Reklama

Reklama

Neuvěřitelné lidské tělo

(TV film)
  • Česko Člověk - neuvěřitelný stroj (více)

Obsahy(1)

Prožijte spolu s National Geographic jeden den života uvnitř lidského těla. Světoví atleti i rockové hvězdy nás provedou zákoutími fungování našeho těla v každodenním životě od povrchu kůže, přes kosti, mozek a vše ostatní. Legendární hlasivky Stevena Tylera nám dají detailně nahlédnout do procesu tvorby zvuku. Síla olympijského vzpěrače, ladnost gymnasty a vytrvalost pětibojaře ukazují, jak jsme schopni dosahovat velké obratnosti a rychlosti. Modří andělé amerického námořnictva dokazují nezbytné spojení krve a mozku. Pacienti, kteří na čas ztratili zrak a schopnost pohybu poskytují svědectví o pozoruhodné odolnosti a schopnosti regenrace lidského těla. Během 10 000 mrknutí, 20 000 nádechů, 100 000 úderů srdce uvidíte, jak úchvatný, překvapivý a neuvěřitelný je den života lidské bytosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Popularizovat znamená sice zjednodušovat, ale také přesvědčovat a prvotně poučit. A rozsah lidských dovedností, v nichž člověk osvědčuje alespoň starostředoškolskou úroveň, má k dokonalosti daleko. Z tohoto hlediska méně velmi často znamená více. V tom je také podstata poselství a přínosu i kvality tohoto pro některé až příliš jednoduchého dokumentárního pořadu. Už proto, že věda nestojí na místě a na kvalitě a přehlednosti nabírají i animace. Je co obdivovovat. ()

boul 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že dokument je dost krátký na to, kolik se toho máme dozvědět a přelet od základu buněk, přes dospívání a rozmnožování až po sílu svalů, kostí a činnosti mozku a srdce je neuvěřitelný. Spoustu dalších informací, Vám dá dokument Incredible Human Machine v koprodukci National Geographic a řeknu upřímně, že některé věci jsem opravdu věděl, ale i tak u mnohých jsem měl dost velký mráz na zádech a i tak tento dokument budu řadit mezi ty kvalitnější. Video je taky k dispozici na YouTube.. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ človek zachytil na strednej na hodinách biológie aspoň štvrtinu informácií, ktoré tam profesori tlačili žiakom do gebúľ, tak naozaj preňho nebude tento dokument až takým prínosom. Avšak pútavá a inovačná forma akou je spravený ho vyzdvihuje z priemeru, k tomu pár naozaj jedinečných záberov, či prekvapivých faktov a o spokojnosť je postarané. 80%. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nu což, tak tenhle dokument nejde do hloubky, no a co? Dovedu si ho hodně dobře představit jako sumarizaci látky na základce, nebo klidně i v prváku na střední, jasné, stručné, poutavě natočené, přítomnost jakési krásky kaštanových vlasů a oblých (a částečně obnažených) tvarů, stejně jako přítomnost zpěváka aerosmith dokáží pomoct k poutavému a zajímavému celku, víc fakt od devadesáti minut čekat nelze. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Pro tak rozsáhlé téma je těch pár minut velmi málo. Film proto jen klouže po povrchu a ten, kdo dával na střední při biologii alespoň trochu pozor, se skoro nic nedozví. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama