Reklama

Reklama

Malý princ

Trailer

Obsahy(1)

Není pohádka jako pohádka, není princ jako princ. Tenhle je skutečně jen jeden - Malý princ Antoina de Saint-Exupéryho, jedno z nejslavnějších děl moderní světové literatury Exupéryho román je malý literární zázrak, plný hlubokých myšlenek, a přestože film nemůže přenést veškerou hloubku díla, jedná se o zdařilou adaptaci. Převedeno do muzikálové podoby, film snoubí pěvecké výstupy se zdařilými trikovými sekvencemi (princova planetka) a jeden taneční výstup Hada v podání filmové legendy Boba Fosseho, autora Kabaretu a All That Jazz. Film získal dvě nominace na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Flego 

všechny recenze uživatele

Saint-Exupéryho knižka je zvláštnym javom, ani nie tak skvelou myšlienkou, ale spôsobom napísaním. Po slovenskej televíznej verzii z roku 1995 som si nemohol nechať újsť ani túto adaptáciu. Prekvapením bolo prezentovanie Malého princa ako muzikál, čomu som nemohol dosť dlho prísť na chuť, hoci mám muzikály rád. Inak sa mi to pozdávalo, malý Steven Warner bol v úlohe princa kúzelný. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle zprznit tak dokonalou předlohu. Debilní popěvky, narážky na Rusáky, růže nymfomanka, had podivný metrosexuál, pedofilní liška, letec a vypravěč (který ani ve filmu není vypravěčem) scvrklý na dospěláka, jenž už nevěnuje svoje vyprávění Léonu Werthovi, když byl malým chlapcem, a nejpravdivější filozof proměněný ve žvatlajícího troubu. Film je plný přitroublých muzikálních čísel, rádoby efektních prolínajících se záběrů a směšných připsaných dialogů snad pro "lepší pochopitelnost", ale v záplavě toho všeho zapomíná, proč je kniha kouzelná - je to v jednoduchosti vyprávění a prostých faktech říkaných tak samozřejmě, že na to nelze nic namítat a také je to tím, že hlavní postava je i vypravěčem - tím je příběh naléhavý, mrazí nás, oslovuje, ponouká k zamyšlení, k činnosti, ke katarzi. Na plátně z toho nezůstalo nic. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jejej jejda , tady máme ale znalců ! A jsou to nejen znalci Exuéryho díla, ale i odborníci na pedofílii, nymfománii a pak ještě odborníka na to, že film měly točit děti... Od Exupéryho jsem četl nejen Malého prince, ale i celou řadu knih, psaných již regulérně pro dospělé. Pro někoho je tato převážně filozofická literatura jistě nestravitelná. Dokonce i ten Malý princ není pro každého a jsem si jist, že řadě lidí se líbí jen proto (nebo to tvrdí), že se to sluší a že se to tak má...(a možná jej ani nečetli, jen ví cosi rámcově o beránkovi a baobabech a letadlu na poušti...). ---- Zkrátka a dobře, já říkám za sebe -Tenhle film je pecka. Palec nahoru již jen za tu frajeřinu se do něj pustit, protože kniha je opravdu skvostem, který je nutno na filmové plátno pojmout krapet jinak. Výsledek se povedl, včetně písniček a to všech. Doporučuji rozhodně si sehnat Loeweho OST (U písniček Little Princ a Why is the Desert mi regulérně běhal mráz po zádech..). Nic mi nevadí na Fosseho ztvárnění hada (naopak) a už vůbec nic na krásném Wilderově lišákovi... Naopak, pro děti je tohle jistě jednodužší na pochopení a hezčí než animovaná žvatlající vycpaná liška... (uvědomte si , že se to točilo v roce 1974..). Zkrátka a dobře, mně se toto zpracování líbilo moc. A věřím že autorovi v poklidu odpočívajícím někde tam na dně moře poblíž Marseille ve vraku svého průzkumného Lightningu také. ---------------------------------------------------------------------- Je škoda, že francouzský rybář vytáhl z vody do sítě zamotaný Exupéryho náramek... Teď již víme, kde zhruba má hrob a snad dokonce známe i jméno německého pilota Fw - 190, který v den kdy Exupéry zmizel, nad mořem sundal osamocený neozbrojený Lightning F5 B. Sám německý pilot prý prohlásil: Vědět, že v letounu, který jsem měl v zaměřovači sedí můj nejoblíbenější spisovatel - nikdy bych nezmáčkl spoušť...... Pro mne osobně, je toto zjištění škoda, doposud mi stačilo jen vědět, že Antoine de Sáin-Exupéry odletěl na poslední průzkum - snad na planetu Malého prince a již se nevrátil.... ---------- Tohle dílo je bez debaty za pět beránků. * * * * * ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Je to nadherne dilo, zdarene a dechberouci. Klobouk smekam a na kolena klekam, vazeni. Skvele zvoleni herci a maly princ byl dokonale vybran. Na jeho smich asi jen tak nezapomenu. Bez pisni bych se obesla, ale nic filmu neubraly, takze nevadi. Vrele doporucuji vsem. Myslim, ze zakladni myslenka knihy se rozhodne podarila prenesti na platno. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Exupéryho román je malý literární zázrak, plný hlubokých myšlenek a přestože film nemůže přenést veškerou hloubku díla, jedná se o zdařilou adaptaci. Převedeno do muzikálové podoby, film snoubí pěvecké výstupy se zdařilými trikovými sekvencemi (princova planetka) a jeden taneční výstup Hada v podání filmové legendy Boba Fosse, autora Kabaretu a mého milovaného All That Jazz. Celkově se nejedná o žádný filmový zázrak, ale o poctivou adaptaci geniálního literárního díla, které bůhvíproč uniká většímu zájmu filmových tvůrců. ()

Galerie (34)

Související novinky

Zemřel Gene Wilder

Zemřel Gene Wilder

30.08.2016

Alzheimerova choroba nám v neděli sebrala třiaosmdesátiletého herce Genea Wildera. Pokud jste viděli Producenty, Ohnivá sedla nebo Mladého Frankensteina, dobře víte, o koho jde. Tohle je ale jen… (více)

Reklama

Reklama