Reklama

Reklama

Pan Tau - Série 4 (1977) (série)


Poplach v oblacích (S04E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

Ještě jednou, naposledy, se pan Tau vrací na televizní obrazovky v závěrečné sérii svých podivuhodných příběhů. Tentokrát se zjeví rovnou na křídle letadla ve výšce devět tisíc metrů, aby potěšil jednu malou cestovatelku. Dívenka se raduje, méně už inspektor Málek (Vlastimil Brodský), který prapodivnou postavičku na křídle uvidí také. To popírá veškeré přírodní zákony! Letadlo na příkaz inspektora Málka nouzově přistává. Hlavní inspektor se domnívá, že šlo o davovou sugesci, přes důkladné vyšetřování se totiž pana Tau nepodaří odhalit. Všechna kouzla ovšem končí, když pan Tau ztratí svou buřinku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První část celovečerního filmu Poplach v oblacích a zároveň první díl třetí série. Pan Tau se objeví na křídle letadla a pak začíná letištní hon na Pana Tau, do toho se přimotá malé slůně Bimbo a samozřejmě řada dětí. Tento díl končí cestou Bimba a Pana Tau po cestě. Další díly Lov na slona a Noc v safari. Hudba: Jiří Malásek & Jiří Bažant & Vlastimil Hála. ()

sahe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pan Tau s buřinkou a svým deštníkem který vždy mlčí, se znenadání objeví na křídle letícího letadla. Letištní jednotka po něm pátrá, ale zatím bezvýsledně. Inspektor se však stále nevzdává a chce muže s buřinkou dopadnout. Pan Tau se však ukryje v transportu se zvířaty, kde je i slůně Bimbo. Kvůli slůněti pan Tau přijde o svou buřinku. Poté začne ztřeštěné hledání buřinky a i slůněte ale také i po neznámém muži z křídla letadla. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V dětství můj oblíbený film. Otto Šimánek a Vladimír Brodský. Druhý si v dospělém věku nakonec vzpomene, že Pana Tau zná, a že když byl dítě, tak si spolu zadováděli. Třeba zvonili na zvonky kdekomu, jen tak pro špás. A že vyrušili spící, odpočívající, po těžké dřině v práci, to jim na mysl nepřišlo. Tohle že Pan Tau podporoval? To mu nedocházelo, že takhle narušoval klid i poctivě pracujícím? To prošlo socialistickými cenzory? ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Šéfuju tady 20 let, zázraky neexistují, alespoň na tomhle letišti ne, alespoň po tu dobu co tady budu já!" Pan Tau sa oddáva adrenalínovým športom, surfovaní na na krídle lietadla, k poteche a zmätku cestujúcich (podľa veku), onen adrenalín dvíha hlavne pilotom a bezpečnostným inšpektorom, z ktorých jeden ho po pristaní pripraví o čarovný tvrdiak. Vynikajúci Brodský so záľubami v šifrách, Maurer so vzorcom pre každú príležitosť, Nárožný so slabosťou pre kalkulačky a nadprirodzeno odmietajúci Bláha. Výtečné. "Dyť je to uniforma, je to nestravitelný!" ()

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu bylo využito trosek letadla z havárie na Ruzyňském letišti. Jednalo se o TU-134A, které se 2. ledna 1977 srazilo s IL-18. (M.B)
  • Slůně Bimbo se ve skutečnosti jmenuje Shanti, v době natáčení jí byl sotva jeden rok a po skončení natáčení našla svůj domov v pražské zoologické zahradě. (Prochy38)
  • Alfonzovo (Otto Šimánek) studio pro meteorologické zprávy bylo v budově PZO Chemapol. (M.B)

Reklama

Reklama