Reklama

Reklama

VOD (1)

Čerstvý důchodce Frank Goode, který před osmi měsíci ovdověl, očekává dohodnutou návštěvu svých čtyř dospělých dětí. Frank má plicní fibrózu, celý život se dřel v továrně na telefonní kabely a dýchal zplodiny z PVC. Chtěl poskytnout dětem úspěšnou budoucnost. Jeho syn David žije v New Yorku a je úspěšným malířem, Amy pracuje na významném postu v reklamní agentuře v Chicagu, Robert je dirigentem orchestru v Denveru a Rosie divadelní tanečnicí v Las Vegas. Děti mu však postupně volají, že přijet nemůžou. Frank je zklamán a i přes varování lékaře se rozhodne vydat na cestu a postupně všechny překvapit svou návštěvou. Jeho první zastávkou je New York. David však není doma a neobjeví se ani následujícího dne. Frank pokračuje do Chicaga za Amy. Povečeří s ní a jejím manželem Jeffem a chce zůstat. Amy prohlásí, že má moc práce, Jeff odjíždí na služební cestu a vnuk Jack na tábor. Frank jede do Denveru, kde zastihne Roberta při zkoušce orchestru, Robert ale hraje na bicí. Vysvětlí otci, že se kvůli němu snažil, ale na dirigenta nebyl dost dobrý. Když se chce Frank zdržet, Robert mu řekne, že odlétá do Evropy, nemá si s ním co říct. Frank se vydává za dcerou Rosie do Las Vegas. Naplánují si večeři v restauraci, ale objeví se kamarádka s batoletem a žádá, aby jí ho Rosie pohlídala. Otec s dcerou zůstanou doma. Frank si uvědomí, že je něco v nepořádku a také mu docházejí léky. Děti dřív domů stále volaly, ale vždycky chtěly hovořit s matkou, jemu nic neříkaly. On na ně příliš tlačil. Matce se mohly svěřit. Jeho žena ho milovala, proto mu říkala o dětech jen to, co chtěl slyšet... (TV Prima)

(více)

Recenze (441)

