Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve velkoskladu květinářské firmy dva zakuklení vrazi postříleli majitele firmy, jeho syna se ženou a účetní. Z místa činu záhadně zmizí nemluvně, které je ještě té noci nalezeno u vrátnice nemocnice v Motole. Podezření padne na zadluženého bratra majitele, kterému patří videopůjčovna. Během pátrání detektivové zjistí, že podezřelý sice na místě byl, ale další důkazy je dovedou ke skutečnému pachateli... (TV Nova)

(více)

Recenze (6)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl je inspirovaný případem loupežného přepadení a vyvraždění podnikatelské rodiny v Bratislavě v dubnu 1994. Reálný případ má oproti epizodě seriálu několik odlišností. Za prvé byli vrahové dva, Róbert Matta a Villiam Hauser, oba byli odsouzeni k doživotním trestům. Motivem byla loupež hotových peněz v různých měnách v celkové hodnotě přes milion slovenských korun. Za druhé se obětmi stala vietnamská rodina, na Slovensku legálně pobývající a podnikající. A za třetí, žádný „záchvěv lidskosti“ se ve skutečnosti nekonal. Pachatelé zabili i osmiměsíční dítě. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned první díl brutální případ - čtyři zavraždění na jednom místě, později ještě pátý. Hlavní postavy se nám představí a můžeme jít pátrat. Nakonec z toho vylezl nejen zajímavý případ, ale i tragický osud otce a syna. Velká spokojenost s tímto dílem. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na první díl se nechali tvůrci unést a vyrobili podle mého zbytečně mnoho mrtvol. Navíc důkazy byly nejen přesvědčivé, ale zároveň v tak velkém množství, že kriminalistům práci tak zjednodušily, že se poté motali vícekrát na stejném místě. Tým je ale sympatický a děj nesklouzl ani k trapnosti, natož směšnosti. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Tento díl je inspirovaný případem loupežného přepadení a vyvraždění podnikatelské rodiny v Bratislavě v dubnu 1994. Reálný případ má oproti epizodě seriálu několik odlišností. Za prvé byli vrahové dva, Róbert Matta a Villiam Hauser, oba byli odsouzeni k doživotním trestům. Motivem byla loupež hotových peněz v různých měnách v celkové hodnotě přes milion slovenských korun. Za druhé se obětmi stala vietnamská rodina, na Slovensku legálně pobývající a podnikající. A za třetí, žádný „záchvěv lidskosti“ se ve skutečnosti nekonal. Pachatelé zabili i osmiměsíční dítě. [Zdroj: bratislavskenoviny.sk] (Dinsberg)
  • Pachatelé si v souladu se zákonem zažádali po 25 letech o podmínečné propuštění, bylo jim však zamítnuto. (sator)
  • Skladba znějící na pitevně je „Symfonie č. 2 c moll“ Gustava Mahlera. Byla komponována v letech 1888–1894 a poprvé provedena roku 1895. Z důvodu použití zpěvních hlasů patří toto dílo do žánru symfonické kantáty. Tato symfonie bývá příležitostně nazývána „Vzkříšení“, ale toto označení nepochází od skladatele. (sator)

Reklama

Reklama