Reklama

Reklama

Kriminálka Anděl

(seriál)
TV spot 1
Česko, (2008–2023), 71 h 45 min (Minutáž: 53–60 min)

Hrají:

David Švehlík, Marek Taclík, Martin Stropnický, Ladislav Frej st., Michal Novotný, Miloslav Mejzlík, Helena Dvořáková, Jan Skopeček, Igor Chmela (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

První klapkou odstartovalo v pátek 28. března v Praze natáčení původního seriálu TV Nova s názvem Kriminálka Anděl, který chce být novým typem českého kriminálního seriálu, podívanou plnou napětí s moderními obrazovými postupy, který představí Prahu jako těkavé, rychle tepoucí, moderní kosmopolitní město, jež však má i své temné stránky. Každá z epizod seriálu přinese jedno pátrání inspirované skutečnými kriminálními případy. Na oddělení fiktivní pražské Kriminálky Anděl pracuje tým celkem pěti hlavních kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích nejzávažnějších trestných činů - loupežných přepadení, úkladných i sexuálně motivovaných vražd. Šéfuje mu nejstarší a nejzkušenější Ivan Tomeček (Martin Stropnický). Jeho kolegy jsou nováček Tomáš Benkovský (David Švehlík), praktik Oliver Hajn (Marek Taclík), dokumentarista Rudolf Uhlíř (Michal Novotný) a policejní psycholožka Jana Chládková (Helena Dvořáková). Jejich důležitým spolupracovníkem je patolog Karel Benkovský (Ladislav Frej). Celé oddělení řídí vrchní ředitel kriminálky Milan Horký (Miloslav Mejzlík). (TV Nova)

(více)

Videa (8)

TV spot 1

Recenze (501)

Ellesime 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč to hned zatracovat jen proto, že je to novácký seriál. Po prvním díle 3*, možná se to časem zvedne. Nebudu to srovnávat s americkýma kriminálkama. To je jako srovnávat české a hollywoodské filmy. A Stropnický mi taky nepříjde tak špatný, kdyby to hrál Vašut, jak už tu bylo psáno výše, bylo by to takové deja vu, a jeden Tomsa už tu byl. Takže uvidíme po dalších dílech, snad půjde kvalita nahoru.----- Tak po 6. dílu 4*. Myslím, že tento seriál se Nově povedl... ()

Šakal

všechny recenze uživatele

Hodnotit (po mnou viděných nejnovějších 3 dílech) nebudu. Těžko si z toho „mála“ udělat ucelený obrázek (na to jsou tu ostatně jiní experti, shlédnuvší pilot a neomylně se tasící s 1* (popř. rovnou odpadem), ale musím konstatovat: „ne vše je (k divákově) spokojenosti, ale já jsem převážně spokojen“. Lidi, vy už jste snad vážně zmagořený sledováním amerických kriminálek, kdy mrtvolu najdou pomalu dřív než je spáchán zločin, kdy podle nalezeného lejna (na místě činu) s drobnýma jadýrkama zjistí, že dotyčný byl vegetarián a tudíž se nejednalo o vraždu, ale pouhou náhodu, kdy dotyčnému (nešťastně) spadl na hlavu trs melounů. Hlavní devíza tohoto seriálu je právě ta autenticita, kdy se divák v křesle neošívá nad nelogičnostmi a naopak si říká: takhle nějak by to mohlo ve skutečnosti i fungovat. Zde se kladou celkem pochopitelné otázky, následně se na ně hledají odpovědi, (postupně) se vylučují nepravděpodobné (nemožné) varianty, zužuje se okruh pachatelů a zejména, za postavami člověk vidí skutečné lidi a nikoliv roboty (čti model(k)y odběhnuvší si z přehlídkových mol) odříkávající (povinné) repliky. Já vím, na vás je to unylé a málo akční...... Uvidíme, zda se tvůrcům podaří posunout (nebo min udržet) nasazená laťka. Já každopádně budu držet palce, protože tohle je (po dlouhé době) svěží vlaštovka v místních zatuchlých seriálových vodách. P.s. jediná moje (podstatná výtka) směřuje k faktu, že se člověk nedozvídá více o soukromí hlavních postav. Je ale dost možné, že se mýlím a dostatečné nakouknutí do jejich soukromí proběhlo v předchozích sériích........ ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda se dá hodnotit po jednom jediném díle (1x05), ale na české poměry velmi slušná kriminálka. Svou nepatrnou výhodu sice spatřuji v tom, že CSI jsou pro mě jen tři bezvýznamná písmenka, proto nemůžu nadávat na vizuální vykrádačky, filtrové vychytávky, které jsou pro náš kraj velmi neobvyklé. A navíc si zde zahrál významný štěk v délce tří scén můj divadelní idol Honza Hájek. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Překvapivě nevtíravé a chvílemi dokonce koukatelné. Dialogy se dají poslouchat, rozklepané vizuály přetažené přes filtry už mi lezou ušima, ale v českém rybníčku je to událost nevídaná. Přijít Anděl před Las Vegas, Miami, New Yorkem a ostatními bruckheimerovskými sériemi, řekl bych, že Češi jedou a umějí zabrat. Takhle je to něco podobného jako když v Rusku vznikne Noční hlídka pět let po Matrixu. Chvíli můžete být hrdi, ale pak se stejně vrátíte k originálu. (dodatek o dialozích: po určité době bohužel zvětraly, stejně jako všude jinde. Škoda, škoda.). ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pátý díl a docela to ušlo. Vizuál pěknej a dokonce i kamera něco dělá. Musím se přiznat, že nemám rád fantasmagorické kriminálky jako Las Vegas nebo New York a všechny americké (až na poručíka Colomba) a německé (to je fakt děs!) kriminálky mi přijdou nezáživné a na jedno brdo pořád dokola to samé. Anděl je realističtější. Opravdu mě překvapila několikaminutová scéna, kde hrál nějakej tvrdej metal. Sice občas skřípou dialogy a pár herců prostě neumělo, ale asi se ještě na pár dílů podívám. Jen mě mrzí, že Nova použila scénář z velmi dobře hodnoceného slovenského seriálu Mesto tieňov a jedná se vlastně o remake, který až na herce dělají opět Slováci, stojící za Mestem tieňov. ()

Galerie (1 263)

Zajímavosti (128)

  • Zlata Adamovská se nechala slyšet, že si vždy přála hrát advokátku. Proto, když přišla nabídka, tak roli s radostí přijala. (Duoscop)
  • V mnoha dílech seriálu se objevuje policejní Škoda Octavia Combi, která se ovšem liší od reálných policejních Octávií tím, že majáky jsou umístěny na střešním nosiči, který ani originální policejní Octavie nemá. Dále z majáků na pravé straně ční drát, který pokračuje směrem do kabiny, zrcátka a kliky vozu jsou lakovány stříbrně, zatímco originalní policejní Octavie je mají černé. Pod pření maskou chybí dva výstražné majáky a jedná se o dieslový motor, přičemž originální policejní Octavie jsou pouze v s benzínovými motory. (BanditaX)
  • Na začátku epizody "Noční taxi" si muž objednává taxi na pražskou adresu náměstí Míru 7. Na této adrese se nachází Divadlo na Vinohradech, ve kterém byl v době natáčení uměleckým šéfem herec Martin Stropnický, který v seriálu ztvárnil postavu majora Ivana Tomečka. (navabaca)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Reklama

Reklama