Reklama

Reklama

Flynn Rider, nejpohlednější i nejhledanější lupič celého království, se schová v tajemné věži. Skončí ale jako rukojmí Lociky, krásné a nezkrotné dospívající dívky s dvacet metrů dlouhými kouzelnými blonďatými vlasy. Locika, ještě jako malá, byla unesena zlou čarodějnicí Gothel z hradu svých královských rodičů. Čarodějnice ji vězní ve vysoké věži a od malička jí tvrdí, že je její maminka. Dívka se chce dostat z věže a touží vidět svět a hlavně záhadná světýlka, která jí utkvěla v paměti z doby, kdy byla ještě na královském zámku. Přesvědčí Flynna a společně se vydávají na nejdobrodružnější výpravu, na které nechybí kůň, superpolicajt, přehnaně opatrný chameleon Pascal a drsná banda hospodských rváčů. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (1 515)

ripo 

všechny recenze uživatele

Vtipné, s dejom a dobrým spádom. Spevu len tak primerane a .... princezna Rapunzel - tá nemala chybu. Myslel som si, že , tak ako často, kdď idem so synom na povinnú jazdu do kina, že si tam pospinkám. Aj teraz som si to myslel. Až do chvíle pokiaľ sa na plátne neobjavila deva krv a mlieko - Rapunzel ... Až som sa musel prefliaskávať, či to nie je náhodou nejaké nové 3D péčko. Lebo princeznička bola dokonale vytvarovaná, priam ako z rozkladacej trojstrany nemenovaného časopisu. To, ale aj výborný dej a vtip ma držali v kresle v bdelom stave ....))) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Dan Fogelman / Brothers Grimm | Hudba: Alan Menken, Glenn Slater | Produkcia: Roy Conli, John Lasseter, Glen Keane | Distribúcia: Walt Disney Pictures | Štúdio: Walt Disney Pictures | Rozpočet: 260 miliónov $ | Tržba: 590,721,936 $ | Vyselo len Na Vlásku, že som neupadol úžasu behom tejto krásne vydarenej rozprávky od Disney. Príbeh je jedinečný, postavy sympatické, najviac určite chameleón, ktorý by si zaslúžil animovaného oscara za svôj ksichto-výkon, a samozrejme aj kôň s psími chromosómmi, a tiež zloduchovia mali konečne potrebný rešpekt. Nechápem ale, prečo potrebuje Disney dvojnásobok nákladov k dosiahnutiu rovnocenného animačného výsledku, ako Pixar. Respektíve pardon, chápem... :) ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Syndrom moderních disneyovek v plné polní. Originalita pražádná (to jste se vážně od Pixaru ničemu hoši nepřiučili?), postavy absolutně (i přes 3D formát) jednozměrné (nicméně sympatické, o tom žádná) a moment překvapení na smrtelné posteli. V tempu to naštěstí docela šlape, fórky čas od času trefí do černého a ani hudební čísla nebyla z nejotravnějších. Bohužel z toho prakticky necítím pohádku. Je to spíše taková moderní animovaná komedie, kde velkolepá muzikálová čísla nahradilo „něco jako od Taylor Swift“. Použitelný animovaný výplach na víkend, který neurazí žádnou generaci a ze kterého si bohužel nebudete nic moc pamatovat. Možná jen rázného koně Maxima, který svými „Looney Tunes“ pohyby spolehlivě baví v každé scéně. P.S. Osobně mě ke konci hodně otravovalo to, že mi bylo naprosto jasné, jak se kdo zachová, jak kdo skončí atd.. Nic proti pohádkové klasice, ale až takhle okatě vyplněná šablona zkušenějšího lehce dožene na hranici zoufalství. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Překrásná pohádka o překrásné blondýnce, které nemá jen dokonalý účes, ale její účes je i kouzelný :o) A jak to tyhle krásné dívky mají v životě jednoduché, tak ji ne osud, ani prozřetelnost, ale kůň (s duší psa) do cesty přivedl prince, který taky není ledajaký. Je to zloděj, který umí udělat tak svůdný pohled, kvůli kterému by mu nejeden chameleon pokřivil nos :o) Ale jelikož já nežiji v pohádce, můžu si plnit sen jen díky těmhle překrásným postavám (a jejich příběhem :o) Animace dokonalá, postavy vysoce sympatičtí a zaporáci antisympatičtí. Chameleon k sežrání (láskou)!! Děj nepřekvapující, ale vtipně, citlivě a originálně pojatý a to celé zabaleno příjemnými písničkami. Disney válí a to mi nikdo nevyvrátí!! Brzy si v ložnici vytvořím dětský koutek, pro sebe :o) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Disneyovská roztomilost jak vidno ještě neřekla své poslední slovo. Může za to i kapka slunečního světla, která dopadla na zem a vyrostla z ní kytka se schopností léčit a navracet lidem mládí. Za chvíli tu máme dospívající princeznu Lociku, uvězněnou ve vysoké věži, netušíc nic o svém původu, které se ale s přibývajícími roky začnou pořádně zapalovat lýtka. Mezi lidi ji vytáhne až ukecaný světácký zlodějíček Flynn. A základ muzikální romance je na stole. Na pohled dietní děj je naštěstí zabydlený spoustou vedlejších postav, které vede mimicky úsporný chameleon nebo bojový kůň. Animovaná pohádka má navíc překvapivě dost akčních sekvencí, které ženou hrdiny kupředu k zámecké slávě, kterou touží Locika vidět. Na počítání čas nemám, ale prý jde v pořadí o padesátý film legendárního studia. Myšákovská produkce se nicméně nebála a představila sexy moderní pojetí jednoduchého příběhu, který občas překvapí sebeshazovačnými vtípky. Komediální momenty jsou výrazně otrkanější, než na které jsme byli zvyklí a příjemně sází na ironický, až sarkastický tón. Svou roli v něm hraje i několikametrový ohon hlavní hrdinky, který děvče šikovné používá jako kladku nebo provaz pro zajatce. Poctivě udělaný studiový comeback navíc oživí hudební doprovod, přičemž hudební čísla děj posouvají a dokonce nejsou úplně zlá ani v české verzi. Ostatně celý český dabing je překvapivě na velmi slušné úrovni. Emoce, které marně hledám u většiny animáků, nechám raději stranou, nicméně Na vlásku se mezi tou kulatou padesátkou disneyovských celovečeráků rozhodně neztratí. Lepší tři hvězdy, výrazně stravitelnější než řada jiných animáků, pořád ale tři hvězdy.. ()

Galerie (183)

Zajímavosti (42)

  • Zlaté vlasy Lociky by vážily při délce 21 metrů dobrých 47 kilogramů. (ČSFD)
  • Pri vytváraní softvéru na simuláciu vlasov tvorcovia sledovali šampónové reklamy na YouTube a taktiež pracovali s modelkou, ktorá mala takmer dvojmetrové vlasy, aby mohli sledovať fyzické vlastnosti ich pohybu. (drake31)
  • Při písni "I See the Light" je ve vzduchu celkem 45 tisíc lampiónů. (Pria)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Reklama

Reklama