Reklama

Reklama

Britská tajná služba je znepokojena, zločinecká auta z celého světa se spojila a plánují kriminální akce. Závodní auto Blesk McQueen se vrací z vítězného tažení po světě zpět do Kardanové Lhoty, aby strávil prázdniny se svým nejlepším přítelem, starým odtahovým autem Burákem, ale i s přítelkyní, sporťákem Sally. Okolnosti ho však přimějí zúčastnit se celosvětového závodu Gran Prix, kde se má rozhodnout o nejrychlejším autě na světě. Na cestě ho doprovází Burák, který se v Tokiu zaplete do mezinárodní špionáže. Stane se z něj tajný agent s důležitým posláním, kterého čeká náročná jízda plná nebezpečí. (TV Nova)

(více)

Videa (99)

Trailer 12

Recenze (625)

heyda 

všechny recenze uživatele

Znatelný propad dolů. Auta 2 jsou bohužel klasické pokračování úspěšné jedničky, kde se sice humor stále drží na velmi dobré úrovni (hlavně díky postavě Buráka), ale inteligentní scénář a atmosféra je zde vytlačena nekonečnou akcí a množstvím laciných agentských vychytávek ala James Bond. Ale abych nebyl zlý, úplná katastrofa to taky není a potenciál postav je stále dostatečně vysoký na to, aby se povedl třetí díl. Jen to chce scénáristu, který bude víc při zemi a tvůrce, kteří půjdou po kvalitě a né po snadném zisku. 60% ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Autá 1 som nevidel, vlastne som to začal pozerať so slovenským dabingom na nemenovanom slovenskom programe a po 10 minútach som to vypol. Tento krát som dal tomuto akčnému, automobilovému animáku druhú šancu, ale už s českým dabingom. Rozdiel bol viditeľný a dokonca som to dopozeral do konca (Český dabing je proste borec oproti nášmu Slovenskému záprdku). Som zaťažený na autá a dokonca aj k svojmu mám veľmi pozitívny a blízky vzťah, takže tento príbeh so skrytou pointou na mňa pôsobil milo a aj zábavne.50% ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Co ještě dodat k této klasice? Veškerou svou infantilní invenci jsem vyčerpal u jedničky. Dvojku už jsme s mým synem sjížděli v obráceném gardu. On za volatem a já chrápající na sedadle spolujezdce. Ještě snad s dovolení ocituji něco z popisků distributorů: „... auta nám pomáhají uvědomit si, že na světě existují i důležitější věci než trofeje a sláva... učí děti hravou formou poznávat hodnoty, rozeznávat, co je správné a co ne...“ (sic!) P.S. pokud čtete tento komentář omylem, protože jste původně hledali jiný film (o autech a lásce ;-) rozhlédněte se, jestli něco nejede, a rázným krokem přejděte k mému komentáři filmu Crash (1996) ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Druhý díl tohoto automobilového animáku je spíše průměrným nástupcem skvělého prvního dílu. Co se týče příběhu, není tak špatný, ale již není tak zajímavý a originální. Jenže přesně tohle je ten hlavní bod, který pokračování dobrodružství Bleska McQueena nejvíce chybí a ubírá mu na hodnocení. Vše ostatní od postav, přes vtipy, animaci, až k hudbě je na docela dobré úrovni, jenže to není kde pořádně využít. /60%/ ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Jistě, finální vyznění snímku je problematické. Nic to ale nemění na bezchybné technické stránce, parádní akci a faktu, že jsem se prostě, chtě nechtě, bavil. Náramně a od začátku až do konce. Ani ten Burák mi nakonec nepřišel až tak nesnesitelný, jak jsem se obával. Mezi Pixary to možná představuje počin poněkud slabšího ražení, ale jako film je to jen o něco slabší, než druhá Kung Fu Panda, takže s čistým svědomím za 4... ()

Galerie (99)

Zajímavosti (51)

  • Vo finále filmu odhalí Burák (Larry the Cable Guy), že Miles Axelrod (Eddie Izzard) klamal, keď tvrdil, že je elektromobil, ale že si ponechal spaľovací motor. Táto lož je však úplne priehľadná, vzhľadom k tomu, že elektromobily nevydávajú zvuky spaľovania a neprodukujú žiadne splodiny. Vo svete áut je veľmi nepravdepodobné, že by si nikto ten rozdiel nevšimol. (ČSFD)
  • Porto Corsa je inspirováno městy jako Nice a Portofino. Závodní trať vychází z té v Monaku. (HellFire)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. června 2011 v Hollywoodu. (Varan)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Pixar si se ženami nerozumí

Pixar si se ženami nerozumí

20.10.2010

Brenda Chapman (foto), která debutovala Princem Egyptským, měla být první režisérskou pracující pod značkou Pixar. Nakonec k tomu nedojde a produkce studia zůstává „pánskou jízdou“ (nebo spíš… (více)

Reklama

Reklama