Reklama

Reklama

Flynn Rider, nejpohlednější i nejhledanější lupič celého království, se schová v tajemné věži. Skončí ale jako rukojmí Lociky, krásné a nezkrotné dospívající dívky s dvacet metrů dlouhými kouzelnými blonďatými vlasy. Locika, ještě jako malá, byla unesena zlou čarodějnicí Gothel z hradu svých královských rodičů. Čarodějnice ji vězní ve vysoké věži a od malička jí tvrdí, že je její maminka. Dívka se chce dostat z věže a touží vidět svět a hlavně záhadná světýlka, která jí utkvěla v paměti z doby, kdy byla ještě na královském zámku. Přesvědčí Flynna a společně se vydávají na nejdobrodružnější výpravu, na které nechybí kůň, superpolicajt, přehnaně opatrný chameleon Pascal a drsná banda hospodských rváčů. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (1 515)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Disney ako zamlada, resp. Disney okopčil pixarovskú kvalitu a použil ju na natočenie štúdiovej klasiky. Solídny príbeh, riadna porcia dobrodružstva (dokonca napätia), humor (banda z krčmy, ba aj ten koňopes sú ako zo Shreka v najlepších rokoch), fajn pesničky a skvostná animácia. Z toho proste bude klasika. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Štúdiu Disney sa konečne podarilo zabodovať a keď už, tak poriadne, pretože je to jeden z najvydarenejších animákov za posledné roky. Zámerne nechcem porovnávať, pretože animáky pozerám rád a tých podarených je naozaj dosť. Plagát k filmu nebol nijako zvlášť lákavý, no trailer vo mne prebudil zvedavosť a natešené recenzie ma utvrdili v tom, že som sa rozhodol rovno kúpiť DVD. Deti sú z filmu pobláznené už asi mesiac a stále ich to drží a ja som si to užil tiež. Na Disneyovkach mi vždy vadili pesničky, ale tu až na tú sladkú "lampiónovú" nevadili, skôr naopak. Pieseň z krčmy "Každý svoj sen má" si mumlem popod nos už niekoľko týždňov po zhliadnutí. Humor funguje skvele, naozaj som sa dobre bavil a najviac u mňa bodoval chameleón Pascal. Naháňačky i akčné scény sú výborne natočené, zvlášť sa vydaril útek z krčmy a pretrhnutá vodná priehrada. Animáky výnimočne pozerám s dabingom a tu je naozaj vydarený. Keď som začul hlášku " trošku mi lepí", tak ma to prekvapilo i pobavilo. Používali sme to asi pred dvadsiatimi rokmi a myslel som, že táto hláška vymrela. Každý, komu "lepí" a váha či to pozrieť by sa mal určite odlepiť a poobzerať sa po tomto animáku, pretože stojí za to. Ideálny darček pre deti a neviem či sa mám hanbiť, ale i pre mňa. 100% ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Našťastie som zarytý odporca (komerčnými distribútormi pretláčaného) 3Dčka a takisto málokedy ustojím scestné bľabotanie (asi nahluchnutých) dabérov. Preto jasne volím originál a spestrenie nedelňajšieho dopoludnia po boku mojej zlatej tmavovlásky sa môže začať. "Tangled" je v skutku podarená záležitosť, ktorej poslanie, zacielenie aj vyplnenie má už pri úvodnej zvučke známeho adresáta. To však nebraní ani takmer švrťstoročnému chlapcovi nájsť si čosi požívateľné pod zub a nechať aspoň na moment rozplývať sladkú chuť detstva. Žerem tátoša Maximusa - jeho priebojnú bodylanguage, rešpektujem žubrienku uhrančivku - jej kamuflážne triky, berem kyprú iróniu aj srandičky typu transformer 's jump a toť vše. Muzikálne slabšie než nedávny "Princess and the Frog", koloritne menej odzbrojujúce jak dávna "Little Mermaid" a oproti napríklad "Treasure Planet" pokrokovo málo zdatné. Čiže taká milá oddychovka bez pridanej hodnoty s feši premenou zatratenej princezny Aguilery na budúcu kráľovnú Imbrugliu. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

"Pánev? Tak to je nejvíc!" Výtečný upgrade "plochých" Disneyovek. Sice mu chybí chytlavější songy, ale jejich absenci bohatě vyvažuje štědrá nálož vtipů, popkulturních odkazů (doufám, že záběr s koněm, přeskakujícím křičící holčinu, byla vědomá vykrádačka Transformerů) a výtečných akčních scén, které doslova přetékají nápady. "A nakonec se týden slavilo... rád bych vám pověděl víc, ale moc si z toho nepamatuju." P.S.: Český dabing zase jednou geniální. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Od tohohle animáku jsem čekal jen lehce nadprůměrnou zábavu. Dočkal jsem se ale parádní zábavy, skvělých fórků, dokonalého českého dabingu (a to říkám jako někdo, kdo se na filmy kouká raději v originálním znění) a milých vedlejších postaviček (chameleón a kůň). Myslím, že právě český dabing tento snímek vyzdvihl o třídu výš (beru na vědomí, že písničky budou zřejmě znít lépe v originále i když ani ty české mi moc nevadily) protože v americkém animáku rozhodně nečekáte hlášku Šemíka NEE! (až uvidíte tu scénu, tak pochopíte, proč právě ona mě dostala do kolen). Abych to dlouho nezdržoval, Na vlásku je pohádka jak má být. Trochu praštěná, ale přesto dost pohádková. O dokonalosti animace se tu rozepisovat nemíním, to by bylo stejné, jako nosit písek na Saharu. 100 %. ()

Galerie (183)

Zajímavosti (42)

  • Hlavní postavy filmu, tedy Flynna a Lociku, lze vidět i v dalším filmu od studia Walta Disneyho – v Ledovém království (2013). Konkrétně se jedná o scénu, kdy před korunovací Elsy vyběhne princezna Anna z hradu. (tb_23)
  • Od samého začátku usiloval Glen Keane o to, aby film působil dojmem klasické ručně animované disneyovky, ale v 3D hávu. Svolal seminář na téma "To nejlepší z obou světů", kam přizval 50 animátorů studia Disney – jak CGI, tak i tradiční kreslíře –, aby probrali obě techniky a to, jak "přenést teplo a přirozenost ruční kresby do CGI". (EbiGuetta)
  • Disneyho předchozí pohádkový snímek Princezna a žabák (2009) byl navzdory vřelému přijetí kritiky a diváků po finanční stránce zklamáním. Představitelé studia Disney vycítili, že princeznovský motiv odrazuje mužskou (či chlapeckou) část publika. Aby oslovili širší část divácké veřejnosti, změnili název filmu z původního Rapunzel na Tangled a namísto pohádky jej prezentovali jako dobrodružnou komedii. Jedna z prvních filmových upoutávek se také zaměřuje více na Flynna Ridera než na princeznu Lociku. (EbiGuetta)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Reklama

Reklama