Reklama

Reklama

Kriminálka Anděl

(seriál)
TV spot 6
Česko, (2008–2023), 71 h 45 min (Minutáž: 53–60 min)

Hrají:

David Švehlík, Marek Taclík, Martin Stropnický, Ladislav Frej st., Michal Novotný, Miloslav Mejzlík, Helena Dvořáková, Jan Skopeček, Igor Chmela (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

První klapkou odstartovalo v pátek 28. března v Praze natáčení původního seriálu TV Nova s názvem Kriminálka Anděl, který chce být novým typem českého kriminálního seriálu, podívanou plnou napětí s moderními obrazovými postupy, který představí Prahu jako těkavé, rychle tepoucí, moderní kosmopolitní město, jež však má i své temné stránky. Každá z epizod seriálu přinese jedno pátrání inspirované skutečnými kriminálními případy. Na oddělení fiktivní pražské Kriminálky Anděl pracuje tým celkem pěti hlavních kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích nejzávažnějších trestných činů - loupežných přepadení, úkladných i sexuálně motivovaných vražd. Šéfuje mu nejstarší a nejzkušenější Ivan Tomeček (Martin Stropnický). Jeho kolegy jsou nováček Tomáš Benkovský (David Švehlík), praktik Oliver Hajn (Marek Taclík), dokumentarista Rudolf Uhlíř (Michal Novotný) a policejní psycholožka Jana Chládková (Helena Dvořáková). Jejich důležitým spolupracovníkem je patolog Karel Benkovský (Ladislav Frej). Celé oddělení řídí vrchní ředitel kriminálky Milan Horký (Miloslav Mejzlík). (TV Nova)

(více)

Videa (8)

TV spot 6

Recenze (501)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, nápadité, originální... Ale pouze ve chvíli, pokud netušíte, co je to CSI: Miami, NY a Las Vegas. Věčně mrzutý a uzavřený Stropnický mi až moc připomíná Maca Taylora v první řadě New Yorku, ostatní jsou až moc nijací (Taclík je tu bohužel nesympatický až to tříská dveřma). A nevím proč, ale americká verze mi přijde naprosto reálná (tohle není zrovna moje parketa, takže nevím, co už je možné a co ješte ne), ale naše verze mi přijde jako naprosté sci-fi.:-D ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

První český pokus o krimiseriál ze soudobé vlny vizuálně děsně efektních kousků. Pokus překvapivě dobrý, a to dávám "jen" 50% - z toho si můžete udělat obrázek o tom, jak špatné jsem to čekal;) Pomiňme obrovský humbuk, který novácky tradičně předcházel premiéře a napřesdržkovou reklamní smršť, která diváka opět dostihla deset minut po začátku prvého dílu (už tak o deset minut zpožděnému díky kvalitnímu zpravodajství a ještě lepším sportovním novinám), a věnujme se seriálu samotnému. Jak už jsem poznamenal, obrazově to bylo poměrně srovnatelné s tím, na co jsme zvyklí ze "západu", hudba byla také fajná, ona vůbec technická stránka v tomto oboru nevzdělaného diváka (mě) neurazí. Tolik k formě, teď obsah...vzhledem k doposud napsanému textu a avizovanému hodnocení je asi jasné, že tady bude problém, respektive několik problémů. Problém prvý - postavy jsou sice vyskládány do povinně jakžtakž pestré stylové palety, ale nedovíte se o nich zhola nic. Problém druhý - tihle divákovi celkem lhostejní hrdinové pronášejí své repliky třemi způsoby: věcným až smrtelně vážným tónem, bezmocně zhnuseným tónem a škodolibým tónem, přičemž to bohužel ani v jednom případě nezní přirozeně. Kupodivu vyrovnaný je poměr zápletek originálních a již několikrát jinde viděných, ale třeba díl s parkourovým vrahounem naprosto likviduje rádobyvtipný senilní svědek a dá se říct, že povinných vedlejších postaviček evokujících třeba chodící kriminální ústřednu Ivy Janžurové z Malého Pitavala je rozhodně víc, než je zdrávo. Na druhou stranu třeba Igora Chmelu v jeho roli zručného manipulátora a především děsného hajzla/domácího násilníka nelze označit jinak než jako až pod kůži libového. Zkrátka a dobře, není toho málo, na čem by se dalo a mělo ještě pracovat, ale mohlo to být znatelně horší. 50% a poznámka, že velký nos ne vždy velkého ducha značí:) ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Stupidní scénař, debilní dialogy, trapné herecké antivýkony, naprosto nerealistické ztvárnění kriminalistické práce, nuda, nuda, nuda, klasická Nova, chce se mi blít. A navíc, vybrat do hlavních tří mužských rolí tři herce, kteří jsou naprosto nevěrohodní, to už je majstrštyk! Ani nevim, za co vlastně vůbec dávám tu jednu hvězdičku. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nebudu hodnotit po pouhém prvním dílu, ale řeknu že to nebylo zase tak příšerné jak jsem čekal a jak jsem od dnešní seriálové produkce zvyklý. Kamera byla docela fajn, herci nehrajou tak prkenně jako v těch telenovelách co u nás furt dávaj ( i když ten Stropnický mi tam moc nesedí), příběh byl docela zajímavý i když jsem vraha po chvíli odhadnul (ale to bude nejspíš tím, že už jsem všemi těmi kriminálkami přesicen a už to mám tak nějak v oku). A celý to docela uteklo. Na druhou stranu dialogy byly někdy příšerný, na střihu se potřebuje zapracovat a chtělo by to nějakýho hláškaře. Ale nebyl to marnej pokus, má to sice velký rezervy, ale v dnešní seriálový produkci je to docela osvěžení. Zatím takovejch 50% a asi se ještě párkrát kouknu.......tak po dalších pár dílech už mě to vůbec nebaví a klesá to čím dál víc. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Čistej průstřel. Pumpa nepumpuje." Kriminálka Anděl je zvláštní. Některý epizody jsou originální, některý průměrný a některý padlý na hlavu. Někdy se policajti chovají profesionálně, jindy chybují (což je v pořádku) a občas vyšetřují jako herci převlečený za policajty. Prostě to vypadá, že se na odborným dohledu střídali borec z vražd, snaživej obvoďák a sekretářka z policejního prezídia. Takovej dojem to ve mně zanechalo. A nejvíc mě samozřejmě bavil Oliver, protože takhle sarkastickejch operativců jsou plný kriminálky. ()

Galerie (1 263)

Zajímavosti (129)

  • Restaurace, kde dojde k vraždě, je Sapori na Vinohradech. (sator)
  • V epizodě zaznělo, že „elpíčko“ to není. Jedná se o zkratku pro loupežné přepadení z vězeňského slangu. (sator)
  • Rasistická hospoda se nachází v Hostivaři a nese jméno Restaurace U Hostivařského nádraží. (sator)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Reklama

Reklama