Reklama

Reklama

VOD (1)

Čerstvý důchodce Frank Goode, který před osmi měsíci ovdověl, očekává dohodnutou návštěvu svých čtyř dospělých dětí. Frank má plicní fibrózu, celý život se dřel v továrně na telefonní kabely a dýchal zplodiny z PVC. Chtěl poskytnout dětem úspěšnou budoucnost. Jeho syn David žije v New Yorku a je úspěšným malířem, Amy pracuje na významném postu v reklamní agentuře v Chicagu, Robert je dirigentem orchestru v Denveru a Rosie divadelní tanečnicí v Las Vegas. Děti mu však postupně volají, že přijet nemůžou. Frank je zklamán a i přes varování lékaře se rozhodne vydat na cestu a postupně všechny překvapit svou návštěvou. Jeho první zastávkou je New York. David však není doma a neobjeví se ani následujícího dne. Frank pokračuje do Chicaga za Amy. Povečeří s ní a jejím manželem Jeffem a chce zůstat. Amy prohlásí, že má moc práce, Jeff odjíždí na služební cestu a vnuk Jack na tábor. Frank jede do Denveru, kde zastihne Roberta při zkoušce orchestru, Robert ale hraje na bicí. Vysvětlí otci, že se kvůli němu snažil, ale na dirigenta nebyl dost dobrý. Když se chce Frank zdržet, Robert mu řekne, že odlétá do Evropy, nemá si s ním co říct. Frank se vydává za dcerou Rosie do Las Vegas. Naplánují si večeři v restauraci, ale objeví se kamarádka s batoletem a žádá, aby jí ho Rosie pohlídala. Otec s dcerou zůstanou doma. Frank si uvědomí, že je něco v nepořádku a také mu docházejí léky. Děti dřív domů stále volaly, ale vždycky chtěly hovořit s matkou, jemu nic neříkaly. On na ně příliš tlačil. Matce se mohly svěřit. Jeho žena ho milovala, proto mu říkala o dětech jen to, co chtěl slyšet... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (440)

heyda 

všechny recenze uživatele

Než sem si tento snímek pustil, znal jsem jen jeho název a herecké složení. Tak sem si říkal: ´´Že by zase povedená komedie s De Nirem a moji milovanou Drew?´´ ... Jenže tento odhad mi vydržel možná prvních 10 minut. Potom se tento film jasně přehoupl do melancholické a docela smutné roviny, ve které zůstal až do konce. To citové vydírání ke konci bylo možná až příliš silné, ale na druhou stranu to asi jinak ani zakončit nešlo. Nepopiratelným kladem filmu však je to, že vás donutí zamyslet se nad životem a možná se mu podaří i trochu vás změnit - tedy nás všechny - diváky. 80% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Originál s M. Mastroianim v hlavnej úlohe som videl už dávnejšie, napriek tomu som bol na americký remake zvedavý. Hviezdne mená na čele s De Nirom boli lákavé a mňa film nesklamal. Nemá význam tu opäť vyzdvihovať De Nirove herectvo, ale úloha otca s množstvom starostí o svoje deti zahral skvelo. Je to v podstate príjemná road movie s trošku smutnejším, ale nie tragickým záverom. 80% pre tých, ktorí originál nevideli. Pre mňa 70%. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, plakát i upoutávka vypadají na komedii, ale pak jsem se zasmál jen jednou, hned na začátku. Robert De Niro je v pohodě, další tři herci mu přihrávají, scenárista jenom opráskl italskou předlohu a režisér tomu nedokázal dát žádnou šťávu. Jede se v klidu, piánko, aby se nějakému staršímu divákovi při sledování nezvýšil tlak. Tudíž je to celé polovičaté. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Něco na ten způsob tu nedávno bylo, ovšem civilnější a ne tak polopatický. Niro je sice v pohodě, ale v tomhle duelu ho Nicholson spolehlivě válcuje. Zkrátka jsou tu všichni v pohodě až moc - i ten nevyvedenej malíř pokojů.... a konec tentokrát není na facku, ale rovnou na pořádný dělo. 50% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

… aneb trocha toho sentimentu není občas na škodu. Předně chci všechny varovat, že tohle není komedie. To, že se sem tam trochu pousmějete, neznamená, že je to další rodinná komedie. To ani zdaleka. ____ Jeden by řekl, že si Robert De Niro bude chtít trochu odpočinout, přeci jen už něco dokázal a má na to věk. Ale on ne, ten jde do dalších projektů a to se mi líbí (vidíš, Seane? :-)) Od tohoto filmu jsem čekal takovou rodinou pohodovou komedii, kterou jsem si sehnal více méně jen kvůli obsazení. Ale myslím, že tohle (když už nic) jede svou vlastní cestou a snímek se snaží být originální (scéna, kdy Frank jí s malými dětmi, ale přitom se jich ptá na otázky z jejich momentálního života a oni mu odpovídají). Myslím, že tento snímek oceníte především, pokud už něco máte za sebou, protože se snáze ztotožníte s hlavním hrdinou a jeho otázkami, zda vychoval své děti dobře a pokud by šel vrátit čas, jestli by udělal něco jinak. Je zvláštní, že já do téhle kategorie (zatím) nepatřím, ale i přesto mě to zasáhlo tak, jak mělo. Roberte, si fakt pašák. Vzít na svá bedra celý film a zdárně ho dotáhnout do cíle, je znak toho, že i ve svém věku jsi stále legenda. Tím nechci shazovat ostatní (zvláště Kate a Drew byly skvělé) ale tohle je Robertova one man show. A myslím, že si ji zopakuji a nebudu mít nejmenších námitek. Jak říkám, jednou za čas trocha sentimentu nikoho nezabije. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • Na rozdiel od svojich detí, ktoré v celom filme používajú len mobilné telefóny, Frank volá výhradne cez pevnú linku alebo z telefónnych búdok. (elanius)
  • Robert De Niro byl od samého počátku Jonesovou první volbou pro obsazení role Franka Goodea. Oslovil ho už v roce 2007. (Taninaca)

Související novinky

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama