají divákovi tušit, že půjde o šílenou jízdu. Pravé peklo nastává, když hosté dovečeří a tetičky začínají rozbalovat dárky. Dojde i na dárek od na oslavě chybějícího synovce, skrze který staré dámy posednou krvechtiví démoni. Jejich řádění je vskutku brutální, ale zároveň vipné-samozřejmě v rámci velmi morbidního humoru. Uklouznutí komorníka po nahozené vnitřnosti, démonická tetička navlečená do středověkého brnění bodající do mužského rozkroku či dezert v podobě jednoho z hostů je jen skromný výčet šíleností, kterými snímek překypuje. Herecké výkony jednotlivých protagonistů jsou správně ujeté a postavy, které jsou divákovi téměř všechny ve zkratce představeny, taktéž. Dílko disponuje solidním množství krve a zdařilého gore. Jediné mínus shledávám v pomalejším rozjezdu, ale to co následuje, stojí opravdu za to. V rámci produkce TROMY nejde úplně o totální ujeťárnu, jak jsem zvyklí. Místy se dokonce tvůrcům zdařila vybudovat nějaká atmosféra a troška napětí. Celý snímek má však onen kýžený nádech s jednou odhalenou bradavkou, jako třešničkou na dortu. U mě za poctivé čtyři hvězdy.(28.3.2011)

Příběh o dvou starých tetičkách, které na rodiné sešlosti vlivem ďábelského dárku popadne démonický amok a začnou porcovat své chamtivé příbuzné. Rozhodně se najdou vtipné okamžiky, několik super hlášek a celkem povedené gore. Nicméně jako celek je to na TROMU spíš lepší průměr. Nejsou tam vůbec žádný kozy atakdál. Ale zase narazíme na nožičky malý holčičky (samozřejmě bez holčičky a obráceně). Doporučuji spíš těm, co rádi béčka, horror nečekejte.(2.7.2010)