Reklama

Reklama

Flynn Rider, nejpohlednější i nejhledanější lupič celého království, se schová v tajemné věži. Skončí ale jako rukojmí Lociky, krásné a nezkrotné dospívající dívky s dvacet metrů dlouhými kouzelnými blonďatými vlasy. Locika, ještě jako malá, byla unesena zlou čarodějnicí Gothel z hradu svých královských rodičů. Čarodějnice ji vězní ve vysoké věži a od malička jí tvrdí, že je její maminka. Dívka se chce dostat z věže a touží vidět svět a hlavně záhadná světýlka, která jí utkvěla v paměti z doby, kdy byla ještě na královském zámku. Přesvědčí Flynna a společně se vydávají na nejdobrodružnější výpravu, na které nechybí kůň, superpolicajt, přehnaně opatrný chameleon Pascal a drsná banda hospodských rváčů. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (1 515)

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Mě už tyhle šablonovitý standardy nějak nudí. Pořád dokola: Hodná pěstounka vychová plnohodnotnou lidskou bytost (pravda, s lehkou vadou řeči), rozvijí v ní cit pro hudbu, umění, literaturu, domácí práce a péči o tělo. Očividně jí poskytne více vzdělání, než kterého se dostane drtivé většině obyvatel království a na oplátku se dočká pouze opovržení a nevděku. Dcerunka jí uteče s gaunerem, spřáhne se se spodinou společnosti, zkorumpuje prvotřídního člena gardy a díky povrchní kráse a cíleně potrhlému hraní na city a chtíči, který vyvolává u naivních jinochů, si vybuduje hierarchickou společnost, vystavenou na kultu charismatické panovnice, což jde ruku v ruce se svrhnutím doposud vládnoucí královské dynastie. Bezohledná cesta na vrchol za 'emancipací' jest dokonána zfanatizovaným sebeobětováním podmaněného otroka jejího klína. Skrze krev přichází dospělost, skrze vraždu macechy předzvěst vlády nové generace, skrze změnu barvy vlasů potvrzení nového společenského statutu.__ Jak říkám, co svět objevil Disneyho, jde pořád dokola o to samé. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Návrat do časů, kdy Disney ještě byl zárukou kvality animovaných snímků. Na vlásku krásně spojuje aktuální témata s odlehčeným dětským příběhem a umně pracuje se všemi proporcemi, které animace nabízí. Být dítě, asi si mnohem víc užiji spoustu hravých atrakcí a nebude mi ani vadit uspěchaný a jen těžko uvěřitelný závěr. Je příjemné, že se tento snímek dostává do kin právě v době, kdy leckteří rodiče uvažují o umístění svých ratolestí do kamerami sledované školky, a na ruku mu pro jistotu ještě přimontují hodinky s GPS. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pohádku o Rapunzel od bratří Grimmů jsem nečetl, ale přibližně jsem věděl, o co v příběhu jde. Disney to pojal tentokrát trochu jinak a velkolepěji než je jeho zvykem, za což můžu přičíst jedině body k dobru. Co bych ubral - muzikálová čísla, ty mi nikdy u Disneyho filmů nešmakovaly. Upoutávky slibovaly divokou dobrodružou zábavu, výsledek je trochu jiný, ale i romantické a "dramatické" složky ve výsledku neuškodily. Navíc, vrcholem filmu je podle mě vypouštění lampionů, což má do divokého dobrodružství daleko. Nebýt tolik místy i opakujících se písní, dávám maximální hodnocení. Takhle pátá hvězdička utekla jen o vlásek. PS: Jestliže DreamWorks dali kocourovi v botách ze Shreka vlastní spin-off, nezlobil bych se, kdyby Disney věnoval vlastní film Maximusovi. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konecne dokopal k skouknuti tohohle vsema chvalenyho animaku a jednim slovem nuda. Bohuzel. Je tady sice vsechno, co dela Disneyho animaky tolik popularni, ale tentokrat to na me nefungovalo. Pribeh je samozrejme predvidatelnej a jednoduchej, ale to by nebyl ten hlavni problem. Problem je, ze ackoliv se to tvari desne cool a svizne, opak je pravdou a celej dej se silene tahne, ze jsem fakt casto koukal na hodiny. Hlavni dvojka je uprimne receno spis na pest a zachranujou to tak hlavne vedlejsi postavy - chameleon, kun, banda zlodeju z hospody. Co se tyce animace, ta je i po deviti letech porad na hodne dobry urovni. No a pak tu jsou pisnicky, je jich tu narvano fakt mega mnozstvi a snad ani jedna se mi bohuzel nijak zvlast nelibila, vetsinou jsou jen desne otravny a zdrzujou od uz tak dost utahanyho deje. Za me proste zklamani, par foru je fajn, ale jinak jsem mel problem u toho neusnout, slabsi 3*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Už jsem ti řekl, že jsem spíš na brunety?" Už léta mi žádný vlas nedorostl přes vysoké čelo a ač to bude znít neuvěřitelně, tak jsem se na svých vlasech nikdy nezhoupl přes hluboké údolí. A aby nebyl stesku konec, tak jsem si nikdy nehrál na schovávanou s chameleonem, v lese jsem ještě nenarazil na odhodlanou princeznu a ani jsem si nezašermoval s naštvaným koněm nadél. Když už jsem to nezažil, tak jsem to alespoň viděl. Bylo to docela hodně zábavné, ale na druhou stranu si nejsem zcela jist tím, jestli bych trval na svém tvrzení i v případě, kdybych se na to díval bez svých bavících se ratolestí. ()

Galerie (183)

Zajímavosti (42)

  • Podľa slov režiséra Byrona Howarda chceli mať z Flynna najkrajšieho mužského protagonistu. Kvôli tomu zvolali tzv. "Meeting o krásavcovi", na ktorý všetky členky štábu priniesli fotky krásavcov, z ktorých vytvorili Flynna tak, ako ho môžeme vidieť vo filme. (drake31)
  • Pri vytváraní softvéru na simuláciu vlasov tvorcovia sledovali šampónové reklamy na YouTube a taktiež pracovali s modelkou, ktorá mala takmer dvojmetrové vlasy, aby mohli sledovať fyzické vlastnosti ich pohybu. (drake31)
  • Tvorcovia pracovali so 147 hadičkami, ktoré predstavovali štruktúru vlasu, a to potom prepracovali na obraz pozostávajúci zo 140 000 samostatných vlasových vlákien. (drake31)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Reklama

Reklama