Reklama

Reklama

Malý princ

Trailer

Obsahy(1)

Není pohádka jako pohádka, není princ jako princ. Tenhle je skutečně jen jeden - Malý princ Antoina de Saint-Exupéryho, jedno z nejslavnějších děl moderní světové literatury Exupéryho román je malý literární zázrak, plný hlubokých myšlenek, a přestože film nemůže přenést veškerou hloubku díla, jedná se o zdařilou adaptaci. Převedeno do muzikálové podoby, film snoubí pěvecké výstupy se zdařilými trikovými sekvencemi (princova planetka) a jeden taneční výstup Hada v podání filmové legendy Boba Fosseho, autora Kabaretu a All That Jazz. Film získal dvě nominace na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle zprznit tak dokonalou předlohu. Debilní popěvky, narážky na Rusáky, růže nymfomanka, had podivný metrosexuál, pedofilní liška, letec a vypravěč (který ani ve filmu není vypravěčem) scvrklý na dospěláka, jenž už nevěnuje svoje vyprávění Léonu Werthovi, když byl malým chlapcem, a nejpravdivější filozof proměněný ve žvatlajícího troubu. Film je plný přitroublých muzikálních čísel, rádoby efektních prolínajících se záběrů a směšných připsaných dialogů snad pro "lepší pochopitelnost", ale v záplavě toho všeho zapomíná, proč je kniha kouzelná - je to v jednoduchosti vyprávění a prostých faktech říkaných tak samozřejmě, že na to nelze nic namítat a také je to tím, že hlavní postava je i vypravěčem - tím je příběh naléhavý, mrazí nás, oslovuje, ponouká k zamyšlení, k činnosti, ke katarzi. Na plátně z toho nezůstalo nic. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Trošku zvláštní a velice neobvyklý film. Nebudu tady řešit písničky, které sice vůbec nejsou špatné (a hlavně ta první je dokonce výborná), ale nejspíš si je moc dlouho pamatovat nebudete. Samotná adaptace nebyl vůbec špatná a zejména v první polovině se poměrně zdařile povedlo přenést kouzlo předlohy i do filmu. Malý princ byl perfektně zahrán, tohle se tvůrcům opravdu povedlo, a pilot taky poměrně sympaťák. Princova planetka i ty další mají také své kouzlo, které z toho dýchá poměrně obstojně, ale příliš mi nesedlo to prapodivné zpracování hada (i když taneční kreace byly fajn), lišky (i když Gene Wilder byl perfektní) a kytky (tam nebylo dobré nic). Tohle mohlo být zpracované lépe, ale originalita se tomu upřít nedá. Tohle zpracování asi nesedne každému (ono zfilmovat Malého prince prostě není sranda), ale já jsem se u toho překvapivě docela bavil a i proto jsem dal nakonec vyšší hodnocení. Knížka sice zabere méně času, ale i tahle filmová verze je pro studijní materiál k maturitě poměrně dost fajn. 75%. ()

Reklama

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Kde se ztratilo kouzlo knížky? Myšlenky o světě, lidech, dospělých, životě...? Nádherý a záhadný malý princ? Drzá ale citlivá liška? Křehké růže a hlavně pro prince jedinečná květina? Skvělý pozorovatel a vypravěč Antoinne? Místo toho se tu setkáváme s jakýmsi malým dítětem, které za zvuku vlezlých písniček potkává na cestě po zemi nechutně slizského lišáka a další podivné stvůry. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Saint-Exupéryho knižka je zvláštnym javom, ani nie tak skvelou myšlienkou, ale spôsobom napísaním. Po slovenskej televíznej verzii z roku 1995 som si nemohol nechať újsť ani túto adaptáciu. Prekvapením bolo prezentovanie Malého princa ako muzikál, čomu som nemohol dosť dlho prísť na chuť, hoci mám muzikály rád. Inak sa mi to pozdávalo, malý Steven Warner bol v úlohe princa kúzelný. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příběh, dialogy a to všechno bylo moc fajn i s jistým zastoupením dojemnosti, ale proč tam ti gayové cpali muzikál a ta debilní taneční vystoupení? No, dokurvili to slušně. Do dojemnosti vám zatancuje plešatej běloch v negerským obleku(ke všemu zřejmě teplý), nebo pedofil v oranžovým saku, který je přesvědčen o tom, že je liška a je všechno rázem v prdeli. A to jsem ochoten naprosto přehlédnout homovzhled hlavního malého hrdiny a mrduchtivost jeho kamarádky růže. No, kdybych četl knihu, k čemuž se chytám, tak by jistě bylo bývalo moje hodnocení výrazně nižší. Takhle nižší pravděpodobně brzy bude. Zatím kurevsky slabé 3*. Vlastně spíše 2*. Taneční kreace byly opravdu příšerné a o zpěvu raději ani nemluvím. ()

Galerie (34)

Související novinky

Zemřel Gene Wilder

Zemřel Gene Wilder

30.08.2016

Alzheimerova choroba nám v neděli sebrala třiaosmdesátiletého herce Genea Wildera. Pokud jste viděli Producenty, Ohnivá sedla nebo Mladého Frankensteina, dobře víte, o koho jde. Tohle je ale jen… (více)

Reklama

Reklama