Reklama

Reklama

Britská tajná služba je znepokojena, zločinecká auta z celého světa se spojila a plánují kriminální akce. Závodní auto Blesk McQueen se vrací z vítězného tažení po světě zpět do Kardanové Lhoty, aby strávil prázdniny se svým nejlepším přítelem, starým odtahovým autem Burákem, ale i s přítelkyní, sporťákem Sally. Okolnosti ho však přimějí zúčastnit se celosvětového závodu Gran Prix, kde se má rozhodnout o nejrychlejším autě na světě. Na cestě ho doprovází Burák, který se v Tokiu zaplete do mezinárodní špionáže. Stane se z něj tajný agent s důležitým posláním, kterého čeká náročná jízda plná nebezpečí. (TV Nova)

(více)

Recenze (625)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pixar bez originálních nápadů, které u něj vedle skvělé animace byly vždy tím hlavním? Ano, asi to jednou přijít muselo. Ale takové pixarovské filmy přece nikdo z nás nechce. ()

Tetsuo odpad!

všechny recenze uživatele

Technicky dokonalé čiré zlo. Těžko letos najít odpornější film, který by měl být dětem zakázán. Agresivní, fetišistický kapitalistický hnus :) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ano, děti, smát se hlupákům za hlouposti, které dělají, je správné. Ale nesmíte si dělat legraci z hlupáků, protože nejsou hloupí. A nezapomeňte, že - stejně jako rostliny - mají svoje city, a můžou to být lepší kamarádi než spousta ostatních "lepších" dětí. No, anebo taky ne... Co to jako bylo? Pixar u mě neboduje pokaždé (viz Nemo), ale druhá Auta jsou první kus, u kterého jsem měl pocit, že to opravdu nezvládli a šlápli sakra vedle. A podle obecného názoru soudím, že to zřejmě bude selhání objektivní. Tady se střílí doslova jako o život, protože auta tu opravdu UMÍRAJÍ a mají citelný strach, lítá se z jednoho konce světa na druhý, mluví se několika jazyky a děti nemají šanci ne pochytat, ale vůbec znát základy pro polovinu těch vtipů, co se na ně z toho 3D plátna valí. Nebo jste snad svým čtyřletým dětičkám nemuseli vysvětlovat, co je to wasabi? Ano, smál jsem se, a na hodně místech, protože je to vizuálně vypiplané a plné, plné, plné narážek na to či ono (a to jsem určitě všechno nepobral), ale celou dobu jsem se cítil jako bych si odškrtával povinné položky - a samotný fakt naplnění seznamu mě nikdy nijak zvlášť neuspokojoval. Je to jako když se dívám na díl sitcomu který neznám, a jehož postavy jsou mi tudíž zcela ukradené a nemají pro mě žádný jiný rozměr než vtipné hlášky. To by se ale nemělo stát žádnému filmu, zvlášť ne dětskému animáku, a už vůbec ne od Pixaru. Alespoň jsme měli možnost vidět, jaký je rozdíl mezi děláním něčeho s radostí a s přesvědčením, a pro peníze jako sázku na jistotu. Jistě, snažili se, abychom jako kompenzaci dostali sakra pořádnou porci zábavy - a mnohé tvůrce ani nenapadne nějaké takové úsilí vyvíjet, prostě si odjedou to svoje - ale to prostě nestačí. Auta 2 podle mě svým obsahem neodpovídají dobrému filmu pro děti, a dospělí zase nemůžou být spokojeni, pokud viděli nějakou jinou Pixarovku a cítili "to něco", co druhá Auta ani v náznaku nemají. Řemeslně je to zase špice, ale celkově musím dát slabých 60%. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička Aut byla taková "burákovská", dějově jednodušší (pro mne možná až moc jednoduchá) a pro děti lépe stravitelná, dvojka je jiná. A to tak, že velmi. Výrazně přibylo postav i akčních scének, což pro dětského diváka asi není zrovna to pravé, některé vtipy musí člověk dětem vysvětlovat a to pak ztrácejí svůj glanc (myslím ty vtipy, nikoliv děti).... Celé je to takové víc dospělácké, což (si myslím) je zrovna u animáku typu aut dost na škodu (nebo Škodu?). Ale já jsem dospělák, takže dávám za 3*, stejně jako má ode mě jednička. ;-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nedělní odpoledne, venku šedo, na stole rozdělaný puzzle a na zemi se mi válí hromada načatých letáků na rozvoz. Během přípravy jsem tedy zkouknul pokračování animáku, který se mi moc líbil. Přesto dvojka doplácí na klasickou dvojkovost. Tedy v tomto případě je nejhorší fakt, že příběh je o dost slabší než u jedničky. Klasicky se z původního nápadu ždímá, co to dá a musím říct, že český dabing tomu naštěstí neskutečně pomáhá. Ať už si lidi nadávají na co chtějí, dabingy ke kresleným příběhům od Pixaru vždycky zvládnou naši dabéři na jedničku. Díky tomu jsem také film samotný dokoukal a nemůžu být jinak, než spokojený. Nebýt horšího příběhu, vše tu funguje stejně tak dobře, jako v jedničce. