Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roberto se snaží upevnit citové pouto k mladší Saře. Jeho úpěnlivost však Sara nemůže déle snášet a opustí ho. Roberto je zcela zoufalý, avšak po určité době si najde novou partnerku, Albu. Po čase zjistí, že jeho city k ní nejsou tak silné a vztah ukončí. Způsobuje jí tím zoufalství, které sám prožil, když se s ním rozešla Sara... (frings)

(více)

Recenze (16)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Nu ano, je to >jen< takový příběh, příběh lidí kteří milovali a milují a... Milovat znamená i trpět. A kdo nikdy nemiloval... A komu není shůry dáno... A... - - - - - (Poprvé viděno 31.1.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 101., komentář zde jako sedmý - 1.2.2013) ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Je cítiť, že film režírovala žena. Odporúčam tým, ktorí prekonávajú bolestivý rozchod a hlavne tým, ktorí majú občas nutkanie niekomu emocionálne ublížiť (takých sa iste nájde dosť). Monica Bellucci je bohyňa a jej feminita z nej priam srší. Nízke hodnotenie je opäť raz odrazom toho, že sa nachádzame na seriálovo-hororovej databáze. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Mě se toto romantické drama líbilo... Slušný děj, slušná zápletka, dobré herecké vystoupení... Krutý život, kdy jeden miluje toho druhého, po nějaké době jeden druhého milovat přestane a jeho protějšek trpí a velmi těžko se s tím srovnává... 70% ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Průměrné romantické drama bez špetky nápadu. Herecky to není taky žádný zázrak a moje oblíbena Monica Bellucci se ve snímků objeví jen na pár minut a je taky hodně nevýrazná. Hlavní hrdina je navíc strašně nesympatický a jeho herecký výkon byl mizerný. Převládá spíše zklamání. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Roberto a jeho vztahy, minimalismus s jedním scénáristickým nápadem, 60% (132 hodnotících s průměrem 57%). ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Nuda.Naprosto nudně postavený příběh o nudných lidech. Hlavně ten přestárlý milovník mě strašně iritoval. Čekal jsem od toho více. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Nemožná hloupost a zbytečnost. Vlastně příběh, který toho moc neřekl a člověka nijak neobohatil. Roberto versus Sara, Roberto versus Alba, to aby si Bellucci aspoň menší roli zahrála; a pak nádherně tolerantní rodina, která přijme fakt, že je Robertův bratr gay, bohužel, těžce nemocný a v ohrožení smrti, což rodiče taky nijak moc neotřese, ještě že operace dopadla dobře. A co se těch Robertových vztahů týká, tak to je takové moraviovské, cindy pindy, člověk nepociťuje, že by ty vztahy byly kdovíjak horoucí, pokud se zrovná nejedná o sex... Šílená nuda, odbíhal jsem od televize a o nic jsem nepřicházel. ()

Jenni 

všechny recenze uživatele

Ač by bylo zajímavější doporučovat 'Muže, který miloval' každému, kdo chce shlédnout "dobrý film", povinnost mi velí zasadit komentář do aktuálních souvislostí, tj. představit ho jako křiklavý příklad ochylky zdejšího hodnocení od reality. Jinak by se mohlo zdát, že pět hvězdiček dávám z trucu nebo jako kompenzační opatření podobné absolutnímu ohodnocení Pasoliniho posledního filmu (za současného odhození mých vlastních pocitů stranou). Netřeba být nějakým přeborníkem přes filmy v italštině, aby se rozumělo, že jména jako Fellini, Visconti, Antonioni a další byla druhdy ztělesněním slova režisér, a italský film synonymem slova "Film". Že tuto dobu máme nenávratně za sebou - aniž by ji cokoli nahradilo - nepatří rovněž ke střeženým tajemstvím. Proto až shlédneš 'Muže, který miloval', možná si povíš: "Není to tak špatné!" A teď nemyslím s tímhle filmem (oproti zdejšímu hodnocení, které jsem bohudík předtím neviděl), ale s kinematografií obecně. Přesně tohle jsem si řekl já... Více o vlastním příběhu napoví již samotný název. Bude to o muži, o lásce, o minulosti. Tenhle pán měl někoho rád, ale už asi nemá, a je sám. Jenomže pouze za předpokladu, že minulost je něco, co bylo, a ne něco, co bude. Nechci být úplně nespravedlivý, ale v tomhle případě děkuju sobě, že už mne delší dobu nepotkává to neštěstí, abych před vlastní projekcí prozkoumal rozsudek od ctihodné a demokratické poroty csfd.cz. ()

Fridecka 

všechny recenze uživatele

Vztahové peripetie tentokrát po italsku. Kdo miluje více a kdo méně? To je to oč tu běží. Neustálé potkávání a míjení se ve vztazích, kdy oba, muž i žena hledají ideální pozici, touží být šťastní, ale nejde to teď a tady s tímto člověkem. Jako nastavené zrcadlo je zde vztah homosexuálního bratra hlavního představitele, který při setkání se svou smrtelností objevuje jak krásný je život a co pro něj vztah a jeho partner znamená. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto zbytečný film. V první půli to byla taková nuda, že jsem měl co dělat, abych to vydržel do konce. Sledujeme zde" zastydlého puberťáka", jinak už ale zralého muže, který se trápí, fňuká, nespí a dělá nejrůznější blbosti, jen aby se k němu vrátila jeho milovaná Sára. Druhá půle je kapánek lepší a dramatičtější, to když se do toho zamontuje Robertův mladší bratr - homosexuál. Ale převažuje stále nuda! Takže pro mne je tu jediná útěcha, že Monica Bellucci je stále překrásná a proto jen kvůli ní dostává tento film ode mě jednu hvězdu. ()

solisoli odpad!

všechny recenze uživatele

Takúto bohapustú televíznu adaptáciu hovadiny na úrovni telenovely je stvoriť dosť veľkým umením. Je ťažko hľadať vysvetlenie pre tento melancholický kvakvarakva príbeh, na ktorý sa nedá nájsť normálny úsudok. Pre snahu o akýkoľvek postreh by normálnemu človeku akurát tak stúpol poriadne tlak. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Ach jo.Můj oblíbený herec Favino a krásná Bellucci.To je tak jediný co na filmu jsem přežil až do konce.Snímek mrknul z televize,takže musel jet dabing(v originále řeknou a na mobilu je jméno Pietro a v dabingu Pierre,aby to znělo asi víc italsky:D),ale ten nebyl tak špatný jako celek a vyznění celého nudného filmu.Už vůbec nechápu proč se snímek jmenuje takhle,když sledujeme z velký části gay románek,který úplně je z jiného světa,než samotný film chce ukázat.To hlava nebere a tak prostě sledujeme Roberta a jeho dvě lásky,možná vlastně tři a to jeho bratr,kterýho má rád jako bratra,nikoliv muže.Pak je jejich rodina,která někde u jezera žije a kluci si občas přijedou pokecat.Tohle všechno je hrozný,nudný a nezajímavý,ale musíte to prostě mít za každou cenu.Roberto a jeho hlava.Chlap dělá lekárníka,ale nemůže spát a tak v noci chodí,přemýšlí.Sára na něj hodí bobek a on to nedokáže přijmout.Pak mega střih.Březen.A hned kozy Bellucci:) Jo takhle začít to je pro pány.Tenhle románek je tak cizí,že je to k nevíře.Buď se ty dva nemají ani v reálu moc rádi nebo nevím.Celý náměť a zpracování je na Itálii kurva málo.Pak zas Robertek najednou,že ho to neba.Střih a jsme na začátku se Sarou..Co nám snímek dal?Nic.20% ()

skok01 

všechny recenze uživatele

Hezký a zajímavý film o vztazích. Myslím si, že tento film toto téma zpracovává a pojímá velice dobře (myslím tím samozřejmě hlavní mužskou roli a jeho partnerky a naprosto opomíjím cokoliv dalšího celou tu omáčku kolem...pár stejného pohlaví...). Myslím si že film je také mimo jiné dobrý v tom, že nutí k zamyšlení...Jak to vlastně máme my osobně se vztahem s nejbližší osobou? ()

Reklama

Reklama