Reklama

Reklama

VOD (1)

Šedesátá léta se chýlí ke konci a ve vzduchu je cítit změna. I když to tak zatím v ospalém městečku Woodstock vůbec nevypadá, všechno začne tady. Elliot Tiber (Demetri Martin), jeho autoritářská matka a slabošský otec vedou polorozpadlý penzion, ve kterém se hosté objevují, jenom když opravdu nemají na výběr. Najednou se kolem začnou psát dějiny a největší nejenom hudební událost té doby přivádí do městečka Woodstock tisíce lidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (268)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

nááádhera!!!krásný hašišový výlet plný lásky,svérazných postaviček,drog,fantastické hudby a pohody,která k tomu patří.nejlepší film anga lee,který samozrejmě není pro každého,ale natočený tak,že i ten největší anti-hypízák se musí pozastavit nad fantastickými výkony herců,především přirozená vtipem a až nesnesitelnou reálností sršící imelda staunton,v roli matky a liev schreiber v roli transexuálního bodyguarda je naprosto k neuvěření.nejdřív sem si myslel že si ang lee dělá srandu,ale on ne.on nám naservíroval úžasnou podívannou,která se sleduje sama a z kina pak odcházíte s pocitem radosti a štěstí ze života.pro účastníky festivalu trutnov naprostá povinnost.jeden z nejkrásnějších filmů,co jsem kdy viděl. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dobrý, výborný, je vidět, že Ang Lee ví o čem točí. Myslim tim přímo téma tohohle filmu, protože jinak je to dost skvělej filmař, ale tady byly dvě věci, který ukazujou, že to nevzal povrchně. Za prvý scéna s LSD, která je vynikající. Takhle realisticky natočenej trip se jen tak nevidí :-). Za druhý použil do soundtracku Grateful Dead, který sice na Woodstocku díru do světa neudělali, ale jinak právě oni představovali a ztělesňovali esenci celý tý doby a bez nich by nejspíš nebyl ani Woodstock. ()

Reklama

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Muluji hippies a 60. léta bych chtěl zažít a Woodstock samozřejmě taky, ale tohle byla, s prominutím, nuda. Nezajímaví a nesympatičtí herci a hlavně žádná scéna, kterou byste si zapamatovali. Jen tam pobíhá nějakej zmatenej klučina a zajišťuje velkou párty. Jako dokument možná, ale film? Radši se podívejte na dokument z roku 1970! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

můžu říct,že mě Ang Lee velmi mile překvapil.Z toho co sem od něj měl zatím možnost vidět,byl každý film úplně jiný a každý měl zatím svoje kouzlo.A platí to i o Woodstocku.Je sice pravdou,že festival,potažmo hlavní aktéři/hudebníci a svým způsobem i samotná hudba jsou značně upozaděni a celé vyprávěni se vydává a je uchopeno jinak než by člověk čekal,ovšem mě tenhle styl nad očekávání sednul (a Liev Schreiber je kočka :-)) 80% ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Taking Woodstock neni vylozene spatny film, naopak je to pomerne slusny retro pruvodce tvorbou jednoho z nejzasadnejsich festivalu, od okolnosti okolo vyberu lokace, pres pripravy, az po finalni bordel (a povestne blato). Nevyhoda je celkova nesympaticnost hippie feelingu, atmosfery, prostredi a predevsim lidi/hercu. Paradoxne nejlepsi byla ale tripova art pasaz. Oznaceni zanru hudebni je zde take silne zavadejici, protoze o hudbu zde skutecne nejde, je to spise historicka vsuvka, ve ktere si ujasnite jak asi vznikl Woodstock. V ramci filmografie Anga Lee je to zklamani (predevsim uz svym tematem, ne ze by to rezijne zvoral), ktere se radi po bok teplych kovboju jeho americke produkce, na mile vzdalene jeho asijskym klenotum typu Touha, opatrnost, nebo Tygr a Drak. 4/10 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Nenatáčelo se v městečku Bethel ve státě New York, kde se legendární koncert v roce 1969 konal, ale východně odtud (a zároveň od Woodstocku, po kterém byl koncert pojmenován), v lokalitě New Lebanon. "Originální místo už nevypadá jako dřív a navíc myslím, že se tam lidé ještě pořád kvůli festivalu soudí. Nechtěli jsme se tam ani příbližit," řekl k tomu režisér Ang Lee. (curfew77)
  • Zažít Woodstock měl světovou premiéru na festivalu v Cannes, kde byl Ang Lee nominován na prestižní Zlatou palmu. (POMO)
  • Scénář napsal dlouholetý spolupracovník a držitel několika nominací na Oscara James Schamus, který si třeba za scénář k Leeho filmu Ledová bouře odnesl cenu také z festivalu v Cannes. (POMO)

Související novinky

Ang Lee: Zkrocený Woodstock

Ang Lee: Zkrocený Woodstock

26.04.2008

Tchajwanský režisér se dostatečně heterosexuálně vyřádil v erotikou nabitém, v Americe dokonce mírně skandálním thrilleru Touha, opatrnost... a teď se vrací ke gay tematice. Možná doufá, že mu opět… (více)

Reklama

Reklama