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $191,452,396Tržby Celosvetovo $560,155,383Tržby za predaj Blu-ray v USA $69,034,683 //počet predaných kusov 2,725,084Tržby za predaj DVD v USA $108,854,254 //počet predaných kusov 4,811,808║ 007 Mater, presnejší by bol názov, Auta 2 idú v inej réžii než predchodca, tu ide o čisto akčnú záležitosť a McQueen tu je len sekundant, hlavne slovo má Mater a darí sa mu slušne ťahať dej a výdatne zabávať, samozrejme tým pádom tento diel nie je ani tak pre decká ako pre dospelých, lebo všetky tie agentské sekvencie, výdobytky, akčné pasáže im až tak moc nemajú čo povedať, toto si môžu dokonale užiť len dospelý a ja som si celkom užíval, videl zatiaľ len v Českom dabingu, takže sa teším na Slovenský, je možné že pôjdem aj na plné hodnotenie, animačne ako vždy Pixar dominantne. /85%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Na poměry Pixaru krutý deklas, i když teoreticky má ten film všechno, co má produkt od neposedné lampičky mít. Jenže poskládané tak hloupě, nesnesitelně a nudně, že mu absolutně chybí univerzální magie nejlepších pixařích kousků. Co je nejhorší: nemluvíme tu o nějaké milé dětské naivitě, ale o filmu opravdu hloupém a místy neuvěřitelně otravném, který z mého pohledu i dětského diváka leda otupí a zkorumpuje tou nejposlednější garážovou šmírou. Je smutné pozorovat, jak prázdně může jindy precizní vesmír Pixaru působit, když je dělaný na klíč a bez vynalézavosti. Tudy ne! ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Mít dítě, pravděpodobně bych jí/mu musel vštípit, ať onu ódu na maloměšťáctví ("všude dobře, doma mezi burany nejlíp") a ukázkový příklad post-kolonialistické ideologie ("neměň se, ať se cizí kultura přizpůsobí /podřídí/ tobě") nepřijímá. Na druhou stranu bych asi nenašel lepší náhradu za špionská dobrodružství pro odrostlejší, protože formálně preciznější film z montážní linky studia Pixar ještě nevyjel. (Jsem si vědom nepatřičnosti přirovnání, jelikož filmy - na rozdíl od aut - nejsou seriové výrobky složené ze stejných komponentů, ale úvodní titulková mechanická kola, která do sebe zaklesnou, toto asociují.) Při srovnání nejenom s klasicky odvyprávěnou jedničkou, ale i ostatními pixarovskými počiny kladou AUTA 2 velké nároky na vstřebávání rychle dávkovaných informací a "usledování" všech narativních linií, kdy každá postava v rámci několika skupin má svou. Postava Buráka, která se stává hlavním hrdinou, svou nemotivovaností a popřením modelu vývoje navíc představuje něco nevídaného v jinak klasickém pixarovském universu.. a to nejenom svým petersellerovským humorem. Stylistická opojnost nepramení jenom z nápadité práce se zvukovou sloužkou a nevídaným nasvícením ploch, ale i - díky zapojení třetího rozměru - s organizováním narativně motivovaných akčních scén v prostoru; přitom se akce odehrává na několika úrovních a neni vedena jenom pohybem vpřed, nýbrž i zpět, do stran apod. dle úlohy postav ve vyprávění. Spousta problematických či sporných pasáží - např. xenofóbní humor a popření poselství o nutnosti zpomalit z prvního dílu - je navíc odůvodnitelná změnou žánru (příklonu se k šedesátkovým bondovkám) a potřebou dodržet jeho pravidla. To vede k natolik důslednému prokreslení fikčního světa dle určitých kulturních stereotypů, že nevadí absence lidí, protože ústředním ozvláštňujícím prvkem je přítomnost aut, která se již v bondovských, fantomasovských ad. žánrovkách stávala díky své nadstandardní výbavě autonomní bytosti. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

AŤ ŽIJÍ PLECHOVKY !!!....... /// Tak už i ten AUTOsvět je o kus dál! Auťácký sumo bojovníci, gogo tanečnice a tajní agenti, že by (lidskej) agent jejího Veličenstva bledl závistí. Jsou tu samozřejmě i ,,skořápky, kraksny, křápy, střepy, herky, šrot, odpad, pekáče, plechovky“, ke kterým se všichni odvracejí (stejně jako u nás) zády. Omalovánky pro malé i větší děti, kterým postupně přichází na chuť – díky špiónům a jejich akcím – i má nenáročná dětinská duše. (nebo, že by to bylo těmi moudry? ,,Když najdeš přítele....“) Možná i proto, že se mladej baví, směje a je tak nějak spokojenej. Nevím vo co komu jde (na Csfd), ale barevná ,,nestatická“, dětsky vtipná pohádka je prostě určená těm mladším (nebo těm hodně starším. Co už třeba ani nejsou děti...). A na konci je to kurevský (promiňte děti) drama! Stará odtahovka z Kardanové Lhoty si prostě další škrábanec zaslouží! A kdo je nejrychlejší auto na světě? NEMOŽNÉ!!! 3a½! (A klidně mě škrábni!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, kdy můj auťák pocítí potřebu stát se elektromobilem. 2.) Jsem ujetej na tajný agenty, ale hlavně, HLAVNĚ očekávám pohádku pro děti!!!!. 3.) Thx za titule ,,PaiN“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zmizelo kouzlo Aut v Kardanové Lhotě? Těžko říct, ale je tu jeden malý argument. Neodehrává se náhodou druhý díl všude možně, ale s výjimkou pár minut NE v Kardanové Lhotě? Burákova trnitá cesta za úspěchem je tak úplně jinde. Blesk McQueen potřeboval najít sám sebe a činil tak v pixarovsky typickém polodospělém stylu. Ale Burák byl vždycky funkční nástroj, jak rozzářit oči těm nejmladším capartům v sále a jeho naivita funguje i napodruhé. Přestože scénář skáče od jednoho k druhému a kouskuje tak hlavní zápletku, funguje očividné poselství o přátelství a vlastním sebevědomí překvapivě dobře a to zdaleka ne jen po bezprostředním odchodu z kina. Dokonalou animaci závodů i všech světových metropolí už lze brát téměř jako velepříjemnou samozřejmost. Rozesmátých a rostoucích 70%, byť pochopitelně i značně dětinských. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nevim na co vsichni nadavaj, jednicka me bavila proto, ze to az na par momentu nebylo zadny velky poucovani a slo o cistokrevnou zabavu a to si dvojka udrzela. Pribeh je tentokrat mix mezi zavodama a parodii na bondovky a i kdyz sem tam nejaka vec predelana do auto verze uz vypada trochu retardovane, pribeh proste slape, neni cas na nejaky nudny momenty a furt se neco deje. Film sice neni buhvijak vtipnej, takze i kdyz je furt vicemene pohodova atmosfera, clovek ze zasmeje jen minimalne a to jeste vetsinou diky Burakovi. Jenze ten uz ke konci dostava az zbytecne moc prostoru a zatimco ze zacatku jeho demence bavila, ke konci uz zacne lizt drobet na nervy. Ale ackoliv je tohle vicemene fakt zbytecny pokracovani, nevidim na nem zadnej vyraznejsi problem a tudiz duvod, proc nedat 4*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tohle je zábavný agentský animák, který v sobě patrně skrývá víc nebezpečí, než se na první pohled zdá. Předkládá totiž dětem myšlenku, že stará rezavá auta jsou zlá či pitomá, kdežto nová drahá auta jsou charakterově úžasná. Na mne to již nemá vliv, protože si každý rok pořizuji k narozeninám nový model Porsche, ale bude to dalším generacím stačit? ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Pravda je, že akčních animáků je málo. Tomuhle ale akce rozhodně nechybí. Ze začátku musím vyzvednout několik vtipných scén (wasabi, záchody..). Líbilo se mi i pár minut na letišti. Můj celkový dojem je ale pomotaná hlava. Krásné barvy zamíchané v jeden nepochopitelně strakatý obraz. Téměř 2 hodiny jsou na animovaný film pro děti až příliš. 3D tentokrát docela vyvedené. 3*. Kraťas před filmem (Havajské prázdniny) se mi líbil více než samotný film. Tak to být asi nemělo, že? ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Troška se vloupal do prostorů studia Pixar a v americkém stylu natočil další oslavu buranství a hlouposti. Ať si nemyslí, že na to nepřijdeme! Po rozmyslu se mi zdá i ta druhá hvězda přebytečná. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Jistě, finální vyznění snímku je problematické. Nic to ale nemění na bezchybné technické stránce, parádní akci a faktu, že jsem se prostě, chtě nechtě, bavil. Náramně a od začátku až do konce. Ani ten Burák mi nakonec nepřišel až tak nesnesitelný, jak jsem se obával. Mezi Pixary to možná představuje počin poněkud slabšího ražení, ale jako film je to jen o něco slabší, než druhá Kung Fu Panda, takže s čistým svědomím za 4... ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Prečo sa preboha zameral Pixar v príbehu na najotravnejšiu postavu pre takmer všetkých ludí nad 10 rokov? Burák už bol otravný aj v jednotke, ale nemal až tak veľký priestor aby to kazilo celkový dobrý dojem. Tentokrát je však na scéne takmer celý film. Otravné a trápne vtípky s ním spojené sa tu nachádzajú v príliš veľkej miere. Nedokázal som to stráviť, je to naozaj extrémny idiot. Pravdaže pre malé deti je to veľký hrdina, lenže tie špionážne a akčné pasáže sa mi zdajú pre malé deti mierne nevhodné (ja osobne by som toto svojim deťom rozhodne nepúšťal). Technicky sú Autá 2 očakávane dobre prevedené, ale to je od Pixaru a od toho obrovského rozpočtu snáď samozrejmosť. Pochválil by som ešte poniektoré akčné scény, ktoré majú dobré tempo. Inak však Buráka a tvorcov tohoto dielu posielam do VÝFUKU. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dvojka fakt vznikat nemusela, trapná zápletka, typickej stupidní problém s rozhádáním se a udobřením se na konci atd. atd.. Oproti prvnímu dílu velice slabý a zachraňuje to částečně jen Burák, kterej je jako jedinej vtipnej. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Ben Queen / John Lasseter, Brad Lewis, Dan Fogelman | Hudba: Michael Giacchino | Produkcia: Denise Ream | Distribúcia: Walt Disney Pictures | Štúdio: Pixar Animation Studios | Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 476,193,000 $ || Prekvapivo, asi prvý prípad u Pixaru, keĎ forma zvíťazila nad obsahom... Vypiplovanosť každej scény je na hranici dokonalosti, a s neustále sa meniacimi prostrediami je asi najtvrdším animačným orieškom, ktorý bol kedy vytvorený. Ale podobne ako sa človekovi nemusí páčiť každý obraz Da Vinciho, môže byť viac zaujatý jeho vynálezmi. Scenár totiž recykluje schémat akčných Bondoviek, je strašne dospelý a suchý, bez náznaku potreby vykresliť charakter nových postáv alebo prehĺbenie tých už známych z prvého dielu. Dej plynie pre deckého diváka až na hranici nevnímateľnosti, a všetko, čo robilo z Cars niečo nadčasové, sa v druhom dielu stráca v inak obrovskom potenciály. Je to preveľká škoda, pretože vizuálna stránka je neuveriteľná, a závody sú ešte úžasnejšie, než v predchodcovi. To ale nestačí. A tak je to len priemer k neuvereniu! :( ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Úplně něco jiného, než pro co bych si rád přišel - chaotika všeho (nejen děje) zabraňuje se do příběhu nějak včlenit či se na něj naladit. Uřvané gagy jsou také na dlouhý film docela málo. ()

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Pixar si se ženami nerozumí

Pixar si se ženami nerozumí

20.10.2010

Brenda Chapman (foto), která debutovala Princem Egyptským, měla být první režisérskou pracující pod značkou Pixar. Nakonec k tomu nedojde a produkce studia zůstává „pánskou jízdou“ (nebo spíš… (více)

Reklama

Reklama