Neuvěřitelné lidské tělo (TV film)

• CZ název

Člověk - neuvěřitelný stroj

National Geographic Special: Incredible Human Machine

Dokumentární

USA, 2007, 52 min

Pro tak rozsáhlé téma je těch pár minut velmi málo. Film proto jen klouže po povrchu a ten, kdo dával na střední při biologii alespoň trochu pozor, se skoro nic nedozví.(20.10.2008)

Ecce homo! . . . Místy lehce šokující, místy těžce bizarní, vcelku pak naprosto dokonalé! Obsahem i formou... Ale oni to snad v NG ani jinak neumí... - - - - - (Poprvé viděno 20.11.2009 na >lidském prostoru< , komentář zde jako druhý - 20.11.2009)(20.11.2009)

Pokiaľ človek zachytil na strednej na hodinách biológie aspoň štvrtinu informácií, ktoré tam profesori tlačili žiakom do gebúľ, tak naozaj preňho nebude tento dokument až takým prínosom. Avšak pútavá a inovačná forma akou je spravený ho vyzdvihuje z priemeru, k tomu pár naozaj jedinečných záberov, či prekvapivých faktov a o spokojnosť je postarané. 80%.(3.12.2009)

Musím se přidat ke komentáři subjektiva. Pokud porovnávám, že se jedná o dokument, tak mi opravdu nic nového nepřinesl. Dokument je ovšem velice slušně zachycen a nesčetné množství čísel, které na vás v průběhu uvalí je prostě báječný, protože si je nikdy nezapamatujete a snad vždycky vás něčím překvapí ;)(24.11.2009)

• Natabar

Chtělo by si to hrát na technologicky i informativně převratný dokument, avšak přes veškerou bombastičnost nic nového nesdělí a i záběry nijak převratné nejsou. To takové "Lidské tělo" je o kategorii výš. Tohle se možná uchytí jako doplněk výuky biologie pro střední školy, ale jinak slabota.(22.11.2009)

Zaujímavé sledovať dôležitý orgán Stevena Tylera, netušila som, že ho ma taký výkonný. Myslím tým hlasivky. :-)Klobúk dole. A čo sa týka prínosu dokumentu pre diváka, nie je tam veľa vecí, ktoré by človeka so záujmom o biológiu a to ho nemusí mať ani mimoriadny, prekvapili. Škoda.(20.11.2009)

Z duše nenávidím všetko čo sa týka biológie. Tento dokument som si však musel pozrieť kvôli povinnosti do školy. A musím uznať, že veľmi ma zaujal a prekvapivo som sa ani nenudil.(31.1.2012)

Nadupaný dokument, který na své stopáži nemohl ukázat víc, než kolik toho ukázal.(22.11.2009)

Pravdu povediac i debil vie, že keď je človeku teplo, potí sa, keď mu je zima, má husiu kožu atď. Seriál z hľadiska poučnosti nič nenaučí, jedine povie pár zaujímavostí veľmi zvláštnym spôsobom. Niektoré zábery sú v skutku originálne, no ako som povedala, nič nové nám nepovie. 70%(30.9.2010)

Co se tyce infomaci- jak napsal Subjektiv- nic moc, ale jinak uplne ohromna vizualizace! Jo a videla jsem to dnes na CT2 a dokument trval jen 60min, ne 120, takze cekam na zbytek, ze by? :-)(21.11.2009)

Průlet základními funkcemi lidského těla, co se týká náročnosti a hloubky tématu, řekl bych, že je to tak na úrovni začátku střední školy. Dokument je však chytlavě popularisticky podaný, skoro každý se dozví nějaké ty nové zajímavosti a statistické údaje.(17.6.2011)

Je to moc pěkně zpracovaný dokument, ale nic nového se tam člověk nedozví. Spíš bych to volila jako doplnění do výuky na základních školách.(26.5.2012)