Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na skládce komunálního odpadu je nalezena lidská ruka. Je jasné, že nejde jen o nehodu. Kdosi odsekl s odbornou erudicí konce prstů neznámého, aby nebylo možné ho identifikovat podle otisků prstů. Policie hledá mezi pohřešovanými, ale těch, kteří by připadali v úvahu jako možná oběť, je hned několik. Kriminalisté se vydají po jejich stopách. Skupina žen v azylovém domě představuje klubko hořkých osudů, u nichž by se nikdo nedivil, kdyby vyústily ve mstu za ponížení a domácí násilí. Nebo patří nalezená ruka zámožnému muži, jehož manželka nedokáže vysvětlit, kam její manžel před třemi nedělemi zmizel? Hádanku vyřeší nejen nález další části těla, ale i zjištění, že jeden ze svědků našel jednoduchý způsob, jak policii vodit za nos. A nebýt náhody a schopnosti kriminalistů kombinovat zdánlivě nesouvisející indicie, nepodařilo by se tento drastický zločin odhalit vůbec. (TV Nova)

(více)

Recenze (8)

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna perlička - ,,Nebo taky se mohla jmenovat Kordula.´´ A Stropnický na to hlásí: ,,Ale to není tak blbý jméno.´´ Jinak se tu ukazuje, jak se dokáží chovat někteří muži k ženám. Je to hnus. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát to hodně připomíná Případy 1. oddělení, jen tady to bylo takové "novácké". Ale i tak velmi povedený díl o neznámé mrtvole, ze které se našla pouze část ruky a noha. Druhý případ s dalším nezvěstným, na kterého se přišlo v souvislosti s prvním případem, už tolik zajímavý nebyl. ()

Zajímavosti (3)

  • Skutečný případ z roku 1997 se odehrál na pražském Smíchově. Vrah se jmenoval Antonín Mokrý a za vraždu s loupežným motivem byl odsouzen na 15 let odnětí svobody. (sator)
  • Skládkový stroj je BOMAG BC. Bopparder Maschinenbau-Gesellschaft mbH, známější pod zkratkou BOMAG, je německá společnost vyrábějící zařízení na zhutňování zeminy, asfaltu a odpadu, stejně jako stabilizátory a recyklátory. (sator)

Reklama

Reklama