POMO 

všechny recenze uživatele

Americky sentimentálne, ale od srdca úprimné a láskavé pohladenie rodinných hodnôt. Rockwell, Beckinsale a Barrymore si každú scénku s ich hereckým vzorom De Nirom nesmierne užívajú, čo je asi najväčšia hodnota filmu. *Digitálne kamery prosím vyhodiť do koša! ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Film táhne hlavně Robert De Niro, samotný příběh není zas tak silný. Jde o příjemný mix mezi komedií, dramatem a road movie, ale tématu i De Nirovy herecké účasti se dalo využít mnohem lépe. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film je de facto remake italskýho filmu Všem se daří dobře s Marcello Mastroiannim, takže bych sem klidně mohl zkopčit koment od tohoto filmu, protože beztak ten koment nikdo nečet a byl bych z obliga, ale to by mě hryzalo svědomí, že jsem tuhle databázi ochudil o můj veledůležitej názor na tenhle film, kterej jistě každýho strašně zajímá. Nejsilnější složkou filmu je jednoznačně Robert De Niro, jen díky jeho výkonu vyniká celá bolestná podstata filmu a skutečně bych nechtěl být v jeho kůži ani na jednu minutu. Hrozně se mě líbilo jak fotil, to bylo nejlepší na celým filmu a ocenil jsem, že během závěrečných titulků ty fotky ukázaly, třeba ten autobus, taková milá a upřimná fotka. No a nemůžu nezmínit konec. Znáte to, někdy scénarista tlačí tak na pilu že nás obláží závěrečným dojímavým patnáctiminutovým projevem hlavního hrdiny v marné snaze zaslzet oči po celým světě. Tady jsem nenašel ani milimetr neupřimné citové gradace ve snaze dojmout i sedací soupravu před TV. Tady stačil krátký, ale zato upřimný záběr na jeden obraz a pak do očí Roberta De Nira a z očíček začaly skákat slzy jak paragánská jednotka při výsadku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já nevím, co na tom filmu ostatní vidí špatného a průměrného. Mě to teda zaujalo od začátku a bylo mi uplně jedno, že Robert De Niro hraje postavu, která se k jeho povaze naprosto příčí. Dědkovský léta holt dorazí ke každému. Nuda to nebyla, citově to přeteklo kam mohlo a hlavně se v tom filmu objevil krutý úděl člověka, že nakonec vždycky zůstane sám. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $21miliónovTržby USA $9,208,876Tržby Celosvetovo $16,443,609Tržby za predaj DVD v USA $7,358,359 //počet predaných kusov 358,197║ Záver dobrý ale 3/4 predtým to bolo nemastné neslané, ničím hútne, čím ten známejší menoslov bol takmer k ničomu. /40%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Kirk Jones .. Ještě než Robert De Niro vůbec dojel do New Yorku, musel diváka i kolemjdoucí několikrát ujistit proč a za kým jede. To bylo otravné. Dojem se průběžně, během dalších absolvovaných zastávek o něco zlepšil, ale do komediální roviny se snímek rozhodně nedostává. Drží se rodinného dramatu s příměsí sentimentu a rodičovských rozpaků nad vlastní výchovou dětí. Každopádně De Niro by si měl dát při výběru scénářů víc záležet. Výsledné filmy se už pár let potácí v rovině spíše jen průměrů a postava důchodce není zrovna ideální varianta, jak se vymanit. Jistě má ještě na víc. Vždyť i díky němu Everybody's Fine nakonec poměrně slušně dopluje do cíle, jenže zdaleka ne vše bylo tak v pohodě. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Filmy se starými lidmi mě baví a zde byly mezigenerační problémy v komunikaci nastíněny velice dovedně a přesvědčivě. Klíďo přiznám, že konec mě dojal. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Ahoj tati. Je mi to opravdu líto, ale mám hodně práce a .....takže tento víkend nemůžeme přijet..... Znáte to (jestli jste děti, tak to poznáte): děti nemají čas na své rodiče. Frank chce vidět svoji rodinu a proto s pýchou vyráží na okružní jízdu. R.De Niro je sympaticky ,,dědkovskej“ nejobyčejnější starší člověk, jakého můžete potkat. Jeho cesta však není úplně obyčejná. Zjistí nejen jestli jsou jeho děti šťastné, ale také co vše se musí stát, aby byla rodina zase pohromadě. Dobře napsaný, spíš smutný než veselý příběh asi ocení hlavně ti dříve narození, jenž se nebojí sentimentu a mají o čem přemýšlet. A třeba zjistí, že o své rodině můžou říct: VŠICHNI JSOU V POHODĚ! A to NÁM přeju! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Je mi víc jak 40let, mám děti a rodiče. 2.) Docházejí mi výmluvy k návštěvě rodičů. 3.) Mám firmu na telefonní kabely. 4.) Všichni mi říkají jen to, co chci slyšet. 5.) Nemám moc jasno v tom, kdo je to vlastně výjimečnej člověk. 6.) Říkají, že tento film má moc pěkný soundtrack. PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Tak do toho šlápni, ať vidíš kousek světa, vzít do dlaně dálku zase jednou zkus, telegrafní dráty hrajou ti už léta to nekonečně dlouhý monotónní blues...Možná až příliš dlouhý a monotónní... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude tak nějak trochu smutný, ale spíš veselý. A nakonec to bylo dá se říct permanentně smutný. Ale film co chytne za srdce - dobrý film. Bral bych jen teda o něco rychlejší tempo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ptám se sám sebe, proč mi všichni lžete?" Mám své děti rád a budu šťastný, když budou v životě spokojené. Je mi přitom celkem jedno, jestli budou žít na Jižním pólu s osobou stejného pohlaví, různého vyznání či barvy pleti. I zvídavý důchodce Frank na tom byl podobně. Ten se nedočkal svých ratolestí na domluvené sešlosti a proto vyrazil na životu nebezpečnou výpravu zkontrolovat jejich stav. Mě to tedy dost zaujalo, neboť v současné době jsem rodičem i dítětem, takže jsem dostal šanci popřemýšlet o chybách obou stran a pokusit se teorii nenásilnou formou proměnit v praxi. A to není málo. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

