Reklama

Reklama

Když se na Zemi narodí děťátko a prvně se zasměje, tak se v Hvězdné roklince v Zemi Nezemi narodí víla. Novorozená víla dostane jméno Zvonilka a je předurčena být všeumělkou, která dokáže spravit vše, co je rozbité. Zvonilka si ale svého talentu neváží. Obdivuje totiž víly, které ovládají živly a jako jediné mohou navštívit svět lidí. Její touhu po lidském světě zneužije Větrnice, která ji pošle zkrotit splašené bodláky. Zvonilka přitom neúmyslně zničí všechny přípravy na jaro. Aby vše napravila, tak použije svůj talent a sestrojí stroj na výrobu jara a do jeho obsluhy zapojí všechny obyvatele Hvězdné roklinky. Za odměnu, že zachránila jaro, jí královna Země Nezemě dovolí vypravit se do světa lidí... (TV Nova)

(více)

Recenze (94)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto je animovaný film určený asi čisto pre deti a tými deťmi nemyslím 11 ročné ale asi tak 5-6. Navyše sa mi veľmi nepáčila lacná animácia a postavy neboli pre moje oko zaujímavé. Rovnako tak sa nedá pochváliť dej či prostredie, v ktorom sa ten dej odohrával, ale ako píšem, 5-6 ročným sa to možno bude páčiť. Táto snímka má zo 6-7 pokračovaní, tak mám čo robiť a dúfam že nebudem ľutovať, že som sa do toho pustil a snáď sa to každým dielom bude len zlepšovať. Pri toľkom množstve zhliadnutých počítačovo-animovaných filmov som asi náročný divák, ale Cililing ma neoslovil a nedal mi nič nové, čo by som v iných animákoch nevidel. ()

robfi 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době dobrá pohádka, která má hlavu a patu a propracovaný děj a postavy a kupodivu to není Pixar ani DreamWorks. Disneyova studia se po nekonečné žumpě odpadků "pro děti" pochlapila a vyprodukovala něco opravdu koukatelného. To že jsou malí diváci nenároční ještě neznamená, že jim podstrčíme kdejaký fujtajbl a u Disneye se po dlouhé době snad začíná blýskat na lepší časy. Doporučuji. ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Klasická disneyovská věcička, která kupodivu ale přece jen trochu překvapila - jednak je tu jedna opravdu vtipná scénka, kdy Zvonilka učí létat ptáčka-nováčka a pak samotná postavička Zvonilky - jak ta mě ze začátku sr...!!! Ale konec dobrý, všechno dobré, nuže odpusťme jí. Jinak je to pohádka spíš pro menší děti a ideálně holčičky. ()

DarthFailord 

všechny recenze uživatele

První zvonilka se mi paradoxně líbí nejméně. Nicméně je to pořád super animák. Svět víl je příjemně a mile jednoduchý a žádný velký problém se neřeší dlouho a vše tak pěkně svižně beží dál. Nápady, hudbou i kamerou je film na velmi vysoké úrovni. Vzhledem k tomu, že koukám na animáky s dcerkou tak tohle jako rodinný film můžu jen doporučit. Je to zábava a ztráta času to rozhodně není. 75% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príliš jednoduché, priemerné, dievčenské s prebujnelou fantáziou. Kto také blbosti mohol vymyslieť, puberťácke víly a všetko klamstvo pre deti okolo? 3D animácia je v pohode, príbeh už menej, aj ked so záverom sa to zlepšuje. Humor tu chýbal, resp. čo akože mal byt humor, bol skôr trápny. Hodnotenie: 60% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Marketingový plán zahrnoval i leteckou společnost Southwest Airlines. Ta přejmenovala jeden svůj Boeing 737 na "Tinker Bell One". Letušky měly pohádková křídla a cestujícím rozdávaly reklamní předměty z filmu. (Terva)
  • John Lasseter je v titulkoch uvedený ako výkonný producent. John je dobre známy tým, že nosieva tričká s havajskou potlačou, a keď sa zjaví jeho meno, vidíme víly, ako využívajú havajské tričko ako plachtu. (Eeve)
  • V ČR vydala film na DVD firma FHE s distribučním názvem Zvonilka. (Přitom z Petera Pana ji všichni známe jako Zvoněnku). (honajz)

Reklama

Reklama