Reklama

Reklama

Uvězněni v čase

Trailer

Héctor a jeho žena Clara se přestěhovali do nového venkovského domu. Jednoho večera Héctorův dalekohled zachytí v blízkém lesíku obraz nahé dívky. Když po tajemném přízraku začne pátrat, je napaden mužem, jehož obličej skrývá zakrvácený obvaz. Na smrt vyděšený nachází útočiště v tajemné budově, která stála v cestě jeho zběsilému útěku nočním lesem. Netuší, že vstoupil do míst, kde se tajně experimentuje s časem. Když se vrací domů, vidí na zahradě svoji ženu a v otevřeném okně... sám sebe. V časové smyčce, do které byl nedopatřením lapen, se roztáčí série katastrof, které budou mít pro jeho další život nedozírné následky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ach ti nevyzpitatelní Španělé.......dobrá myšlenka,zabitá hroznym zpracováním a tak nelogickým chováním hlavního představitele,že sme se z bráchou vyloženě tlemili každejch 5 minut,což jistě neměl být tvůrčí záměr,admini by se měli nejdřív na film podívat,než mu přiřadí status ,,horor´´ jelikož se pak s bráchou uprostřed noci díváme na regulerní komedii a ještě k tomu špatnou :D Nacho Vigalondo ovšem hodně potěšil svojí geniální mimikou a na kozy Bárbary Goenaga se taky nedívá špatně. 40%. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Héctor je magor. Už dlouho jsem neviděl film s tak nesympatickým a (alespoň ze začátku) hloupým protagonistou, jehož chování způsobí tolik problémů. To ale neříkám jako výtku... Nevím, co zde bylo záměr, jestli to opravdu mělo být místy tak směšné, jak mi to přišlo. Ale proč ne... Rozhodně zajímavé hrátky s časovými paradoxy. ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Úžasná jednohubka. Poslední španělský film, který mě uchvátil byl Sirotčinec a i Timecrimes mě velmi mile překvapilo. Levná záležitost se minimem herců a jednoduchým nápadem a přesto je to výborná podívaná. Pár zvláštních příběhových mušek by se asi našlo, ale celkový dojem a konec příběhu se mouchám zkazit nepodařilo. Jasný důkaz, že chce občas kouknout i jinam než do přetrikované americké produkce a že je stále spoustu velmi zajímavých filmů s neotřelým příběhem. Pan režisér Vigalondo neměl nic a vykřesal působivý snímek zasahující skoro do všech žánrů. Po shlédnutí jsem sice uvažoval o čtyřech hvězdách, ale příběh šrotoval v hlavě stále dál a závěrečná scéna je tak kouzelná. Španělsko, jen tak dál. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Cestování v čase. Já tuhle tématiku prostě žeru. Velice povedený sci-fi thriller. Ke konci film sice trochu ztrácí a je předvídatelný, ale celé to do sebe tak skvěle zapadne, že nadšenec do cestování časem prostě nemůže hodnotit jinak než pěknými 4*. Navíc atmosféra stála za to a chvílema to bylo velmi slušný drámo. 70% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Možná až příliš překombinovaný sci-fi film o paradoxech cestování časem, který ovšem dokonale akcentuje fakt, že mnohem důležitější než velikost rozpočtu je pro kvalitu filmu dobrý a originální nápad. Španělský režisér Nacho Vigalondo natočil svůj celovečerní debut zjevně za zlomek toho, co do filmu investují americké produkce, jeho skromný snímek má však, co se vyznění týče, lepší atmosféru než mnohé hollywoodské megafilmy. A stačilo mu k tomu málo - originální nápad přetavený v cizelovaný scénář, 4 herci, 3 auta, starý vojenský kabát a především kus obinadla. S tímhle málem dokázal Vigalondo natočit hutný snímek, jehož atmosféra je podpořena hlavně starým známým faktem, totiž že zakryjete-li člověku tvář, účinek filmu na diváka se prudce znásobí. Pouhá přítomnost bizarního člověka bez tváře náhle místy přesahuje škatulku žánru sci-fi a dělá z filmu až hororový příběh, který zavdává podněty k přemýšlení, stejně jako sama zápletka, jež je čistě logickou hříčkou. Los Cronocrímenes jsou opravdu originálním počinem, uvážíme-li, že jde o celovečerní debut, možná jen té ,,kombinatoriky" by mohlo být příště méně... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Film měl soutěžní premiéru v roce 2007 na Filmovém festivalu Fantastic v USA. Získal zde hned tři ceny, a to za nejlepší kameru, Cenu poroty a třetí místo v Ceně diváků. (Terva)

Reklama

Reklama