Adventures of Don Juan

USA, 1948, 110 min

Vincent Sherman

Max Steiner

• Houdini

Oscar 1 : Kostýmy + 1 nominace: Výprava(12.5.2004)

Film pláště a dýky takový, jaký má být - včetně suvérénního Errola Flynna, jehož role Dona Juana je více než symbolickou. Příliš satiry se ale zase nedočkáme a skoro celou dobu se potkáváme pouze s polepšeným Donem Juanem, který koná vše pro dobro království i jeho krásné panovnice. Vedle plynulého a celkem vtipného děje nelze dostatečně vynachválit především kostýmy a výpravu, které nás spolehlivě přenesou do pozdně renesančního Španělska.(2.10.2005)

Další dobrodružství proslulého Don Juana známého rovněž pod jménem Errol Flynn. V tehdejším ani dnešním Hollywoodu nebylo a není možné najít sympaťáka a frajera, který by se vyrovnal této legendě. Tenhle film, který je jedním z Errolových posledních je navíc skvělá šermířská podívaná zabalená do nádherných barev.(10.6.2010)

Stárnoucí Errol v roli, která mu padne jak prdel na hrnec :-D. Krásný technicolorově barevný zážitek plný vtipných scének, výborných dialogů a šermířských akcí.(14.2.2012)

Kariéra Errola Flynna bola na bode mrazu, keď dostal ponuku od Warner Bros zahrať Dona Juana. Errol sa snažil oživiť atleticizmus a šarm jeho slávnych šermovačiek z 30-ych rokov. Tu sa musí vzdať poklona režisérovi Vincentovi Shermanovi, ktorý takticky bral hviezdu z uhlov, ktoré by nezobrazovali tvár pošramotenú alkoholom, drogami a ženami. Napriek niekľokým dobrým šermiarskym súbojom a slušných hereckých výkonov Vivecy Lindfors a Roberta Douglasa film v USA úplne prepadol. Stal sa však hitom v Európe, kde Flynn svoju kariéru aj ukončil.(22.9.2011)