Reklama

Reklama

Flynn Rider, nejpohlednější i nejhledanější lupič celého království, se schová v tajemné věži. Skončí ale jako rukojmí Lociky, krásné a nezkrotné dospívající dívky s dvacet metrů dlouhými kouzelnými blonďatými vlasy. Locika, ještě jako malá, byla unesena zlou čarodějnicí Gothel z hradu svých královských rodičů. Čarodějnice ji vězní ve vysoké věži a od malička jí tvrdí, že je její maminka. Dívka se chce dostat z věže a touží vidět svět a hlavně záhadná světýlka, která jí utkvěla v paměti z doby, kdy byla ještě na královském zámku. Přesvědčí Flynna a společně se vydávají na nejdobrodružnější výpravu, na které nechybí kůň, superpolicajt, přehnaně opatrný chameleon Pascal a drsná banda hospodských rváčů. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (1 515)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Milujem rozprávky!!!Poznáte to. Sú lepšie aj horšie. Niektoré si pamätať budeme, niektoré nie. Ale toto ma dostalo. Najprv mi preblesklo hlavou, že rozprávka s princeznou na obale DVD ma asi nenadchne ale nepamätám si kedy som sa tak nasmial. Súdil som podľa obalu, skoro ako všetky ženy, ktoré stretávam v živote ;) Ako nás ale vedela pobaviť veverička z Doby Ľadovej, tu je to kôň ktorý je neskutočný kôň :)) Toto proste musí vidieť každý fanúšik rozprávok. Páčilo sa mi snáď úplne všetko, dialógy, postavičky a samotný príbeh bol jeden z najlepších aké som v kreslených príbehoch videl. Aj dospeláci si prídu na svoje. Takže hurá domov z krčiem od automatov, hodím o 10 € menej a mam doma pre deti parádnu rozprávku ktorá pobaví malých aj veľkých fanúšikov ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přeskočím skoro celý film a zaseknu se u dvou tří vět, které pronesl Ron Perlman. Přesně tolik mi stačí ke štěstí, když největší bouchač Hollywoodu se nacpe do animované disneyovky. To jen tak na okraj. Na vlásku mi trošku připomíná Shreka, když ještě za něco stál. Podobnost je hlavně v tom, že se jedná o čistokrevnou pohádku. Hudební vložky fajn, humor správně dávkován, snad mohu prozradit že i konec je šťastný. U mě spokojenost. 85% ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jak jsme viděli, pánvička je bezpochyby nejúčinnější zbraň hromadného ničení, akorát se nevejde do kabelky a připnutou na kotníku by ji taky hned každý viděl. Upřímně mě rozesmál asi jen bělouš, jehož předci měli pravděpodobně pletky s loveckými ohaři. Takové nonverbální komunikace mezi lidmi a zvířaty mě potěší vždycky; Locika s chameleonem nebo vzájemná přitažlivost mezi Maximem a Flynem. Jsou to pohádky, kde je téměř vše dovoleno a fantazii se meze klást nemají. Příběh plný radosti, akce, dobrodružství a s rozumným množstvím sympatických písniček mě opravdu bavil. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Mě už tyhle šablonovitý standardy nějak nudí. Pořád dokola: Hodná pěstounka vychová plnohodnotnou lidskou bytost (pravda, s lehkou vadou řeči), rozvijí v ní cit pro hudbu, umění, literaturu, domácí práce a péči o tělo. Očividně jí poskytne více vzdělání, než kterého se dostane drtivé většině obyvatel království a na oplátku se dočká pouze opovržení a nevděku. Dcerunka jí uteče s gaunerem, spřáhne se se spodinou společnosti, zkorumpuje prvotřídního člena gardy a díky povrchní kráse a cíleně potrhlému hraní na city a chtíči, který vyvolává u naivních jinochů, si vybuduje hierarchickou společnost, vystavenou na kultu charismatické panovnice, což jde ruku v ruce se svrhnutím doposud vládnoucí královské dynastie. Bezohledná cesta na vrchol za 'emancipací' jest dokonána zfanatizovaným sebeobětováním podmaněného otroka jejího klína. Skrze krev přichází dospělost, skrze vraždu macechy předzvěst vlády nové generace, skrze změnu barvy vlasů potvrzení nového společenského statutu.__ Jak říkám, co svět objevil Disneyho, jde pořád dokola o to samé. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Disney zase boduje, sice to neni jako za starých časů, ta atmosféra je asi nevratná, ale přesto skvělá zábava, pěkný písničky a super postavy, kdy nejúžasnější byl malej věčně nalitej dědek a kůň hradní stráže, kterej se snažil dopadnout zloděje. Už je to fakt dlouho, co jsem viděl takovou pěknou animovanou pohádku, snad naposled první Shrek byl podobnýho ražení.a i proto se musim přiklonit k 5*. ()

Galerie (183)

Zajímavosti (42)

  • Disneyho předchozí pohádkový snímek Princezna a žabák (2009) byl navzdory vřelému přijetí kritiky a diváků po finanční stránce zklamáním. Představitelé studia Disney vycítili, že princeznovský motiv odrazuje mužskou (či chlapeckou) část publika. Aby oslovili širší část divácké veřejnosti, změnili název filmu z původního Rapunzel na Tangled a namísto pohádky jej prezentovali jako dobrodružnou komedii. Jedna z prvních filmových upoutávek se také zaměřuje více na Flynna Ridera než na princeznu Lociku. (EbiGuetta)
  • Při písni "I See the Light" je ve vzduchu celkem 45 tisíc lampiónů. (Pria)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Reklama

Reklama