Reklama

Reklama

VOD (1)

Před dvaceti lety bubnoval v rockové kapele, teď konečně dostal druhou šanci. Robert “Fish” Fishman ji hodlá beze zbytku využít a konečně usednout na rockový trůn. Hlavní roli v americké hudební komedii hraje Rainn Wilson, známý ze seriálu Kancl.
Robert “Fish” Fishman byl před dvaceti lety bubeníkem ve známé rockové kapele, odkud ho ale vykopli. Teď však má úžasnou druhou šanci, aby se znovu ocitl na výsluní slávy. Když Fish dostane nabídku, aby se stal členem středoškolské garážové skupiny svého synovce, přijme ji bez váhání. Slavnostně si přísahá, že konečně dosedne na rockový trůn, na který má podle vlastního mínění jasný nárok. Pro jeho mladší spoluhráče tím ale začíná ta nejdivočejší životní jízda! Hlavní roli v bláznivě neuctivé hudební komedii o plnění životních snů a o nesnázích, které lze způsobit vlastní rodině, hraje Rainn Wilson, známý z televizního seriálu Kancl, režii má Peter Cattaneo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (131)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Druhá Škola Rocku to tak úplně není, ale že bych se nudil, to rozhodně ne. Rocker šlape skoro stejně dobře, akorát ho ubíjí nedotažený scénář a sem přiletí trapný vtip, který musí Wilson rychle žehlit nějakou hláškou ("Too loud is not in my vocabulary." :). Písničky jsou fajn, zbytek obsazení taky a vůbec mám pocit, že je Rocker ideálním filmem na zamračené sobotní odpoledne. Jo a terminátoří běh vládne :) ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Neškodná, vtipná, svižná komedie se skvělou hudbou. Film se částečně snaží dostat na uroven školy rocku nebo králů rocku. Snaha se cení, je velká, ale Rainn nikdy nebude takový, jako Black Jack a bicí také nejsou nejlepší způsob, jak mě zaujmout. Za rádoby "nečekaný" a poměrně zdařilý konec, velmi slušné 3. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Hodně excentrická komedie z produkční díly Shawna Levyho, která se však obratně vyhýbá trapnosti. Uplynulo dvacet let, co zakládajícího bubeníka Fishe (živelný Rainn Wilson) jeho zbylí členové vykopli na příkaz jejich managera z glam rockové kapely, aby se mohli konečně v hudebním showbyznysu prosadit naplno. Fish od té doby zahořkl na hudební svět a potácel se životem, dokud ho jeho synovec nepřibral do své amatérské kapely, která maximálně sklízí slávu v garáži nebo na školním plese, ale dobrý bubeník se jí náramně šikne. Netrvá to dlouho a kapela se nechtěně proslaví po internetu, až si toho všimne vlivný vyhledávač talentů, který s nimi podepíše lukrativní smlouvu. Pod palcem má ale také Fishovu bývalou a nenáviděnou kapelu, se kterou může Fish konečně zúčtovat. Se svou novou kapelou jim totiž mají zanedlouho dělat předskokany na velkém koncertu. Excentrický komik Rainn Wilson se svojí živelnou komikou, která nemá daleko k Jacku Blackovi, s nimž ho pojí i určitá vnějšková podobnost, naprosto zastíní vše kolem sebe. Krok s ním dokáží držet pouze stejně excentričtí rockeři z jeho bývalé skupiny Vesuvius, v jejichž řadách je téměř k nepoznání nalíčený slavně stoupající Bradley Cooper nebo frontman kapely Will Arnett. K nemalé škodě si konfrontace kapely s vyhozeným rockerem, bažícím po zdravé odplatě, užijeme jen poskrovnu, ale stojí to za to. Ani koncertní šňůra s "mlaďochy" v kapele totiž není k zahození. I přesto, že Wilsonova role přímo svádí k trapným výstupům, tak se celkem drží na uzdě a neuchýlí se k nějakému lacinému přehrávání s tendencí se zviditelnit na úkor ostatních. Členové kapely, čítající obtloustlého nerda za klávesy a fešáka ve stylu emo před mikrofonem (ztvárnil ho v zámoří populární zpěvák Teddy Geiger), a mezi nimiž je k vidění i hvězdička Emma Stone coby punkrockerka (nebyla až tolik přesvědčivá), nejsou zrovna nejzajímavější, ale občas vyloudí nějaký ten chytlavý song a Wilson to podržel. A je to vlastně především jeho zásluha, že komedie je (i přes svou snadnou předvídatelnost) velmi pohodově dívatelná. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Uletený hlavný hrdina by si mohol podať ruku s Jackom Blackom a optimálne si s ním zahrať v ďalšej rockerskej šialenosti. S Blackovou Školou ro(c)ku je tu viacero styčných plôch, dejový oblúk je skoro totožný rovnako ako hlavná postava a je to takmer rovnako zábavné (+ tu navyše hrá moja obľúbený Emma Stone). Do vôd vysokého nadpriemeru sa tento film v mojich očiach nedostal, bavil som sa, ale chcelo by to viac. 7-/10 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • V zábere, keď Amelia (Emma Stone) vychádza zo šatne natáčať videoklip, prichádza bez basgitary. V ďalšom zábere ale už basgitaru má. (Amityville)
  • Založené na príbehu Petea Besta, bývalého bubeníka skupiny The Beatles. Vo filme sa objaví v scéne pri zastávke. Je to chlapík, ktorý číta časopis s Vesuvius na obálke. (Flipper)
  • Paličky, ktoré používa "Fish" (Rainn Wilson) sú značky Vic Firth, Matt (Josh Gad) hrá na klávesy Roland Juno-D a Curtis (Teddy Geiger) používa gitary Fender Stratocaster a Fender Telecaster. (Amityville)

Reklama

Reklama