Reklama

Reklama

Už od starých časů se po mnoho generací šíří příběhy o epických bitvách a mystických legendách v drsné a tajemné Skotské vysočině. Ve filmu se k legendě přidá nová pověst, když odvážná Merida stane tváří v tvář tradici, osudu a nejkrutější bestii. Merida je zkušená lučištnice a impulzivní dcera krále Ferguse a královny Elinor. Je odhodlána jít si v životě svou vlastní cestou. Vzepře se starému zvyku zasvěcení pánům země. Silnému lordu MacGuffinovi, mrzutému Macintoshovi a svárlivému Dingwallovi. Meridiny činy nechtěně rozpoutají v království chaos a běsnění. Když se obrátí o pomoc k podivínské staré čarodějnici, dostane prokleté přání. Merida, která následuje nebezpečné síly, objeví význam skutečné odvahy, aby zlomila příšernou kletbu, než bude příliš pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (42)

Trailer 1

Recenze (1 001)

Foox 

všechny recenze uživatele

S Rebelkou mám stejný problém jako s Na vlásku, nádherně animované prostředí ve kterém se odehrává tuctový příběh. Hlavně scéna jak se hlavní hrdinka prohání lesem s lukem a narazí na "Stonehenge", Všechno od začátku vypadá velice slibně, Merida se při dospívání rozchází v názorech s matkou, který jí vyčítá, že postrádá jakoukoliv etiku a naopak Merida, že jí neposlouchá a nedává žádnou volnost. Jenže, když se objeví zápletka objevují se oslí můstky, které u Pixaru nikdy nepotřebovali, postavy přestávají přemýšlet, co by se dalo vyřešit jednou větou trvá čtvrt hodiny jen aby tam tvůrci mohli mít scény, které chtějí. Těžko říct, jestli Pixar už ztratil dech nebo v něm má Disney větší vliv než se zdá. 70% ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Musím předeslat, že Brave jsem viděl v originálním znění bez titulků v kině plném malých capartů, a jelikož se ve filmu silně hraje na velice výrazný skotský přízvuk, jsem si skoro jistý, že mi uteklo pár vtipů. To ale na mém výsledném dojmu nic nemění, za poslední dva měsíce jsem viděl dvě pixarovky (předtím výtečné Toy Story 3), a ač je ta první diváky hodnocená mnohem příznivěji, Brave se mi líbilo zrovna tak. Příběh je již celkem dobře prozkoumaný mnohými filmy (matka a dcera si zkrátka nerozumějí a nějaký ten menší či větší dějový zvrat je přivede k rozumu), to ale vůbec nevadí, navzdory jednoduchosti a relativní klišovitosti dokáže vyvolat bez problémů celou škálu emocí (očividně i včetně nefalšovaného dětského strachu, soudě podle zděšených výdechů předpubertálních návštěvníků kina) a onen zvrat je tentokrát pro mě přímo lahůdkový. Veskrze Brave není nikterak originální, ale je narvaná gagy a převážně i sympatickými postavami, zahřeje u srdce a je to skutečná vizuální orgie. Zbývá už tak dodat jen dvě věci. Zaprvé, být dívkou, chci mít vlasy jako Merida. Zadruhé, rád obětuji nemalý peníz pro toho, kdo mi sežene vyřezávané suvenýry čaro... mhmm... řezbářky ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSOU TACÍ, KTEŘÍ ŘÍKAJÍ, ŽE OSUD JE NĚCO, NAD ČÍM NEMÁME KONTROLU. ŽE OSUD NENÍ NÁŠ VLASTNÍ. ALE JÁ VÍM SVÉ.…..“ /// Princezna rebelka, Robin Hood v sukni (ne debile, nedává chudejm, jen umí střílet…) co nezakládá punkovou kapelu, ale nechává začarovat a pak zase vodčarovat mámu. Pohádka o lásce parchanta k mamince je bez úchylnejch písniček, ničím nezdržuje a jen vypráví a baví. Dítko se bavilo, žena slzu uronila … a já bych řek, že to asi stačí nejen dětem, ale i mě. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Holka se nám chystá zdrhnout z baráku. Žádnej ze všech tří princů ji není dost dobrej. 2.) Mám rád animáky, jen ty písničky mě kapku serou! 3.) Furt přermejšlím, kdo všechno by mohl bejt mámou Johna Josepha Lydona. 4.) Thx za titule ,,Sagittario“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Krásný, animovaný příběh o dospívání zasazený do středověku plného pověstí a magie. Jeden si ve své umanutosti ani nevšimne, že ubližuje nejbližšímu člověku, kterého má. I když ... já se jí ani nedivím. Kdyby mě někdo pořád sekýroval, poučoval, napomínal a odmítal poslouchat má tajná přání a sny, taky bych chtěla, aby se změnil. Dojemné procitnutí a vyznání lásky své vlastní mámě. V našem životě je jen jedna jediná a představa, že bych tu svou měla ztratit, je nepředstavitelná. Moc hezky natočeno. A ta hudba ... a ty vlasy, ty jsem ji fakt záviděla. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Rebelka je výrazně holčičí film, tedy se nejspíš mužům líbit nebude, protože ho povětšinou nepochopí. Vztahy matek a dcer jsou komplikované a mimo jejich spektrum, to není vada, to je vlastnost. Když vezmu dokonalou krajinu, je skoro až škoda, že jsou ty postavičky tak nakreslené, do víc nakreslené, tedy méně opravdové, krajiny, by se hodily lépe, ale naštěstí v hradních síních se ta disproporce srovná a tak nějak to k sobě patří. Film je netradičním pojetím tisíckrát omletého klišé, když se objevili tři nápadníci pro princeznu, která se nechce vdávat, úplně jsem po představení dvou chovanců Jedličkova ústavu čekala, že buď třetí nebude taky nukleární hovado, nebo že se zjeví nějaký nečekaný čtvrtý Krasoň přeúžasný a půjde to touhle linií. Naštěstí si tuhle prvoplánovost odpustili a nevybalili to na nás ani při druhé možnosti, která se pro tohle nabízela (tahle věta je strašný blábol, ale nechci spoilerovat). Hudba byla úžasná, české texty nerušily, vlastně co se mě týče, hudby tam mohlo být i více. A tvůrci spravedlivě, aby se chlapci a chlapi, kteří se na to přeci jen podívají, jo nenudili, šoupli několik bezva vtípků, třeba celé pánské osazenstvo s holými zadnicemi (jedna žasne, že je vůbec napadlo ty kilty použít tak, jak je použili) a velkou chlastačku v trůnní síni. Možná to byla nápověda, že si k tomu mají vzít medovinu, což by je vůči ženskému světu učinilo vstřícnějšími. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (43)

  • Na snímku začalo několik nadšenců ze společnosti Pixar pracovat již v roce 2006. Oficiální zahájení výroby filmu přišlo o dva roky později. (Andrew78)
  • Žádný ze záběrů uvedených v preview traileru nebyl použit v hotovém filmu. (Foox)

Související novinky

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama