Reklama

Reklama

Let Fénixe

  • Česko Let Phoenixe (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Havarované letadlo uprostřed Sahary. Všichni chtějí přežít. Všichni slouží společné věci, někteří více - někteří méně. Všichni myslí v první řadě na sebe, na své životy, na své ego. Bitva může začít... (TV Prima Cool)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (69)

misterz 

všechny recenze uživatele

Pre mňa určite veľké sklamanie. Herecké osadenstvo na čele s Jamesom Stewartom bolo naozaj skvostné a jednotlivé rozmanité charaktery postáv celkom slušne spracované, no hlavná os príbehu bola tak nezáživná až hrôza. Chcelo to podstatne viac pridať na dramatizácii jednotlivých situácií okolo tých nešťastníkov a nie všetko brať len tak mechanicky. Pár konfliktných zaujímavejších situácií tu síce bolo, ale len veľmi málo. V podstate tie jednotlivé postavy ani nemali ako vyniknúť - nedostali šancu aby zaujali diváka. Priemer. 60/100 ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Z praktického hlediska asi není lepší varianty, než ztroskotat uprostřed pouště s bandou upocených chlapů, kteří rozumějí technice, z hlediska nepraktického, ovšem příjemnějšího, bych dal přednost jiné sortě lidí, tedy ženám. Pro ty na palubě Fénixe (který tentokrát povstává z písku, nikoliv z popela) již nezbylo místo a vlastně je to dobře. Jde o ryze chlapskou zábavu, řízenou chlapskou logikou a plnou chlapského smyslu pro čest, takže je těžké si odmyslet třeba ten závěrečný pohled zpět, na méně šťastné, se zemí navěky spjaté. Pro mne mimo jiné důkaz, že western není jediným žánrem, který lze pro množství testosteronu v něm obsažené užívat namísto steroidů. 75% ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ filmu, který by se mnohem více líbil mému bratrovi než mě. Námět typu skupina chlapů uvězněných na poušti po letecké katastrofě mě nechává celkem chladným, že by to bylo svižně natočené se říct nedá. Remake si nepamatuju, ale v duchu jsem si představoval, jak by to natočili dnes, aby pokryli veškeré menšiny sexuální, genderové i rasové a aby všichni byli sexy a heroic. No a díky tomu jsem si ten film začal užívat - tady je prostě x bílejch, ošklivejch, špinavejch chlapů, kteří jsou namyšlení, hulvátští, protivní, občas hloupí, zbabělí či egoisti - geniální souboj paličatého kapitána ze staré školy s mladým cynickým německým konstruktérem. Začal jsem fandit šíleném konstruktérskému plánu, překvapilo mě pár úmrtí a při závěru (startování, zvedání) jsem napětím skoro nedýchal. Takže nakonec poctivé 4* pro poctivý starý film. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Klasický katastrofický film o ztroskotání letadla uprostřed liduprázdné pouště, který přivádí na plátno skupinu různorodých charakterů a líčí jejich vzájemné potýkání v touze přežít kritickou situaci. Dnes už přece jen trošku zastaralé svým režijním pojetím, nicméně pořád plně funkční a v rámci toho, co se dnes běžně v daném žánru objevuje s nedodělky ve scénářích, určitě nadprůměrné. Celkový dojem: 65 %. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Typický Aldrich aneb O chlapech pro chlapy. Tentokrát se spolu s hrdiny ocitneme uprostřed rozžhavené pouště, takže i u monitoru nebo před televizí obrazovkou můžeme pod nohama cítit horký písek a mít nutkání pořádně se napít vody. Funguje především interakce mezi jednotlivými postavami, což vychází jednak z přirozenosti dialogů a uvěřitelnosti situace, druhak z hereckých výkonů všech zúčastněných. Oni také Borgnine, Finch nebo Stewart nejsou legendami pro nic za nic. Postupné vtahování do děje, zoufalost sluncem spálených mužů a překvapivé střety i konce jednotlivých hrdinů dělají z Letu Fénixe jeden z nejzajímavějších dobrodružných filmů všech dob. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Hardy Krüger odmítl svou nominaci na Zlatý Globus v kategorii nejlepší vedlejší herec. (Ruuzha)
  • Počas nakrúcania filmu zomrel filmový pilot Paul Mantz. Vo filme použili netradičné lietadlo skonštruované len pre účely tohto filmu - Tallmants Phoenix P-1. Lietadlo sa však pri nakrúcaní scén tesne nad arizonskou púšťou rozlomilo a dopadlo čelom do zeme. Paul bol na mieste mŕtvy. (Raccoon.city)
  • K natáčení bylo použito letadlo typu C-82, které bylo vyrobeno firmou Fairchild pro americkou armádu. (Paganus)

Související novinky

Zemřel herec Hardy Krüger

Zemřel herec Hardy Krüger

20.01.2022

V americké Kalifornii včera v požehnaném věku 93 let opustil filmový svět německý herecký veterán a spisovatel, Hardy Krüger. Rodák z Berlína má k dnešnímu dni na svém kontě na 70 filmových a… (více)

Reklama

Reklama