Reklama

Reklama

Flynn Rider, nejpohlednější i nejhledanější lupič celého království, se schová v tajemné věži. Skončí ale jako rukojmí Lociky, krásné a nezkrotné dospívající dívky s dvacet metrů dlouhými kouzelnými blonďatými vlasy. Locika, ještě jako malá, byla unesena zlou čarodějnicí Gothel z hradu svých královských rodičů. Čarodějnice ji vězní ve vysoké věži a od malička jí tvrdí, že je její maminka. Dívka se chce dostat z věže a touží vidět svět a hlavně záhadná světýlka, která jí utkvěla v paměti z doby, kdy byla ještě na královském zámku. Přesvědčí Flynna a společně se vydávají na nejdobrodružnější výpravu, na které nechybí kůň, superpolicajt, přehnaně opatrný chameleon Pascal a drsná banda hospodských rváčů. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (1 515)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $260miliónov║Tržby USA $200,821,936║Tržby Celosvetovo $591,794,936▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $65,663,692 //počet predaných kusov 2,406,750║ Tržby za predaj DVD v USA $170,606,406 //počet predaných kusov 9,164,855║ __Roztomilé, dojemné, zábavné a hlavne úžasné!__ Na záver roka 2010 prišlo ďalšie rázne potvrdenie že rok 2010 sa stal rokom množstva skvelých animákov! Osobne som podľa ukážky nečakal až taký nárez ale stalo a som moc rád, že aj štúdio Disney pod producentským dohľadom Johna Lassetera dokáže vyprodukovať takéto úžasné veci. Takže animačne veľmi dobre spracované, pekný hudobný doprovod, plus veľkým plusom boli piesne a tradične výborný Slovenský dabing. /videl v kine 3D verziu: 100%/ ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pokaždé když Flynn Rider A.K.A. Evžen Houžvička otevřel ústa a vysypal z nich nějakou čupr dupr cool hlášku, bylo to strašnější, než když začaly ostatní postavy zpívat. Rapunzel A.K.A Locika po zbytek filmu tak nějak táhla celý příběh, ale to mě za srdce moc nebralo, ale mou sedmiletou neteř rozhodně ano. Velmi mě šokoval koňopes a jeho nepromyšlené včlenění do příběhu. Přišlo mi to, jakoby tvůrci během malování zjistili, že vlastně mají další komickou postavu, kterou budou moci narvat do dalšího dílu a navíc budou moci říct: "Heč, vy máte užvaněného Oslíka, my máme charakterního koňopsa," a kterou si určitě děti zamilují. V záplavě komických animáků je tohle slabší průměr bez skrytých humorů pro dospěláka, o to víc ale takové pro děti. Budiž to tedy ctností tohoto filmu. Mám-li hodnotit ale subjektivně, lepší dvě hvězdy. Za zmínku ovšem stojí dokonalá animace. Zvlášť ty vlasy byly kouzelné, checht. Každopádně, dílo je to přeceňované. Docela ale dobrý podklad pro muzikál na ledě s Kamilem Střihavkou v roli Lociky. Bohužel, dovedu si to úplně představit. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Keď Pomo uvidel akčák Face Off, uvedomil si, že je kompetentný hodnotiť akčné filmy. Tak nejak som sa cítila ja pri sledovaní Tangled. Všetky novodobé animáky sa hrnú do kín jedna radosť, no veľa z nich sú len prešumiteľné jednohubky vyvolávajúce emócie z umelého príbehu, stále mi tam chýba romantická iskra, ktorá by ma vrátila do atmosféry sentimentálnych Disney príbehov. Tangled mi obnovil spomienky na hrady, zámky, princezné, klasický súboj medzi dobrom a zlom, ktorý ničím neprekvapí, no predsa patrí k tomu. A hoci v klasickom Disney sa do seba postavy zamilujú pri jednom letmom pohľade a vyspevujú ódy na lásku, v Tangled si k hlavným postavičkám a k ich rozpačitému a vtipnému zoznámeniu, ktoré prechádza do vzájomnej náklonnosti, budujete vzťah postupne a isto. Zároveň musím pochváliť animátorov, ústredný pár je nádherný rovnako ako celé prostredie, ktoré ich lemuje + krásne piesne a výborné hlášky. Nezvádzajú tu boj zvieratá za plotom, nezachraňuje tu Marlin svojho malého Nema ani nás nečakajú super schopnosti obľúbených superhrdinov, toto je romanticko-komediálny príbeh zo zámku o jednej malej princeznej. Od dôb Úžasných, Nema a Mŕtvej nevesty najkrajší animák, aký som mala tú česť zhliadnuť. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Disneyovská roztomilost jak vidno ještě neřekla své poslední slovo. Může za to i kapka slunečního světla, která dopadla na zem a vyrostla z ní kytka se schopností léčit a navracet lidem mládí. Za chvíli tu máme dospívající princeznu Lociku, uvězněnou ve vysoké věži, netušíc nic o svém původu, které se ale s přibývajícími roky začnou pořádně zapalovat lýtka. Mezi lidi ji vytáhne až ukecaný světácký zlodějíček Flynn. A základ muzikální romance je na stole. Na pohled dietní děj je naštěstí zabydlený spoustou vedlejších postav, které vede mimicky úsporný chameleon nebo bojový kůň. Animovaná pohádka má navíc překvapivě dost akčních sekvencí, které ženou hrdiny kupředu k zámecké slávě, kterou touží Locika vidět. Na počítání čas nemám, ale prý jde v pořadí o padesátý film legendárního studia. Myšákovská produkce se nicméně nebála a představila sexy moderní pojetí jednoduchého příběhu, který občas překvapí sebeshazovačnými vtípky. Komediální momenty jsou výrazně otrkanější, než na které jsme byli zvyklí a příjemně sází na ironický, až sarkastický tón. Svou roli v něm hraje i několikametrový ohon hlavní hrdinky, který děvče šikovné používá jako kladku nebo provaz pro zajatce. Poctivě udělaný studiový comeback navíc oživí hudební doprovod, přičemž hudební čísla děj posouvají a dokonce nejsou úplně zlá ani v české verzi. Ostatně celý český dabing je překvapivě na velmi slušné úrovni. Emoce, které marně hledám u většiny animáků, nechám raději stranou, nicméně Na vlásku se mezi tou kulatou padesátkou disneyovských celovečeráků rozhodně neztratí. Lepší tři hvězdy, výrazně stravitelnější než řada jiných animáků, pořád ale tři hvězdy.. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jak jsme viděli, pánvička je bezpochyby nejúčinnější zbraň hromadného ničení, akorát se nevejde do kabelky a připnutou na kotníku by ji taky hned každý viděl. Upřímně mě rozesmál asi jen bělouš, jehož předci měli pravděpodobně pletky s loveckými ohaři. Takové nonverbální komunikace mezi lidmi a zvířaty mě potěší vždycky; Locika s chameleonem nebo vzájemná přitažlivost mezi Maximem a Flynem. Jsou to pohádky, kde je téměř vše dovoleno a fantazii se meze klást nemají. Příběh plný radosti, akce, dobrodružství a s rozumným množstvím sympatických písniček mě opravdu bavil. ()

Galerie (183)

Zajímavosti (42)

  • Skladatel hudby Alan Menken prohlásil, že se při tvorbě nechal inspirovat rockovými nahrávkami z šedesátých let. (EbiGuetta)
  • Princezna je po celou dobu filmu bosá. (tb_23)
  • Hlavní postavy filmu, tedy Flynna a Lociku, lze vidět i v dalším filmu od studia Walta Disneyho – v Ledovém království (2013). Konkrétně se jedná o scénu, kdy před korunovací Elsy vyběhne princezna Anna z hradu. (tb_23)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Reklama

Reklama