Reklama

Reklama

Flynn Rider, nejpohlednější i nejhledanější lupič celého království, se schová v tajemné věži. Skončí ale jako rukojmí Lociky, krásné a nezkrotné dospívající dívky s dvacet metrů dlouhými kouzelnými blonďatými vlasy. Locika, ještě jako malá, byla unesena zlou čarodějnicí Gothel z hradu svých královských rodičů. Čarodějnice ji vězní ve vysoké věži a od malička jí tvrdí, že je její maminka. Dívka se chce dostat z věže a touží vidět svět a hlavně záhadná světýlka, která jí utkvěla v paměti z doby, kdy byla ještě na královském zámku. Přesvědčí Flynna a společně se vydávají na nejdobrodružnější výpravu, na které nechybí kůň, superpolicajt, přehnaně opatrný chameleon Pascal a drsná banda hospodských rváčů. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 5

Recenze (1 515)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Moderní kabát, ale srdcem pravá Disneyovka. Vrátilo mě to do časů, kdy do mě maminka ládovala jednou pohádkou za druhou a řeknu vám, že se mi po té době trochu stýská. Tady vždycky všechno nakonec dobře dopadlo. Dokonalé vedlejší postavičky "koně" a "toho chameleona" mě navíc uchvátili. Akční scény jsou dechberoucí, kam se na Flynna hrabe Princ z Perzie a romantika rozbuší každé zamrzlé srdce. Pro ženské a mladé dámy je NA VLÁSKU tutovka a pro chlapy prohláškovaná akční podívaná s pěknou blondýnkou co mydlí záporáky pánvičkou. Falešná reputace je všechno, co chlap má. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Velmi malicko chybalo k piatej hviezdicke, mozno kvoli prvej tretine filmu, inac zvysok animaku bola perfektna zabava tak ako aj pre malych, tak aj pre dospelych. Ti mladsi divaci sa najviac budu zabavat na chameleonovi, najlepsim princezninym zvieracim priatelom a konovi, ktory sa z nejakeho neznameho dovodu spraval ako pes a na jeho bojovne pohlady nikdy nezabudnem, ale je to humorne a zabavne. Vdaka 3D to bol krasny vizualny zazitok, hlavne vdaka farebnym lietajucim svetlam. Romanticka rozpravka sa z mojho pohladu vydarila a po dalsom pozreti prehodnotim, ci mu nepridam aj tu piatu hviezdicku..... Takze aj pri druhom pozreti sa mi to pacilo, ale zostavam pri styroch hviezdickach.________ Mandy Moore - (Rapunzel) +++ Zachary Levi - (Flynn Ryder) +++ Donna Murphy - (Matka Gothel) +++ Ron Perlman - (Brat Stabbington) +++ M.C. Gainey - (Kapitán stráže) +++ Richard Kiel - (Vlad) +++ Produkcia: John Lasseter +++ Hudba: Alan Menken +++ (Videl v 3D kine 14.12.2010) ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Svěží komediální pohádka šmrncnutá několika povedenými muzikálovými vystoupeními - a i když jsem tu hudební vložku nečekal, příjemně mě překvapila. V paměti nejspíše navždy zůstane stopovací kůň a samotný nápad s dlouhovlasou Locikou, jinak jsem asi čekal více akčních scén. Čert ví, proč mám poslední dobou u animáků právě tenhle problém... asi si pokaždé vzpomenu na pixarovské šílenosti a japonskou tvorbu. Shlédnuto v kině s titulky, 3D verzi si upřímně nedovedu přdstavit :-); ve 2D spokojenost. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Překrásná pohádka o překrásné blondýnce, které nemá jen dokonalý účes, ale její účes je i kouzelný :o) A jak to tyhle krásné dívky mají v životě jednoduché, tak ji ne osud, ani prozřetelnost, ale kůň (s duší psa) do cesty přivedl prince, který taky není ledajaký. Je to zloděj, který umí udělat tak svůdný pohled, kvůli kterému by mu nejeden chameleon pokřivil nos :o) Ale jelikož já nežiji v pohádce, můžu si plnit sen jen díky těmhle překrásným postavám (a jejich příběhem :o) Animace dokonalá, postavy vysoce sympatičtí a zaporáci antisympatičtí. Chameleon k sežrání (láskou)!! Děj nepřekvapující, ale vtipně, citlivě a originálně pojatý a to celé zabaleno příjemnými písničkami. Disney válí a to mi nikdo nevyvrátí!! Brzy si v ložnici vytvořím dětský koutek, pro sebe :o) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Měl jsem mlhavou představu, že existuje pohádka o dívce se zlatými vlasy, které byly tak dlouhé, že po nich někdo mohl vyšplhat do nějaké věže. Jméno Locika jsem ale slyšel poprvé až ve chvíli, kdy se prvně ozvalo v téhle Disneyho cukrkandlové srandazpívánce o manipulátorské despotické maceše (aka únoskyni motivované nesmrtelností) a "její" zlatinké unesené "dcerušce"...a hejskovském bouchači/zloději/milovníkovi, koni Maximovi (který se srandovně chová jako pes a má mimiku, za kterou by se nemusel stydět ani Andy Serkis) a hromadě vedlejších drsně "roztomilých" pobudů...a pár dalších nedůležitých postavách;) Ale abych nezněl tak odmítavě, je to pěkná pohádka, krásně animovaná, se slušným spádem a porcí srandy...a je to čistý Disney, takže jsou tam roztomilá zvířátka, roztomile se tam zpívá, a i krvežízniví rabijáti (kromě dvojčat) jsou něžné duše se zálibou v umění. Ani když mi bylo deset, nebyly mi tyhle superdokonalepozitivní pohádky po chuti, nicméně jelikož je tu opravdu slušný kopec vtipů a vtípků nejenom na úrovni šklebení se a mlácení sebou či do někoho, a animace opravdu stojí za vidění (včetně kýčovitých nočních můr všech hasičů aka "lampiony šťastia" nad jezerem), dám těch 80%. ()

Galerie (183)

Zajímavosti (42)

  • Jde o první "princeznovský" snímek studia Disney, který obdržel rating PG. Všechny ostatní měly doposud rating G, tedy přístupné bez omezení. (EbiGuetta)
  • První pohádkový CGI film od studia Disney. (Foox)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Reklama

Reklama