Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Borata a slavný politický komentátor a komik Bill Maher, který se nikterak netají svým názorem, že náboženství je porucha myšlení a brání lidem používat selský rozum, spojili své síly a natočili dokument Religulous (spojení slov „religion“ a „ridiculous“), v kterém navštěvují slavné náboženské destinace, vedou rozhovory s věřícími z různých náboženských skupin a snaží se formou satiry dokázat, že organizované náboženství je zdraví a mozku především smrtelně škodlivé. (kiddo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (533)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dokument v ktorom populárny komik Bill Maher navštevuje rôzne "posvätné" miesta, stretáva sa s rôznymi "prorokmi" kadejakých cirkví, spytuje sa množstvo nepríjemných otázok, na ktoré ani samotný "veriaci" nepoznajú jednoznačnú odpoveď. Na "počudovanie", v jednej myšlienke sa zhodli všetci. Na dosiahnutie presadenia "svojho" boha, potrebujú zbrane, a vraždiť tých, ktorí veria v niečo iné, prípadne neveria ničomu. Krátky výstižný citát na záver - "Jediný správny prístup k "veľkým otázkam" nie je arogantná istota, znak náboženstva, ale POCHYBNOSTI. Je to jednoduché: Dospejte, lebo ZOMRIETE!" ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Pokud jste stejně jako já fanoušek novináře, spisovatele a z podstaty kontroverzní osobnosti Christophera Hitchense (případně Rickyho Gervaise, George Carlina, Richarda Dawkinse a dalších zatracených ateistů), či pouhého kritického myšlení, nebude vám tenhle pouk Billa Mahera nespíš připadat příliš objevný. Pravděpodobně se u něj ani nepotrháte smíchy... Jen holt stojí za vidění. Kdyby nic jiného, můžete ho nad pivem probrat s kamarády (ateisty, či v lepším případě věřícími). 70% ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Učinit z tohoto povinnou součást školských osnov, prosím pěkně. Děkuji, Pán Bůh vám to oplatí na dětech. Maher se vyblbnul, sem tam se i na něco přeptal a výsledek byl prakticky vzato předem dán. Svobodný duch s kritickým přístupem k ,,faktům", jedinec schopný dedukce i indukce, si vyrazil na pokec se spirituálními zoufalci. Jak to asi tak mohlo dopadnout. Zjevná imbecilita veškerého opia lidstva vyplyne na povrch nejlépe při srovnání myšlenek člověka, který se dobrovolně zbavil oné berličky věčné naděje s někým, kdo trvá za každou cenu na sebevětších hovadinách, protože jinak by nemohl vydržet onu zodpovědnost absolutní svobody a absenci záchranné čety před nicotou. Jedinou výčitkou bych si dovolil metnout směrem k hlavnímu protagonistovi. Kreacionismus popírá snad až příliš směle, já mám totiž pocit, že souseda nevycizelovala evoluce, alebrž byl stvořen Mufem z produktu hovniválova, mentál přičinlivej, otravnej. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Bill Maher mi je hodně nesympatický (se svym nucenym smíchem) a jeho snaha ukázat to, co chce ukázat (že náboženství je nesmysl atd.) bohužel vyznívá planě, když se na to ptá třeba řidičů trucků v kapli postavené z kamionu na odpočívadle někde na dálnici. Diskutuje s nevhodnými osobami, kteří nedokáží dostatečně argumentovat a tak plácají hovadiny, jak jinak. Samozřejmě, jak by také mohli nějaký vidláci argumentovat, když i zkušení knězi a církevní představitelé se dají nachytat. Je to proto, že bible se zcela očividně NEDÁ NIJAK LOGICKY vysvětlit! (o což se Bill neúspěšně snaží) Dá se volně interpetovat a to je samozřejmě kámen úrazu, každej debil si z ní vybere, co se mu hodí. Bible si každou chvíli protiřečí, je složená z více částí, každá je jinak stará, byla mnohokrát upravována, bylo dohadováno, co do ní patří a co ne a takle by se dalo pokračovat fakt dlouho...! (Proto má Bill po ruce neustále argumenty) Tihle lidé věří v boha (možná až na toho magora s botama od Lizards) a Bill jim chce logicky zdůvodnit, že to je nesmysl. Jenže jak to udělat? Logicky to vysvětlit nejde, protože když někdo věří v boha, tak si na něj s logikou nikdo nepřijde. __ Bill má velmi dobrej záměr, uvítal bych víc dokumentů o hlouposti světových náboženství a o hrůzných činech, která jsou dodnes páchána ve jménu nejrůznějších bohů, ale tentokrát to nevyšlo. Bill se (neúspěšně) pokusil ukázat pár lidem, že se s vírou pletou, natočil to a pustil to do kin. Ale poučné to není a zábavné taky ne. Dokument nic nového nepřinesl, nic co bych už nevěděl a už se o tom nepřesvědčil. Za co jsem hodně rád je fakt, že se podíval i na scientology a mormony. Nesrovnatelně větší přinos má ale dokument Jesus Camp s tou odporně tlustou krávou, co si chce vytrénovat křesťanské fanatické sebevrahy, protože děti jsou přece tak ovlivnitelné... ()

rawen 

všechny recenze uživatele

S obsahem tohoto filmu nelze než souhlasit, jediným problémem je jeho průvodce (a původce) Bill Maher, který je sice velmi pohotový v konverzaci, ale často mu to sklouzne do polohy arogantního povýšeného nadutce, což je jedna z vlastností, které v dokumentu sám napadá. Být na jeho místě někdo stejně nápaditý a pohodový, ale umírněnější v emocích, bylo by to i na pět hvězd. 8/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Během jednoho ze svých vystoupení Bill Maher řekl: „Nejsem skeptik ze zahořklosti. Byl jsem vychován jako katolík a nikdo mě nikdy nezneužíval. Což mě trochu uráží. Asi si nemysleli, že jsem přitažlivý. Ale já byl a oni nevědí, o co přišli.“ (kiddo)
  • Bill Maher se nechal slyšet, že považuje náboženství za poruchu myšlení, která lidi odvádí od skutečně podstatných věcí v životě. (Krissty)
  • Maher proslul tím, že o Bohu mluví zásadně jako o „vesmírném taťuldovi“ a o Ježíší jako o „imaginárním příteli“. (kiddo)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama