Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva staří známí Nick (Peter Falk) a Charlie (Charles Durning) jsou nepoučitelní zlodějíčci, kteří se chystají na další ze svých kousků a tentokrát hodlají vykrást luxusní klenotnictví na Floridě. Precizní mozek celé operace Nick promýšlí plán na sekundy přesně a chce, aby vše proběhlo zcela bezpečně a bez komplikací. Součástí jeho plánu je také vydávání se v přestrojení za senilního bělovlasého boháče nebo za jeho švagrovou a kupuje pro svou smyšlenou manželku, resp. sestru, která je momentálně v nemocnici a její stav se postupně zhoršuje, drahé dárky. Tímhle si vytipovává, co by se dalo ukrást, a navíc si získává důvěru majitele (Tom Courtenay). Během obhlídky terénu si Nick všimne krásné majitelky starožitnictví Carolyn (Wendy Hughes), která sousedí s tímto obchodem, a zcela zoufale se do ní zamiluje. Doslechne se, že touží po krásném stolku z období Ludvíka XVI., který se mu podaří získat a prodat jí ho se ziskem. O peníze mu však v tomto případě tolik nejde, jako jít s Carolyne na „obchodní večeři“. Blíží se Štědrý den a Nick s Charliem jsou poté ke Carolyne pozváni na hostinu, kde je ostatní hosté otravují svým povýšeneckým chováním a oba odcházejí. Carolyne však Nickovi zavolá, že by chtěla Štědrý večer trávit jen s ním… Romantickou krimikomedii Šťastný Nový rok natočil oscarový režisér John G. Avildsen a jedná se o remake stejnojmenného francouzsko-italského snímku z roku 1973 režiséra Clauda Leloucha s Lino Venturou a Françoise Fabianovou v hlavních rolích. Claud Lelouch se také na americké verzi svého snímku podílel jako scénárista a v úvodu si zahrál i malou cameo roli. (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Peter Falk není jen Columbo a vždy mě potěší v nějakém filmu, kde si střihl odlišný charakter. Ano, grimasy a gesta zpravidla zůstávají, ale zároveň dokazuje, jak dobrým byl hercem, neboť v této romantické krimi komedii se nebojí ani převlékání za ženu či starého dědulu. Příběh je tu sice jednodušší, avšak zábavný a poutavý. Závěr jsem takový neočekával, tudíž i milé překvapení. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Jsem velký obdivovatel francouzského režiséra Claudea Leloucha a jeho film Šťastný nový rok z roku 1973 patří k mým nejoblíbenějším. O to více jsem byl už déle zvědav na americký remake, a současně o to víc jsem se zdráhal a bál podívat... Na oplátku musím říct, že není to zdaleka takový trapas, jakým americké remaky francouzských komedií můžou být (viz. třeba velmi nepovedenou labutí píseň Billyho Wildera Kamaráde, kamaráde). Z původního Lelouchova filmu logicky zmizela veškerá reflexe francouzské kultury a politické atmosféry před květnem '68 a po něm, chybí i Lelouchův typický mozaikový způsob vyprávění s retrospektivou v úvodu, zpracování celého příběhu je ochuzeno o některé zajímavé momenty (např. i dlouhou zkoušku akce s autem a lodí po loupeži). Jelikož John G. Avildsen (Rocky, Karate Kid) nikdy zdaleka nebyl takovým umělcem jako Lelouch, aby dokázal natočit příběh v několika vrstvách a zaujmout vedle toho i propracovanými scénami s pomalým tempem a neotřelými režijními nápady, pro výslední film se ukázalo výrazné zhuštění příběhu jako jednoznačný klad. Remake doslova kopíruje z původního filmu řadu dialogů, občas udělá změnu (např. zamění téma vánočního večírku z filmů na výstavy), malým přidaným motivem je zde byrokratická závislost místní bižuterie na new-yorský systém, jenž šéf s lupičem hezky zatratí. Bohužel přibyl i trošku trapný motiv převleku hlavního hrdinu za ženskou. Ačkoliv Peter Falk v postavě lupiče Simona / Nicka neoplývá zdaleka takovým vtipem jako Lino Ventura, Wendy Hughesová se svým půvabem Françoise Fabianové naopak spolehlivě vyrovná, také díky ní je celá romantická linka dojemná. Nebýt Lelouchova původního filmu, jednalo by se o příjemný svižný film s vánoční atmosférou, který chytře propojuje loupežní kriminálku s romantickou komedií. Tak se jedná o příjemný a svižný, ale pro mě osobně také zbytečný film, sloužící potenciálním Američanům (a nenáročným divákům), kteří jsou líní číst titulky a před mnoharozměrnou komedií dají přednost přímočáré zábavě. 50% ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Poručík Columbo odložil svůj baloňák a dal se na dráhu zločinu. A jak Columbo pečlivě vyšetřuje případy vražd, tak tady stejně pečlivě plánuje vyloupení klenotnictví. Ty jeho finty a zejména převleky byly fenomenální a já se u filmu skvěle bavil. A i když si na romantický filmy opravdu moc nepotrpim, tak tady mi ta romantická část ani nevadila. Závěr mi teda přišel trochu odfláknutej, ale 4 hvězdy dám. ()

majky19 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná komedie s výbornými hereckými výkony v čele s Peterem Falkem, který je v roli zlodějíčka klenotnictví opravdu prvotřídní a pozadu nezůstává ani jeho kolega Charles Durning. Je zde řada vynikajících scén, zejména ty převlekové opravdu stojí za to a divák se při sledování tohoto filmu bude takřka hodinu a půl opravdu skvěle bavit. Vzhledem k tomu, že Peter Falk více než tři dekády exceloval v detektivním seriálu, kde představoval poručíka Columba, dala by se tato komedie s nadsázkou pojmenovat jako "Columbo naruby". ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Veliké překvapení! Rozhodně jsem nečekal, že by se mi mohla někdy nějaká krimikomedie líbit nebo mě zaujmout tak, že se u ní nebudu ani na chvíli nudit a že budu překvapený její originalitou, lehkostí a záživností. A přesně tohle všechno v sobě tahle romantická krimikomedie skýtá. A abych byl ještě upřímnější, krimikomediím a vůbec krimi filmům starším 10 let se ze zásady vyhýbám, a o to více jsem byl mile překvapený tímto počinem z roku 1987, který sice trvá jen nějakých 80 min, ale opravdu ani na okamžik nenudí. Celou dobu jsem byl navíc velmi zvědavý, jak celý příběh asi dopadne, protože hlavní hrdina se zdál po provedení loupeže býti v opravdu beznadějné situaci s vyhlídkou mnoha let ve vězení. Jak to celé skončí vám samozřejmě neprozradím, protože sám spoilery nesnáším a nejsem určitě jediný. Ale pokud chcete vidět zajímavý originální neotřelý a téměř nenudící film, tak těžko najdete vhodnější film. V hlavní roli exceluje Peter Falk, který i vystřídá během filmu dvě masky, díky čemuž se film zase dostává do trochu jiné roviny, protože byste opravdu nevěřili, že to je jen maska, tak to bylo dobře vymyšlené. Zkrátka nemohu jinak, než tuto krimikomedii označit za velmi povedenou a rozhodně za veliké překvapení. Nečekal jsem, že budu tak nadšený. Na pět hvězdiček to však bohužel nevidím, ale nadprůměrné čtyři hvězdičky udělím velice rád. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama