Reklama

Reklama

Ester to rozčísne

  • Austrálie Hey Hey It's Esther Blueburger
Trailer

Australský komediální teenagerský příběh o dívce Esther Blueburgerové, která pochází z židovské rodiny a celý její život je ovlivněn židovskými zvyky a pravidly. Zlom přichází, když poznává dívku Sunni, která je přesně taková, jaká by chtěla být i Esther. Obě dívky se spolu spřátelí a Esther za pomoci své nové kamarádky utíká z domova, aby mohla žít nový pohodový život. Poznává Sunniinu svobodnou a velmi pohodovou maminkou Marry. Esther začne chodit spolu se Sunni na zakázanou veřejnou školu, kde nachází nové kamarádky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

Eviator 

všechny recenze uživatele

Takových příběhů o dospívající dívce je mnoho. Zpestřuje to fakt, že se děj odehrává v jižní autrálii a to že divenka je židovka na kterou tlačí její spolužačky. Jinak film se drží klasické línie, kdy se snaží dospívajícího diváka polidštit a vychovat k dobrému, samozřejmě. Viděno na zlínském festivalu 2008. ()

Reklama

lena60 

všechny recenze uživatele

Zlinfest 2008: Typický film pro mládež. Rebelující dívka Esther, spoutaná přísnými pravidly doma i ve škole, se jednoho dne seznámí s nezávislou a pohodovou Sunni. Spolu s ní uniká před každodenními stereotypy a dokonce s její pomocí na pár dní přejde z jedné školy(židovské) na druhou(veřejná). Film pohodový a odpočinkový. ()

trinan_kop 

všechny recenze uživatele

Dokonale vykreslené fašistické prostredie elitárskej súkromnej školy, perfektne vykreslená psychika názorovo slabého dieťaťa ktoré sa ohýba tým smerom ktorým cíti silnejší impulz a samozrejme výkon Keishy Castle - Hughes. Menej ako 4 dať nejde, pretože síce to navonok vyzerá ako detsko/komediálny film, tak sa v tomto filme skrýva toľko hlbokých myšlienok "že až" :-). ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Ano, filmů z podobným příběhem je mraky, přesto mi Ester Blueburger utkvěla v mysli a příjemně v ní hlodala. Film jsem si sehnal samozřejmě kvůli Keishe, a nezklamala... ona je taková přirozená a hodně hraje očima a pohledem. Hodně věcí bylo opravdu hodně velký klišé, nejen, co se týče příběhu, ale i jeho vystavění, střihových sekvencí apod. Zajímavé byly ale hrátky s obrazem, kompozicí... Rozhodně to není žádný odpad a jako odpočinkový film nemohu než doporučit. HUDBA: Guy Gross - vcelku zajímavý hlavní motiv s akordeonem připomene Tiersena. Pro film vzniklo i několik písní s potenciálem stát se u australských teenagerů hity :-) podařená záležitost ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama