Reklama

Reklama

Zaprášená restaurace v poušti Mojave se stává ve filmu Legie, velice originálním a děsivém zpracování Apokalypsy od režiséra a scenáristy Scotta Stewarta, dějištěm poslední pozemské bitvy. Zatímco se lidstvo samo ničí v záchvatech divoké zuřivosti, chystá se skupinka lidí, uvězněných kdesi v pustině, na poslední zoufalý pokus o odpor. Pomoci se jim dostává od tajemného a mocného cizince. Bob Hanson (Dennis Quaid), majitel odlehlého motorestu se svým partnerem Percym (Charles S. Dutton) nemají o panice, která se po světě šíří, nejmenší tušení a poklidně se dál věnují své práci. Krásná servírka v pokročilém stupni těhotenství, Charlie (Adrianne Palicki), obsluhuje u snídaně Sandru a Howarda, dobře zajištěný pár (Kate Walsh a Jon Tenney) a jejich dospívající dceru Audrey (Willa Holland), kteří tu čekají na to, až jim Bobův syn Jeep (Lucas Black) opraví auto. Když vypadne televize a posléze i telefony, uvědomují si všichni přítomní, že ztratili veškerý kontakt s okolním světem. Zatímco se snaží přijít na to, co se vlastně stalo – zemětřesení? Teroristický útok? - vstoupí do motorestu příjemná stará žena (Jeanette Miller) a objedná si od Charlie steak. Když ho dostane, začne ale po všech přítomných pokřikovat velice šokující hrozby. V několika málo vteřinách odhalí, že disponuje nadlidskou sílou a zaútočí na Howarda, kterého velice vážně zraní. Zoufalé snahy o zajištění lékařské pomoci skončí předčasně poté, co se z motorestu následkem neproniknutelného oblaku hmyzu stane jediné bezpečné místo široko daleko. Zatímco si lidé v něm začínají zvolna uvědomovat vážnost své situace, objevuje se cizinec (Paul Bettany) s celým arzenálem kradených zbraní. Oznámí Charlie, že její nenarozené dítě je poslední nadějí lidstva a že je ochoten udělat cokoliv, jen aby ho ochránil. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
waxtrax

waxtrax (hodnocení, recenze)

Film kde 70% stopáže se prokecá, nezvládnu bez přetáčení dodívat. Pár dobrých nápadů tam bylo, za zmrzlináře dávám jednu hvězdu, ale trapný konec tuhle slátaninu jen podtrhuje.

Jury.

Jury. (hodnocení, recenze)

Trailer byl hezkej.

Film to je hrůza.

S jakou samozřejmostí předkládají křestanskou víru.  Jinak béčková americká hovadina o zombíkách v poušti v motelu. žádná výprava, žádný hezký efekty, žádný výkony. čubka co musí porodit děcko na který si zombie netroufnou  a hotovo.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Habansz

Habansz (hodnocení, recenze)

Nejlepsi na celem filmu byla scena s babkou a zmrzlinar. Za kazdou scenu 1* a jeste v tom je zapocitanej napad. jinak by si nezaslouzil alespon ode me ani ty 2. Takhle to dopadne kdyz nekdo neumi vyuzit potencial nametu, skoda, podle ukazek to vypadalo mnohem slibneji

AkrObatiX

AkrObatiX (hodnocení, recenze)

Jako bylo to totální výplach, který nedával smysl, ale mě se to líbilo bilické témata mám rád. Akce byla celkem fajn a pořád se tam něco dělo a líbilo se mi že se s tím režisér nesral a v pohodě tam zmasakrují děcko a taky to že spasitele čeká nějaká místní "šlapka"  která nevěří v Boha, prostě jiný pohled na věc, ale rozumím tomu že velké většině se film nelíbil.

UN

UN (hodnocení, recenze)

totalne sa s tvojim nazorom stotoznujem.. mal by si ho napisat aj do kazatela.. a nechapem tie ich reci ze nemusime pozerat len hlubokomyslienkove filmy a podobne sprostosti sak 90 % americkej produkcie su scenare ktore pochopi aj 10 rocne dieta... nemam  nic proti beckam ale aj to musi byt nejako natocene a nie takata blitka.

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

Beckett / veveronka: Stačí vám skutečně málo. Fakt, že jste nenároční ovšem nestavte jako nějáké měřítko pro normálnost. Normálně se lidé chtějí u filmu odreagovat a pobavit, ne ho probrečet smíchy (v negativním slova smyslu) a po skončení být nasraní na tvůrce, herce a postavy. Jsem fanda tohoto žánru a většinou podobným filmům přidávám a jsem schopen koukat i na naprosté sračky se zájmem jenom proto, že je to můj oblíbený kůň. Legie je ale sračka nad sračku, pokud se vám líbil - fajn, ale netahejte sem proboha ty dětinské argumenty "jsem zvědavá jak byste to natočili vy". Film není dobrovolná práce v pletení svetrů pro bezdomovce, není to charita. Je to byznys, je to o vydělání prachů a stejně jako když obchodník bude prodávat prošlé žrádlo, tak i špatní tvůrci a jejich filmy musí slyšet kritiku. Nebo od čeho si myslíte, že jsou tyto stránky?

Luigi.K.

Luigi.K. (hodnocení, recenze)

Zajimavy film. Prvni pulka filmu suprova a pak to zacalo upadat. Zdejsi hodoceni si myslim ze by mohlo byt vyssi. Myslim si ze na 65 procent to ma. Celkove se mi film libil, ale mohlo to byt lepsi.

TaanStari

TaanStari (hodnocení, recenze)

Když chci něco prezentovat veřejnosti, musím počítat i s negativní kritikou. Co je na tom kurva pořád k nepochopení?

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

veveronka: Přesně tak, všichni tady odsuzujou filmy podle dement*ího scénáře a dost pochybuji o tom, že oni by napsali lepší...zda by ho vůbec napsali.....

veveronka

veveronka (hodnocení, recenze)

mě se to líbí,nevím co všichni chcete.fakt by mě zajímalo jak by vypadal film od vás,nejspíš bych ho vypla v první minutě

R4PT0R

R4PT0R (hodnocení, recenze)

No, Scotte Stewarte moc jste mě nepotěšil, ani já vás nepotěším. Dávám vám 2* jen diky pana zmrzlináře :-) Ten se fakt povedl :-)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Toto je taký film, čo obstojí maximálne ako epizóda nejakého seriálu, určite nie ako kinofilm. Ale pozrieť sa to dalo, ale len raz.

Eleanor_R

Eleanor_R (hodnocení, recenze)

Koho zajímá scénář, když tu jsou dva sexy archandělé? Ale teď vážně. I přes Paula Bettanyho a celkem dobré efekty film za moc nestojí. Má i pár světlých chvilek (např. souboj mezi Michaelem a Gabrielem), ale těžko říci, zda stojí za to přetpět kvůli nim zbytek. Nakonec - je to béčko. Ne dobré ani překvapivé, ale ne nejhorší.

 (hodnocení, recenze)

musim priznat ze to je blbost,proste nekdy se musi pojmenovat veci tak jak jsou..snad bude Priest lepsi

AkrObatiX

AkrObatiX (hodnocení, recenze)

Souboj Titánů vydělal $491,918,410, ale mě se Souboj i Legie celkem líbili takže mě to netrápí.

gemball

gemball (hodnocení, recenze)

A kolik teprve musel vydělat když se bavíme o cepovinách Souboj titánů.

AkrObatiX

AkrObatiX (hodnocení, recenze)

joehot: A-team na sebe vydělal. Sice nevydělal jak asi tvůrci předpokládali, ale nebyl prodělečný.

joehot

joehot (hodnocení, recenze)

Nejhorší je, že takováhle slátanina na sebe vydělá a o například o několik tříd lepší A-team ne.

zlattucky

zlattucky (hodnocení, recenze)

Už podľa traileru som čakal, že to bude poslabší film a moje očakávania sa aj potvrdili...škoda toho nevyužitého potenciálu!

Arachneuss

Arachneuss (hodnocení, recenze)

Prvních deset minut vypadalo nadějně, ale zrovna ta babička je strašnej fail.

gemball

gemball (hodnocení, recenze)

Scénka s babičkou i zmrzlinářem sou snad 2 dobré věci z celého filmu.

Enormita

Enormita (hodnocení, recenze)

Toto je odpad najhrubšieho zrna. Sprvu cca 15 minút sa zdá, že tento film snáď bude mať nejaký potenciál, ale opak je krutou pravdou. Je to zlátanina tak veľká, že nechápem ako je možné, že som to dopozerala do konca. Celé sa to odohráva niekde v zabudnutej americkej púšti, kde sa nachádza miestny BBQ pajzel. Zhodou okolností tu žije okrem iných, jedno tehotné žieňa ( niečo ako Sarah Connor ), ktorá nosí pod srdcom poslednú a jedinú spásu ľudstva. Nebudem tu SPOILERovať, tak len spomeniem, že budú tam anjeli, zubaté pirane :) a Dennis Quaid coby vožralej chlápek z piva. HNUS HNUS HNUS !!!

prome

prome (hodnocení, recenze)

Black3R: Podle uživatelů z mé oblíbené dvacítky, kteří to viděli, ano :-).

Black3R

Black3R (hodnocení, recenze)

Akože čo sa stalo s týmto filmom??? 44% ?? to až taký otras to je ? :(

Související novinky

Z Camelotu do Města z kostí

Z Camelotu do Města z kostí

01.06.2011

Přestavitel mladého krále Artuše z aktuálního seriálu Camelot Jamie Campbell Bower (foto) si připíše do filmografie další fantasy roli. Zahraje si totiž v adaptaci ságy spisovatelky Cassandry Clare… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

S kolty na upíry

S kolty na upíry

18.12.2008

Tento týden jsme psali výhradně o komiksových adaptacích. Dnes tady pro změnu máme... ehm, komiksovou adaptaci. Korejskou „mangu“ Priest (u nás vyšla jako „Kazatel“ – pozor, nezaměňujte s Preacherem,… (více)

Reklama

Reklama