Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvanáctidílný seriál záznamů vystoupení světových individualit a skupin pop music ze slavných londýnskcýh náhrávacích studií Abbey Road, která zřejmě již navždy zůstanou spojena se skupinou The Beatles, kteří zde natočili téměř všechny své nahrávky. Pink Floyd zde nahráli album The Dark Side of the Moon. V 70. letech zde začali nahrávat i umělci, kteří nepatřili ke společnosti EMI (např. Spandau Ballet, Simple Minds, Kirsty MacColl, XTC a Mike Oldfield). Ze současných tam zavítali například Radiohead a Oasis.

V každém z třicetiosmiminutových dílů se 3 skladbami a svými glosami představí 3 skupiny či sólisté. Dvanáctidílný cyklus producenta Michaela Gleasona představí 36 pojmů současné moderní hudby. (hippyman)

(více)

Recenze (12)

Jan Preissler 

všechny recenze uživatele

Když se řekne Abbey Road, tak si můžeme vybavit x věcí. Především asi stejnojmenné album the Beatles + jeho slavný obal s přechodem, ale hlavně si asi všichni vybaví to slavné studio založené ve třicátých letech minulého století. A pořad Live from Abbey Road nám umožňuje nahlédnout přímo do studia. To vše ve skvělé kvalitě, s plným nasazením hudebníků. Myslím si, že si každý hudební fajnšmekr najde to své. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Nikoliv díky youtube.com (dokonce ani díky superstar apod. ..čovinám), ale pouze a jenom díky tomuto pořadu jsem (pro sebe) objevil skutečné MUZIKANTY. That's all. Thank's! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Fantastický zvuk studia Abbey Road se nečekanou silou dokázal prodrat zastaralými reproduktory mého televizoru až k mému uchu a způsobit mi velké potěšení. A navíc bylo v podstatě úplně jedno, kdo ten zvuk vyluzoval, protože v tomto slavném studiu by patrně zněl dokonale i smíšený sbor moderátorů zpráv televize Nova. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama