Reklama

Reklama

Zaprášená restaurace v poušti Mojave se stává ve filmu Legie, velice originálním a děsivém zpracování Apokalypsy od režiséra a scenáristy Scotta Stewarta, dějištěm poslední pozemské bitvy. Zatímco se lidstvo samo ničí v záchvatech divoké zuřivosti, chystá se skupinka lidí, uvězněných kdesi v pustině, na poslední zoufalý pokus o odpor. Pomoci se jim dostává od tajemného a mocného cizince. Bob Hanson (Dennis Quaid), majitel odlehlého motorestu se svým partnerem Percym (Charles S. Dutton) nemají o panice, která se po světě šíří, nejmenší tušení a poklidně se dál věnují své práci. Krásná servírka v pokročilém stupni těhotenství, Charlie (Adrianne Palicki), obsluhuje u snídaně Sandru a Howarda, dobře zajištěný pár (Kate Walsh a Jon Tenney) a jejich dospívající dceru Audrey (Willa Holland), kteří tu čekají na to, až jim Bobův syn Jeep (Lucas Black) opraví auto. Když vypadne televize a posléze i telefony, uvědomují si všichni přítomní, že ztratili veškerý kontakt s okolním světem. Zatímco se snaží přijít na to, co se vlastně stalo – zemětřesení? Teroristický útok? - vstoupí do motorestu příjemná stará žena (Jeanette Miller) a objedná si od Charlie steak. Když ho dostane, začne ale po všech přítomných pokřikovat velice šokující hrozby. V několika málo vteřinách odhalí, že disponuje nadlidskou sílou a zaútočí na Howarda, kterého velice vážně zraní. Zoufalé snahy o zajištění lékařské pomoci skončí předčasně poté, co se z motorestu následkem neproniknutelného oblaku hmyzu stane jediné bezpečné místo široko daleko. Zatímco si lidé v něm začínají zvolna uvědomovat vážnost své situace, objevuje se cizinec (Paul Bettany) s celým arzenálem kradených zbraní. Oznámí Charlie, že její nenarozené dítě je poslední nadějí lidstva a že je ochoten udělat cokoliv, jen aby ho ochránil. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (11)

  • Před příjezdem zmrzlináře zazní na střeše motorestu jméno Rambo, čímž se naráží na stejnojmennou filmovou sérii. (Duoscop)
  • IDW Comics vydali čtyřdílný komix "Legion: Prophets", který má sloužit jako prequel k filmu. (Chatterer)
  • Za první víkend promítání vydělal film 17 501 625 dolarů. (Chatterer)
  • Rozpočet filmu byl 26 milionů dolarů. (Chatterer)
  • Většina filmu se natočila v Novém Mexiku v létě 2008. (Chatterer)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 40. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Tetovačky, ktoré sa objavili na Michaelovi, sú Enochiánske – je to reč, ktorá sa považuje za jazyk anjelov. Bola zaznamenaná Johnom Deem a Edwardom Kelleym v neskorých rokoch 16. storočia. Obaja tvrdili, že im jazyk odhalili anjeli. (Greenpeacak)
  • Na tvorbe vizuálnych efektov sa podieľali spoločnosti Great FX, Optic Nerve Studios, SPIN VFX a SPIN West VFX. (Greenpeacak)
  • Choreografiu súboja medzi archanjelmi Michaelom a Gabrielom určoval špecifický bojový štýl, ktorému ľudia zo štábu začali hovoriť anjel-fu. (drake31)

Související novinky

Z Camelotu do Města z kostí

Z Camelotu do Města z kostí

01.06.2011

Přestavitel mladého krále Artuše z aktuálního seriálu Camelot Jamie Campbell Bower (foto) si připíše do filmografie další fantasy roli. Zahraje si totiž v adaptaci ságy spisovatelky Cassandry Clare… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

S kolty na upíry

S kolty na upíry

18.12.2008

Tento týden jsme psali výhradně o komiksových adaptacích. Dnes tady pro změnu máme... ehm, komiksovou adaptaci. Korejskou „mangu“ Priest (u nás vyšla jako „Kazatel“ – pozor, nezaměňujte s Preacherem,… (více)

Reklama

Reklama