De Niro je ve své roli skvělý, ale opakování svého poselství a pomalý průběh to táhnou dolů. Je to depresivní, bez nadhledu a až moc vážné. Ale ne v tom dobrém slova smyslu. Děj je odhadnutelný a přímočarý a vše je to bez jediného překvapení. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film je celkem v pohodě, ale zároveň taky trochu nuda. Robert De Niro v poněkud netradiční roli nemocnýho důchodce, kterej cestuje po USA a navštěvuje svoje "povedený" dětičky. Je to dobře zahraný, celkem uvěřitelný, ale zároveň tohle neni téma, který by mě zrovna dvakrát zaujalo. Kdybych neměl De Nira rád, tak možná nedám ani ty 3 hvězdy. ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Nádherná paralela: Muž, který celý svůj život vytvářel PVC obaly na různé kabely, aby se lidé mohli spojit, se nedokáže spojit s vlastní rodinou. // Poutavý film, který mě svou upřímností a excelentním výkonem Roberta de Niro odrovnal. Jinými slovy: Už dlouho jsem takhle nesmáčela kapesníky u filmu... 4 a půl *. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Takový mladší bráška dokonalého Gran Torina. Plakát může vyvolat zdání, že se u toho člověk bude celou dobu smát, ale opak je pravdou. Na nedostatek humoru si samozřejmě muselo postěžovat několik zdejších chorých mozků. Znovu si najít cestu k dětem, když navíc samy nejeví zájem, je těžké a příběh tohoto staříka mě o tom přesvědčoval celou dobu. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Ne vždy se věci mají tak, jak je vám druzí prezentují a je to o to horší, když jsou to vaše vlastní děti, ovšem v očích našich rodičů vždy těmi malými dětmi zůstaneme. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Vím, že to není na plných 5*, ale film mě totálně chytil za srdce a při pocitu, že sleduji De Nirovu snad nejlepší roli od dob Ronina nemohu hodnotit jinak. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Buď mi tahle rodinná selanka sedla do nálady, anebo stárnu a chřadne mi mozek, každopádně jsem byl dojatější a vnitřně naplněnější než třeba z Reitmanova Lítám v tom, kde se životní pravdy podávají sofistikovaněji, inteligentněji a méně WTF (ta vysvětlovačka!), ale výsledek na mě ze záhadného důvodu působí o pořádný řád sterilněji a vlastně mě dost míjí. Z DeNirova senilního důchodce jsem sice měl párkrát plné čelo vrásek (rozhovory s cizinci) a nejednou jsem se cítil vyslověně trapně z toho, do jakých situací ho veleprůměrný scénář nutí (rvačka se zlodějem), ale sakra, ona ta poselství "o pyšných rodičích, ať už to děti dotáhnou kamkoli, a důležitosti vzájemné důvěry a komunikace" nejsou úplně blbá a díky herecké sestavě (tradičně božský Rockwell a roztomilá Drew) jsou i snadno stravitelná. 7/10 (a velké plus pod čarou ;) ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.4/10] | me: Kómedia to teda nie (to teda nie), ale film to je dojímavý a zaujímavý. Film o rodine, dôvere, očakávaniach a sklamaniach, ktorý núti zamyslieť sa nad prístupom k životu a jeho možnosťami. De Niro je vynikajúci, presvedčivý a vlastne aj zodpovedný za celkový nádych a atmosféru filmu. Realita je často krát iná - nečakaná osamelosť, vôľa nebyť sám, túžba po naplnení detských snov, radosť a sklamania zo života detí. O tom je život tiež a práve takýto filový pohľad na vec je z času na čas prínosný. Mne sa to páčilo a hoci som tiež očakával komédiu (ani neviem prečo) neostal som ani len trošku sklamaný. 4 a pol * ()

Související novinky

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama