Reklama

Reklama

Flynn Rider, nejpohlednější i nejhledanější lupič celého království, se schová v tajemné věži. Skončí ale jako rukojmí Lociky, krásné a nezkrotné dospívající dívky s dvacet metrů dlouhými kouzelnými blonďatými vlasy. Locika, ještě jako malá, byla unesena zlou čarodějnicí Gothel z hradu svých královských rodičů. Čarodějnice ji vězní ve vysoké věži a od malička jí tvrdí, že je její maminka. Dívka se chce dostat z věže a touží vidět svět a hlavně záhadná světýlka, která jí utkvěla v paměti z doby, kdy byla ještě na královském zámku. Přesvědčí Flynna a společně se vydávají na nejdobrodružnější výpravu, na které nechybí kůň, superpolicajt, přehnaně opatrný chameleon Pascal a drsná banda hospodských rváčů. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 12

Recenze (1 515)

kinej 

všechny recenze uživatele

Disney navázal na svoji tradici opravdu ve velkém stylu. Na vlásku je opravdu pěkná pohádka, ale zcela subjektivně musím napsat že kreslené postavičky, či loutky por mne budou vždy krásnější než digitální. Ty jsou totiž produktem mnoha tvůrců a nenesou onu osobitost. Ale i tak Disney dokázal, že animovat umí, třeba pohyby koně Maximuse geniálně parodují skutečné chování koní. No a pak j zde muzikálová hudba, která je pro mě osobně protivná, protože je patetická a připomíná mi muzikály, a hlasovým projevem pak Superstar a podobné debility. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Vtipné, s dejom a dobrým spádom. Spevu len tak primerane a .... princezna Rapunzel - tá nemala chybu. Myslel som si, že , tak ako často, kdď idem so synom na povinnú jazdu do kina, že si tam pospinkám. Aj teraz som si to myslel. Až do chvíle pokiaľ sa na plátne neobjavila deva krv a mlieko - Rapunzel ... Až som sa musel prefliaskávať, či to nie je náhodou nejaké nové 3D péčko. Lebo princeznička bola dokonale vytvarovaná, priam ako z rozkladacej trojstrany nemenovaného časopisu. To, ale aj výborný dej a vtip ma držali v kresle v bdelom stave ....))) ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Svěží komediální pohádka šmrncnutá několika povedenými muzikálovými vystoupeními - a i když jsem tu hudební vložku nečekal, příjemně mě překvapila. V paměti nejspíše navždy zůstane stopovací kůň a samotný nápad s dlouhovlasou Locikou, jinak jsem asi čekal více akčních scén. Čert ví, proč mám poslední dobou u animáků právě tenhle problém... asi si pokaždé vzpomenu na pixarovské šílenosti a japonskou tvorbu. Shlédnuto v kině s titulky, 3D verzi si upřímně nedovedu přdstavit :-); ve 2D spokojenost. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Doposavad pravděpodobně největší odchylka od čehokoli, co si člověk s pojmem „bratři Grimmové“ spojuje. Jo, je to vykradený Shrek, jo, má to extrémně sporné myšlenkové jádro a plejádu zásadních vad, strukturních i pro disneyovky typických, jo, pokusy o ztvárnění manipulativní zneužívající matky vycházejí jen napůl a Locika kvůli tomu místy spíš než jako oprávněně se bouřící dcera působí jako infantilní spratek, jo, dozvíme se maximálně těžkotonážně banální „buď svůj a sny jsou to hlavní“, jo, hlavní postava se chová jako tele, a přesto za to nikdy nenese následky a jo, při pohledu na zacházení s Locičinými vlasy hrůzou plešatím, a stejně nemůžu jinak než být tím filmem tupě unešená. Vinu za to kladu skutečnosti, že v Tangled Disney představili svou nejlépe vystavěnou a nejvíc okouzlující romanci, která se vůbec poprvé přesvědčivě vyvíjí a které nemám nejmenší problém uvěřit. Rozhodně neuškodí, že romantická zápletka těží z mého milovaného žánru, hepburnovského střetu krajně protikladných povah, a že na zdejší mužský typ, skrytě citlivého, okázale vtipného cvoka, letím jak kočka na šantu. Takže gratuluju, Disney, úspěšně jste mi vymyli mozek. Snad jen kondicionér v tom mohl hrát větší roli, protože to množství roztřepených konečků a přelomených pramenů, které Locika zákonitě musí mít, je vpravdě astronomické. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Disney zase boduje, sice to neni jako za starých časů, ta atmosféra je asi nevratná, ale přesto skvělá zábava, pěkný písničky a super postavy, kdy nejúžasnější byl malej věčně nalitej dědek a kůň hradní stráže, kterej se snažil dopadnout zloděje. Už je to fakt dlouho, co jsem viděl takovou pěknou animovanou pohádku, snad naposled první Shrek byl podobnýho ražení.a i proto se musim přiklonit k 5*. ()

Galerie (183)

Zajímavosti (42)

  • Při písni "I See the Light" je ve vzduchu celkem 45 tisíc lampiónů. (Pria)
  • Hrad kráľa a kráľovnej prešiel veľkou prípravou. Tvorcovia preštudovali architektúru hradov a zámkov po celej Európe (medzi nimi aj české a slovenské), pričom víťaznou inšpiráciou boli stavby v Dánsku. (drake31)
  • David Schwimmer a Burt Reynolds byli původně obsazeni do rolí, které byly následně v preprodukční fázi vyškrtnuty. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Reklama

Reklama