Reklama

Reklama

Recenze (11)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený snímek o tom, jak si mladý muž uvědomuje svou orientaci. Jeho vývoj je natočen prostě dobře, ať už to, jak mění svůj šatník, anebo jak mění i svůj postoj, vizáž, prostě i to, jak se tváří. V tomhle je snímek výborný, ale celkově mě nedokázal nadchnout, jako kdyby ani nevěděl, co má říct. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Jestli hledáte dobrý film o coming-outu se vším, co k němu patří, právě jste našli. Coming-out je zcela přirozeně jedním z klíčových témat tvorby s gay tematikou a filmy nejsou výjimkou. Co ovšem výjimečné je, je dobrý film o coming-outu, a proto jsem za tuto zdařilou režisérskou (David Moreton) i scénáristickou (Todd Stephens) prvotinu (!) velmi vděčný (pitomý název filmu velkoryse přehlédněte). Film nejen zvládá až dokonale realisticky zachytit prostředí a období poloviny 80. let na americkém maloměstě (interiéry, kostýmy, hudba, účesy!), ale hlavně velmi věrně (ale ne únavně), dojemně (ale ne přesládle) a s jemným humorem dokáže vyprávět zákruty sexuálního dospívání jednoho teenagera, kde najdeme vše: naivitu, lásku, nejlepší kamarádku, přátele, pochyby, rodinu, sex, pořádnou lesbu... a ano, coming-out. Postavy jsou dobře napsané, impozantně zahrané, stále je komu držet palce, o koho se bát, nad čím se pousmát či dojmout. Chtěl jsem zmínit i nějaké dobré scény, ale zjistil jsem, že bych musel popsat vlastně celý film (připomenu tedy jen srdceryvnou postelovou scénu po noci s Maggie, která je téměř beze slov, nebo neuvěřitelně herecky zvládnutý rozhovor s matkou u piána). Vyzdvihnout si zaslouží výkon Chrise Stafforda v hlavní roli, jehož rejstřík subtilního herectví a perfektně zvládnutá proměna během filmu jsou obdivuhodné. Britská verze kvalitního coming-out filmu viz A Beautiful Thing (1996, r. Hettie MacDonald). Škoda jen, že Todd Stephens nenapsal víc takových kousků a sklouznul k sice docela zábavným, ale zcela plochým komediím typu Another Gay Movie (2006, r. T.S.). ()

Reklama

Mania 

všechny recenze uživatele

Miluju ty sladký americký chlapce, vážně. Tenhle snímek byl pozoruhodný. Líbí se mi coming out, navíc k čemu na konci hlavní hrdina dospěje je podle mě jeden z těch správných konců. Trochu mi některé postavy lezly na nervy, ovšem hlavní hrdina je skvělý. Trochu mi svým stylem připomněl Emmetta, i když musím uznat, že tomuhle to přeci jen slušelo o poznání víc. A pak, že sedmnáct je prý krásný věk. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Dobře zpracovaný předvídatelný příběh, dobrá hudba i některé herecké výkony, ostatní přede mnou už vše řekli, na mě ale film až zase tak moc nezapůsobil, tíhl totiž spíše k vykrouceninkám, a já mám raději mužnější typy, co se chovají více jako chlapi než tetinky, ale to nic neubírá na kvalitě tohoto snímku ... 5777 ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

To zase jednou bylo dílo, ale co jsem mohl čekat od scénáristy, jež spáchal mj. Another gay movie. I na téma coming outu se může natočit pěkná nuda, alespoň Edge of seventeen je toho přímým důkazem. Ve filmu je abnormální výskyt nic neříkajících scén, které mě osobně iritovaly i tím, jak byly natahované. Děj byl napěchován mimo tuto vatu klasickými (ne)zvraty typu „zkusím si vrznout s kamarádkou, která mě miluje, abych zjistil, jestli by to z mojí strany taky šlo…a ono to nepujde, hmm. Jsem teplej.“ O stupiditě některých dialogů se radši nezmiňuji. K dobru budiž připočtena výborná „choreografie“ milostných scén, škoda že byly jen dvě…takže dvě hvězdy a Edge of seventeen never more. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama