Reklama

Reklama

Výřečný Jack McCall řekne cokoli, jen aby dosáhl svého. Když se ovšem pokusí podvést jednoho duchovního guru, zjistí, že jeho život závisí na kouzelném stromě o tisíci listech… jeden za každé slovo, které mu zbývá. Jack teď musí přestat mluvit a přijít na nějaký nekonvenční způsob komunikace, nebo to má spočítané. (Magic Box)

Recenze (225)

verbal 

všechny recenze uživatele

Eddie zažívá veliký návrat!! Po trapných, fekálních sračkách totiž konečně zavadil o sračku, která je jen kýčovitá, patetická a opravdu jenom trošičku (asi tak 108 minut) kopíruje další gumovou držku z filmu Lhář, lhář. A tak tu máme jen další slovní průjem dávno mrtvého negroameričana s poselstvím, které zajisté donutí nejednu slaboduchou pipku hlasitě potahovat u žehlení, spoustu hošanů rozmazat si růžovým kapesníčkem oční stíny a verbalovi perfektně naředí stolici. A teď mě omluvte, musím si jít "přepudrovat nos". ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Tisíc slov jsem se hodně těšil. Hlavně proto, že mám Eddieho rád a říkal jsem si, že tenhle film by mohl být trošičku solidnější, než jeho poslední kousky. Taky že je, není to úplně to pravý ořechový. Příběh je dost básničkovej. Celý to má hrozně zvláštní atmosféru. Jakmile ale Eddie přestane mluvit, začne film docela hezky gradovat a za závěr si ty tři hvězdy podle mě zaslouží. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $18,450,127Tržby Celosvetovo $20,558,836Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $3,788,005 //počet predaných kusov 255,263║ ďalšia zbytočnosť s Eddie Murphym, ktorá sa topí v tej vážnosti ktorú chce v druhej polovici navodiť, toto bol fakt čudný pokus, kde si nič poriadne neužijete a hlavne keď komediálne vsuvky sú vrcholová otravnosť /20%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Poskytnout ukecanému negrovi (nic ve zlém) tisíc slov do konce života, tak by za dvě minutky bylo dokecáno a po veselém pohřbu by mohly naběhnout titulky delší, než celý snímek. Jenže Eddie Murphy tentokrát šetří slovy, což umožňuje natáhnout stopáž na hoďku a půl, ale zbavuje ho to jeho v podstatě jediné herecké zbraně, takže rukama máchající němý žvanil mne nedokázal ukecat k udělení většího počtu hvězd. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Podobně jako CLICK rodinná komedie s promarněným námětem, u které se rozhodně nepotrháte smíchy a z patetického závěrečného servírování rodinných hodnot si možná i ublinknete. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Steve Koren | Hudba: John Debney | Produkcia: Alain Chabat, Stephanie Danan, Nicolas Cage, Norman Golightly, Brian Robbins, Sharla Sumpter Bridgett | Distribúcia: Paramount Pictures, DreamWorks Pictures | Štúdio: DreamWorks Pictures, Saturn Films, Varsity Pictures, Work After Midnight Films | Rozpočet: 40 miliónov $ | Tržby: 20,558,836 $ || Akýsi menej vydarený pokus o predvedenie rozmanitosti cesty za transformovaním vnútornej osobnosti človeka. Duševné spory môžu často ovplyvniť celý život jedinca, a ich závažnosť kričí o vyriešenie, aby duši mohlo odľahnúť. Každopádne samotná myšlienka nestačí, a gýčovitý štýl spracovania mi často priniesol blbý pocit za obrazovkou, ajkeĎ zámer bol dobrý. Itak jeden z lepších kusov s Eddiem z posledných rokov... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Co může člověk dělat, když zjistí, že jeho život se z minuty na minutu propojil s jedním zvláštním stromem a že s každým proneseným slovem je tento člověk blíže smrti? Přesně s tímto námětem přichází toto komediální drama, které se mimo jiné zamýšlí i nad tím, jestli je pro život dobré nosit v sobě nevyřešenou zlobu z minulosti. Eddie Murphy je z mého pohledu velice rozporuplný herec, nikdy mi nijak výrazně nevadil, ale zároveň mě ani nikdy nedokázal nějak oslovit. A nějak úplně nevím, zda se tvůrcům tohoto filmu vyplatila sázka právě na tohoto herce. Tenhle film je hodně o hledání sebe sama, o odpuštění a o tom, jak změnit svůj život. A když už bych měl za úkol obsadit hlavní roli v tomto filmu nějakým hercem, tak o Eddiem Murphym bych snad ani neuvažoval. V rámci možností to hraje obstojně, ale tato zajímavá látka by si zasloužila někoho, kdo zvládá i náročnější role, to je asi největší kámen úrazu v tomto filmu. Nicméně i tak to byl zajímavý film a především za ten zajímavý děj si zaslouží alespoň průměrné hodnocení, a z toho důvodu uděluji tři hvězdy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Eddie si přecejen v poslední době mírně polepšil, škoda že jen mírně. Tenhle materiál není nikterak trapnou záležitostí jak v poslední době několikrát bohužel zažil. Vlastně bych řekl že je to jeho za posledních 5 let nejlepší film. Příběh, kdy nejde o nic menšího než o napravení hříšníka, neoplývá sice zrovna kdovíjakou originalitou, ale třebaže Imagine That měl svého Thomase Hadena Churche, tady jsem si zase vychutnal každou minutu kdy se na plátně objevil Cliff Curtis. Trošku s rozpaky očekávám kdy padesátník Eddie přestane zdařile maskovat svůj věk a začne se převtělovat do starších rolí. Ve filmu, kde si nemůže dovolit více než 1000 slov, bohužel nepříjde ke slovu jeho pověstná vyřídilka. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Film ve stylu Klik - život na dálkové ovládání. Místo ovladače tu hrajou roli slova, která se nesmí vyslovit, jinak bude zle. Film nenabízí žádnou trapnou chvilku, příjemně utíká a ke konci je milé zakončení, díky kterému jsem dal plné hodnocení. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prachpriemerná komédia v žánri, ktorému kedysi kraľoval Jim Carrey, teda film o chlapíkovi, ktorý má isté osobnostné vady, ale do života mu príde nadprirodzená vec, ktorá ho od základov premení. Eddie hrá svoj príjemný štandard a sú tam asi dve vtipné scény, no scenár je od základov priemerný a celkovo sa film minul dobe asi o 15 rokov. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mluviti opadlý list, mlčeti život. Arogantní reklamní agent Jack McCall dostal do vínku výřečnost a také obchodní talent a obojí dokáže náležitě využít ve svůj vlastní prospěch a profit, V jeho životě však přijde den, kdy bude muset vážit každé své slovo, neboť existuje duchovní strom života, se kterým bude brzy spjat, a to DOSLOVA na život a na smrt. Tisíc listů na stromě představuje tisíc slov, které může za svůj život říct. Až je vyčerpá, s posledním opadlým listem zemře. Jistý duchovní guru to na něj narafičil a podvedl ho ohledně i kšeftu s jeho málo obsáhlým literárním dílem. Přesvědčit své blízké okolí, že jindy výřečný Jack musí zůstat němý, nebude vůbec snadné. Ještě těžší bude najít způsob, jak se zbavit toho prokletého stromu. Jacka tedy čeká výrazné omezení jeho verbálního projevu, jak doma, tak i v práci, ale vyplnění děje byla docela mizérie. Pravda, našlo se pár (téměř) vtipných scének, ale jelikož Jack byl nesymp a náfuka, jen obtížně jsem k jeho postavě hledal humorné souznění. A Murphyho herecký projev mě nechytil. Dokázal jsem si totiž na jeho místě představit třeba takového Jima Carreyho a jeho pestrou škálu ksichtů, s kterou by vyrukoval, a to i v případě hrozící nudy. Murphy s ničím takovým nepřišel a spíše jen trapnil. Je však pravdou, že scénky nebyly nijak excelentně sepsané, ani dostatečně invenčně vymyšlené, aby se z nich dalo něco zajímavého vyrazit. Film se dostal do stereotypního kruhu omílání jednoho a totéž. A na to, jak byl krátký, působil nezřídka rozvlekle. Morální ponaučení táhlo z filmu na sto honů. A aby film měl lepší vyznění, nesměl by být komedií a být mládeži přístupný. Pohaslou superhvězdu Eddie Murphyho, se ani tímhle filmem s originálním námětem, nepodařilo vrátit do první herecké ligy. Brian Robbins rozhodně není typem režiséra, který by točil divácké hity. Murphy se do jeho průměrně tvůrčích rukou svěřil už potřetí a nikdy z jejich spolupráce nevzešlo nic mimořádného. Ve vedlejších rolích hodnotím kladně Kerry Washington. Po delší době černoška, na kterou se dalo dívat. Na tenhle film se taky dalo dívat, to ano, ale kolikrát už tady byl film s námětem o napraveném arogantním sobci. Tady se na to šlo neotřele přes kouzelný strom. Tahle čitelná moralitka v takto průměrně zábavném balení sice není na škodu, ale to pojetí bych celkově změnil a odboural tu nezajímavou komediálnost. Ovšem z hlediska mé profese jsem (tiše) trpěl, spolu s Eddiem Murpym, při představě, že někde existuje strom, se kterým jsem spojený, a po každém mém napsaném slovu, z něj upadne list. 60% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Není to tak stupidní jako poslední Murphyho kousky, ale ani nic extra nenabízí, především málo zábavy (kdy naposled napsal Steve Koren něco dobrýho?). Pointa je podobná jako v Mrazíkovi – Murphymu se něco přihodí a musí přijít na to co má udělat, aby „kletbu“ zlomil. Trochu jako v Po čem ženy touží, ale tam bylo „kouzlo“ pozitivní a film vtipný. # příběh 5 | hudba 6 | humor 3 | akce 2 | napětí 1 | pustil bych si znovu 5 ()

predators 

všechny recenze uživatele

Někdy je lepší nemluvit a tak pojmu hodnocení velmi krátce. Nebylo to až tak špatné, zábavnost je v rámci možností a nemyslím si, že by šlo z tolika slov vytřískat víc. Murphyho mám rád, ten chlap snad nestárne... 40% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Už dlouho sem se takhle nenasmál. Eddieho tvář je jako velká maska a dokazuje to jen to, že nepatří ještě do starého železa a že dokáže překvapit. Film je sice hodně předvídatelný od začátku do konce, ale i to se dá přežít. Scénář je napsán v rámci možností. Skvěle sem se bavil 80 % ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mna po dlhom čase veľmi príjemná vec. Všetky tie morálne hodnoty obalené do duchovného príbehu o sile ticha a dôležitosti slov predstavujú Murphyho ako charakter, ktorý je aj vtipný aj smutný. A vyváženosť týchto dvoch polôh tu funguje naozaj dokonale. Je pravda, že je to film skôr pre celú rodinu a pre fanúšikov Eddieho Murphyho, ale je to omnoho poctivejšia hlúposť ako jeho prevlekové neznesiteľnosti. Jediný problém spočíva v hodnotách, ktoré sú prezentované prvoplánovo. Ale silu to má. A vo svojom žánri veľmi príjemné prekvapenie. A príjemné filmy mám naozaj rád. Pretože v niektorých momentoch dokážu povedať tých niekoľko životných právd pekným spôsobom a pripomenúť nám čo je v živote dôležité. A to ja občas potrebujem. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA - U Eddieho jsem se jako malý kluk hodně nasmál, hlavně u Zamilovaného profesora. Pak jsem o něm hodně let neslyšel, resp. jsem jeho filmy nevyhledával, poté jsem narazil na Norbita, což byla zábava opravdu na jedno použití, no a nyní opět s odstupem pár let tu máme Tisíc slov. Pár úsměvných momentů to mělo a i mírně smutný závěr nebyl špatný, ale celkově to není komedie, kterou si budete rádi připomínat. Čekal jsem zkrátka větší legraci a ztotožňuji se s názory, že Murphy v dramatických momentech není doma a že kdyby hrál hlavní roli někdo jiný, celková kvalita by vystřelila nahoru. 55% (with J.) ()

Reklama

Reklama