Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Borata a slavný politický komentátor a komik Bill Maher, který se nikterak netají svým názorem, že náboženství je porucha myšlení a brání lidem používat selský rozum, spojili své síly a natočili dokument Religulous (spojení slov „religion“ a „ridiculous“), v kterém navštěvují slavné náboženské destinace, vedou rozhovory s věřícími z různých náboženských skupin a snaží se formou satiry dokázat, že organizované náboženství je zdraví a mozku především smrtelně škodlivé. (kiddo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (533)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Osobně bych v tomto dokumentu nechtěl vystupovat a být na pospas tomu "ironickému moderátorovi, který v každém vidí idiota"... Přesto, jsou zde myšlenky a otázky, které bych sám položil a sám jsem je také někdy položil a výsledek byl podobný jako v samotném dokumentu. Lidé prostě věří a vše ostatní je nezajímá, vy nevěříte a oni proto vidí svou víru výše. Celé je to postavené na velkém počtu náboženství, které jsou jsou "náhodou" hrozně podobné a stojí prakticky na identických základech. To nejhezčí je na dokumentu samotný paradox, kdy vědec obhajuje náboženství, kdy věřící využívá vědu a tak dokola. Celý tento kolotoč našeho světa a protínání víry a ateismu působí velmi současně a chvílemi i smutně. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Bill Maher mi je hodně nesympatický (se svym nucenym smíchem) a jeho snaha ukázat to, co chce ukázat (že náboženství je nesmysl atd.) bohužel vyznívá planě, když se na to ptá třeba řidičů trucků v kapli postavené z kamionu na odpočívadle někde na dálnici. Diskutuje s nevhodnými osobami, kteří nedokáží dostatečně argumentovat a tak plácají hovadiny, jak jinak. Samozřejmě, jak by také mohli nějaký vidláci argumentovat, když i zkušení knězi a církevní představitelé se dají nachytat. Je to proto, že bible se zcela očividně NEDÁ NIJAK LOGICKY vysvětlit! (o což se Bill neúspěšně snaží) Dá se volně interpetovat a to je samozřejmě kámen úrazu, každej debil si z ní vybere, co se mu hodí. Bible si každou chvíli protiřečí, je složená z více částí, každá je jinak stará, byla mnohokrát upravována, bylo dohadováno, co do ní patří a co ne a takle by se dalo pokračovat fakt dlouho...! (Proto má Bill po ruce neustále argumenty) Tihle lidé věří v boha (možná až na toho magora s botama od Lizards) a Bill jim chce logicky zdůvodnit, že to je nesmysl. Jenže jak to udělat? Logicky to vysvětlit nejde, protože když někdo věří v boha, tak si na něj s logikou nikdo nepřijde. __ Bill má velmi dobrej záměr, uvítal bych víc dokumentů o hlouposti světových náboženství a o hrůzných činech, která jsou dodnes páchána ve jménu nejrůznějších bohů, ale tentokrát to nevyšlo. Bill se (neúspěšně) pokusil ukázat pár lidem, že se s vírou pletou, natočil to a pustil to do kin. Ale poučné to není a zábavné taky ne. Dokument nic nového nepřinesl, nic co bych už nevěděl a už se o tom nepřesvědčil. Za co jsem hodně rád je fakt, že se podíval i na scientology a mormony. Nesrovnatelně větší přinos má ale dokument Jesus Camp s tou odporně tlustou krávou, co si chce vytrénovat křesťanské fanatické sebevrahy, protože děti jsou přece tak ovlivnitelné... ()

Reklama

A_FISH odpad!

všechny recenze uživatele

Věřím jen sám sobě, Krista vidím v hrobě..... ale tohle je na mě moc. Uboze zrůdná freakshow, kterou na své spravedlivé pouti předvádí nesympatický a nezdravě sebevědomý apoštol Maher, je (ne)skutečná esence trapnosti a marnosti. Těch sto minut nekončící nudy a prázdnoty totiž až fyzicky bolí. Obskurní komik s bramborou mezi očima, písmenkovou polévkou místo mozku a argumenty oligofreního dítěte, je absolutně nekompetentní mluvit o čemkoli. Prostě o čemkoli. Sype z rukávu jeden neprůstřelný důkaz za druhým (Vy si myslíte, že by se dalo tři dny přežít v nějaké velké rybě?" /"Věříte snad i v Santa Clause?) vždy následováno Všemocným střihem a vítězoslavným pohledem do kamery. Nemusím být ale žádný Kraepelin, abych viděl, že ten pohled patří jeho matce, původkyni všeho zla a traumatu z dětství, jíž byl přinucen navštěvovat nedělní školu. Nehledě na to, že vše je o výchově. A kdyby tady komunardi neudělali veškerou práci za něj, budete trávit nedělní dopoledne v kostele a na Mahera plivat. Tak si Pro Boha nedělejte iluze o vlastním rozumu... No, jen si dejte děcka.... Dejte :-) 0% Sakra - vlastně stačilo říct - Bože, to je blb! ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby se pan Maher naučil číst, možná by s údivem zjistil, že na většinu jeho otázek už bylo odpovězeno, fundovaně, zajímavěji, dokonce i na vědecké bázi. Tohle není samozřejmě dokument, ale manipulativní pokus zavděčit se za každou "ateistické většině" (nebo alespoň nemyslící ateistické většině, která taky neumí číst) - a jak vidno, daří se to. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

"Ak má jedného dňa svet naozaj skončiť, nebude to rukou Boha, ale rukou človeka" (moja myšlienka, nie Billova). Dokument, ktorý si nekladie servítku pred ústa, ale zároveň nechová voči náboženstvám zášť. Kritizuje ich, iste - ale s tak ľadným a vtipným podtónom, ako ste to ešte nezažili __ Všetko čo som chcel zo seba dostať už bohužiaľ napísala užívateľka kiddo - jej názor = môj názor = podpisujem sa. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Maher proslul tím, že o Bohu mluví zásadně jako o „vesmírném taťuldovi“ a o Ježíší jako o „imaginárním příteli“. (kiddo)
  • Během jednoho ze svých vystoupení Bill Maher řekl: „Nejsem skeptik ze zahořklosti. Byl jsem vychován jako katolík a nikdo mě nikdy nezneužíval. Což mě trochu uráží. Asi si nemysleli, že jsem přitažlivý. Ale já byl a oni nevědí, o co přišli.“ (kiddo)
  • Při natáčení používali tvůrci falešný pracovní název „Duchovní cesta“, aby získali rozhovory s náboženskými představiteli. Ti nevěděli, že se na snímku podílí Bill Maher, dokud se nedostavil na rozhovor. (kiddo)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama