Reklama

Reklama

Flynn Rider, nejpohlednější i nejhledanější lupič celého království, se schová v tajemné věži. Skončí ale jako rukojmí Lociky, krásné a nezkrotné dospívající dívky s dvacet metrů dlouhými kouzelnými blonďatými vlasy. Locika, ještě jako malá, byla unesena zlou čarodějnicí Gothel z hradu svých královských rodičů. Čarodějnice ji vězní ve vysoké věži a od malička jí tvrdí, že je její maminka. Dívka se chce dostat z věže a touží vidět svět a hlavně záhadná světýlka, která jí utkvěla v paměti z doby, kdy byla ještě na královském zámku. Přesvědčí Flynna a společně se vydávají na nejdobrodružnější výpravu, na které nechybí kůň, superpolicajt, přehnaně opatrný chameleon Pascal a drsná banda hospodských rváčů. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 7

Recenze (1 515)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jak jsme viděli, pánvička je bezpochyby nejúčinnější zbraň hromadného ničení, akorát se nevejde do kabelky a připnutou na kotníku by ji taky hned každý viděl. Upřímně mě rozesmál asi jen bělouš, jehož předci měli pravděpodobně pletky s loveckými ohaři. Takové nonverbální komunikace mezi lidmi a zvířaty mě potěší vždycky; Locika s chameleonem nebo vzájemná přitažlivost mezi Maximem a Flynem. Jsou to pohádky, kde je téměř vše dovoleno a fantazii se meze klást nemají. Příběh plný radosti, akce, dobrodružství a s rozumným množstvím sympatických písniček mě opravdu bavil. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Pomalu se přibližujeme době, kdy i ve filmech, jejichž hlavními protagonisty jsou lidé, dostanou nejzajímavější a nejlepší role zvířata. Tudíž až někdy v budoucnu uvidíte v hraném filmu charakterově výbornou roli koně a až se na červeném koberci při předávání Oscarů budou největší pozornosti těšit chameleoni, věřte, že za to může Tangled. To jen tak na okraj k tomuto (čistě mezi námi) nejlepšímu a nejoriginálnějšímu animáku postedního roku. Ve které jiné pohádce vám při scéně s hospodou plnou hrdlořezů naskočí před očima Martin Luther King? ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Dlouhé vlasy, krátké vedení, těžká pánvička a lehká ironie. Rozkošná pohádka o kleci ze zlatých vlasů, v níž je bezbranná dívka Rapunzel vybavena kromě ošklivého jména i neobratnou ninjovskou taktikou, donebevolající naivitou a touhou najít si to své místo pod hvězdami. A zároveň pozná, že s milovaným člověkem po boku jsou hvězdy zářivější a svět barevnější, i když je to lump, co si ji vůbec nezaslouží. Nicméně v kontrastu s její matkou je každá bytost mužského pohlaví vysněným princem na bílém koni. :) P.S. Toho čmuchajícího psokoníka chci domů. (viděno v originále) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu velmi předvidatelný příběh (pohádku Rapunzel jsem v životě nečetla, neviděla ani o ní jinak neslyšela), ploché postavy a klasické vyprávění pro děti s několika velmi průměrnými "muzikálovými" čísly. Na druhou stranu zábavná podívaná, která ani na chvilku neztrácí tempo a některé scény (zejména ty, ve kterých se vyskytuje banda z hostince u kačátka) bych se nebála označit za perfektní. Najde se i pár dalších vtípků pro dospělé, potěší místy patrná sebeironie (i když zdaleka ne tak dotažená a prvoplánově úmyslná, jako v Kouzelné romanci) a film jako celek sice nemá na žádný z Pixarovských kousků, ale s ostatní konkurencí se může snadno srovnávat. Příjemná podívaná a ode mě výsledných velmi zasloužených 70%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Milujem rozprávky!!!Poznáte to. Sú lepšie aj horšie. Niektoré si pamätať budeme, niektoré nie. Ale toto ma dostalo. Najprv mi preblesklo hlavou, že rozprávka s princeznou na obale DVD ma asi nenadchne ale nepamätám si kedy som sa tak nasmial. Súdil som podľa obalu, skoro ako všetky ženy, ktoré stretávam v živote ;) Ako nás ale vedela pobaviť veverička z Doby Ľadovej, tu je to kôň ktorý je neskutočný kôň :)) Toto proste musí vidieť každý fanúšik rozprávok. Páčilo sa mi snáď úplne všetko, dialógy, postavičky a samotný príbeh bol jeden z najlepších aké som v kreslených príbehoch videl. Aj dospeláci si prídu na svoje. Takže hurá domov z krčiem od automatov, hodím o 10 € menej a mam doma pre deti parádnu rozprávku ktorá pobaví malých aj veľkých fanúšikov ()

Galerie (183)

Zajímavosti (42)

  • Vedoucí týmu vizuálních efektů Steve Goldberg, vedoucí týmu počítačové animace Jesus Canal a tým vlasových expertů (pod vedením Sinman Čao a Kelly Ward) byli pověřeni úkolem vdechnout Locičiným vlasům život. Vyvinuli zcela nový software, zvaný Dynamical Wires. (Taninaca)
  • Obrovská taneční scéna společně se scénou s lucernami zahrnovala tři tisíce lidí v davu. Pro studio Walt Disney to byla největší scéna s animovanými postavami vůbec. (ČSFD)
  • První pohádkový CGI film od studia Disney. (Foox)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Reklama

Reklama