Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když anglický rytíř Hector podlehne zranění, které utrpěl při turnaji, oblékne si jeho panoš William Thatcher brnění a přes varování přátel, Rolanda a Wata, jde bojovat. Podaří se mu zvítězit. Prodá získanou cenu a přesvědčí kamarády, aby se s ním pustili do mnohem většího podniku. Hodlá si vydělávat na turnajích, a tak investuje všechny peníze do výzbroje, prodělá tvrdý výcvik a nakonec do svých služeb přijme výřečného spisovatele a neúspěšného hazardního hráče Geoffreyho Chaucera. Ten mu zhotoví falešné osvědčení o šlechtickém titulu a stane se jeho heroldem. Williamovi se podaří přihlásit se na rytířský turnaj, kde si vede velmi dobře. Druhý den přijme do svých služeb podkovářku Kate, protože potřebuje naučit tančit. Zamiloval se totiž do půvabné dámy Jocelyn. Kate se ukáže jako užitečná nejen pro výuku tance, ale také jako kovářka, když mu zhotoví nové, překvapivě odolné a lehké brnění. Mladík poráží jednoho rytíře za druhým. Jediným jeho vážným soupeřem se stává namyšlený, bezohledný a dosud neporažený rytíř Adhemar, který se, stejně jako William, uchází o krásnou Jocelyn. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (643)

Shit 

všechny recenze uživatele

Výbornej film, ikdyž to neni zrovna nějakej velkofilm nebo něco skvěle propracovanýho, tak se u toho daj skvěle strávit ty 2 a čtvrt hodiny co to má. Hetah Ledger je tady super, sice žádnej pořádnej hereckej výkon nepředvádí, ale výborně se do svý role hodí a hraje přirozeně, ostatní jsou tam jenom pro spestření a moc velkou roli tady nehrajou, snad jen Rufus Sewelll je tady trochu víc vidět a celkem se na tu roli taky hodil. Příběj je takovej dost pohádkovej a občas sklouzává až k naivitě, ale to je spíš ke konci a i když neni celej film dělanej moc vážně, tak to někdy tvůrci přeháněj a vyzní to dost trapně, ale zase jsou výborně udělaný ty souboje, který maj dokonalou kameru a jsou vtipný a v rychlým tempu s netypickou rockovou hudbou, což byl krok k lepšímu a clej film to pozvedlo ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Příběh rytíře je každopádně příjemnou filmovou podívanou s lehkou zápletkou, který vás lehkým vánkem odvaje do říše humoru. Ano, ač napsal jsem to básnicky, myslím to vážně. Film je lehko stravitelný, nemusí se u něj přemýšlet - vše vám předestele až před nos - a vy můžete jen jíst naservírované porce humoru. Dobrou chuť. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Pěkný film o rytířích, pojatý vskutku komediálně. Navíc je tu vložena i nějaká ta romantika. Vesměs úsměvné scénky, souboje rytířů úchvatné, hudba mi tam pravda moc neseděla, ale divákovi nejspíš dávala najevo, že se přeci jen jedná o komedii a ne o nějaké historické drama, takže to beru jako plus. Heath Ledger potvrdil skvělou hereckou formu, Rufus Sewell je můj oblíbený záporák a Paul Bettany je jedním z mých oblíbených komiků, který dokáže zahrát jakoukoli roli. Hlavní hrdinka byla pro mne poněkud anorektická a nevím, zda bych pro ni chtěl absolvovat takovou šílenost. Nicméně je to opravdu pěkná pohádka, která se trefuje v publiku především do náctiletých, kteří to opravdu musí žrát. Oddychovka.. 70% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Komediální snímek s akčním akcentem v zatáčkách, jehož slzopudné finále je oproti předchozí srandě tak nevýrazné, že mi ani příliš nevadí. Tolik skvělých herců na jednom místě prostě je zárukou kvality, respektive dobré zábavy, minimálně pro mě. Zejména Alan Tudyk je mi velmi blízký, také bych často lidem ve svém okolí nejraději nakopala nebo jim hodně, hodně ublížila. Prvotřídní konverzačka. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Taková milá, zábavná oddechová blbůstka. Trochu jiný (popcornový) pohled na středověk. Schválně, kolik napočítáte českých tváří. Možná zbytečně dlouhé, ale během sledování to ani tak nepřijde. Navíc, tenhle film má velké plus již v tom, že přivedl k herectví Shannyn Sossamon. Jen měli složit nějakou tu báseň na její prsy :-) ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

Reklama

Reklama