Reklama

Reklama

Legenda o sovích strážcích

  • USA Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole (více)
Trailer 3

Hlavní postavou je mladý soví kluk Soren, který je okouzlen historkami svého otce o strážcích Ga’Hoolu - mýtické skupině okřídlených bojovníků. Ti bojovali proti zlým Čistým, jak si sami říkají, ve velké bitvě za záchranu všech druhů sov. Zatímco Soren sní o tom, že jednoho dne se přidá ke svým hrdinům, jeho starší bratr Kludd se té představě jen vysmívá a touží jen po lovu, létání a být otcovým oblíbencem místo Sorena. Kluddova žárlivost má ale hrůzné následky - oba soví sourozenci vypadnou z hnízda na vrcholu stromu přímo do spárů Čistých. Teď je na Sorenovi, aby se pokusil o odvážný únik s pomocí dalších mladých soviček. Společně letí přes moře i skrze mlhy, aby našli Velký strom - domov legendárních sovích Strážců Ga’Hoolu, jenž jsou jedinou nadějí na vítězství v bitvě proti Čistým a na záchranu sovích království. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (776)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Subjektivně za plný počet, zdravý rozum ale velí s tou poslední hvězdičkou šetřit. Legenda o sovích strážcích je technický skvost (u Snydera naprosto samozřejmost, přesto nepřestává fascinovat) a emocí má na rozdávání. Metafora na druhou světovou funguje, bratrovražedný konflikt posouvá film daleko od rodinného filmu... A je strašná škoda, že zbytečné množství dětinských fórku jej tam zase vrací. Nebýt těchto úliteb dětskému divákovi a mít tak hodinu (klidně i víc) stopáže navíc, byla by Legenda o sovích strážcích monumentální. Takhle je "POUZE velkolepá. Třetí prostor je fascinující. Sovy jsou jako živé. A Host of Seraphim už dlouho neznělo tak dobře... ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Snyderovo soví koma kino a animovaný bonbónek, který neví čí je! Zprvu zalepí divákovi pusu dechberoucími scenériemi a dokonalou hloubkou 3D obrazu, jenže v prostředku je to právě dialogová vata, která příběh zpomaluje na samotnou míru únosnosti a nikoliv obraz. U Snydera novinka? Roztomilost - neroztomilost. Soví Megatron však plátnu vládne pokaždé, kdy se na něm objeví. Průlet bouřkovými mraky nebo ohnivým polem je skutečně vrcholem filmu! Na devadesátiminutový snímek, je to ale málo! Take to the Sky se Snyderem se protentokrát nekonalo. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Než se hrdinská legenda stane hrdinskou legendou, je jádrem boj, který není ani vznešený ani krásný. Legendární hrdina na konci svých dní je opelichaný trochu směšný stařík, který buď pateticky vykládá o tom, jak za onoho času, nebo má nevděčný úkol výše řečenou pravdu o minimální eleganci skutečného boje sdělovat mladým nové generace. Toto je sice poněkud sdělení z vedlejší koleje, ale je mnohem méně okoukané, než to, že hrdinní strážci nad padouchy zvítězí. Ale tak jo, zvítězí. Legendární hrdina přeci v bitvě vítězí vždycky, ne? ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být mnohovrstevnaté vážné vyprávění pro děti (což možná platí o předloze), ale místo toho film jako schyzofrenik na drogách hekticky přeskakuje mezi hutnou atmosférou a imbecilně rozjařilou hovadinou, která se snaží děti oblbnout střečkováním a žbrbláním. Dobrodružství sov pojaté jako bombasticky patetický akčňák na pomezí Hvězdných válek, Pána prstenů a Transformerů spíš než podívanou pro děti skýtá provinilé potěšení campu. Mýtus Zacka Snydera coby zručného adaptátora tímto snímkem padl, zůstává už jen statut fanatického inscenátora dokonale vycizelovaných záběrů pro masturbační orgie filmových fandů. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nádherná, do posledního peříčka propracovaná animace, Snyderův smysl pro vizuální stránku filmu a pro akční scény v rozumné míře prokládané setsakra efektními zpomalovačkami versus snad stokrát viděný příběh, který nepřinesl nic nového, a nepříliš sympatická hlavní postava. Na Legendu o sovích strážcích se dobře dívá, je to opravdová pastva pro oči, která vcelku rychle uteče a nijak zvlášť, myslím, neurazí. Coby rodinná zábava - dobré. Jenže je z ní také vidět, že chtěla být něčím víc - snad základním kamenem velké opeřené ságy. A takový pocit u mě bohužel nevyvolala. Víckrát bych se na tenhle animák zkrátka z vlastní vůle nepodíval. Tři hvězdy a kousek patří pouze výše zmíněným kladům, hudbě (motiv jako od Williamse!) a originálním dabérům.__P.S. Když špičkovou animaci a špičkový příběh, tak Rango. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (15)

  • Jde o první film Zacka Snydera bez ratingu R. (Arbiter)
  • Hugh Jackman byl původně v obsazení filmu, ale nakonec svůj hlas vůbec neposkytl. (Kailo)

Související novinky

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

23.10.2011

„Otec filmových X-Men“ momentálně natáčí triky nabité fantasy dobrodružství Jack the Giant Killer. Pak chtěl v žánrových vodách zůstat s remakem kultovního Excaliburu Johna Boormana, ale studio… (více)

Kdo se ujme Supermana?

Kdo se ujme Supermana?

06.10.2010

Kandidátů na režii nového Supermana byla spousta (Tony Scott, Darren Aronofsky...), nakonec ale studio Warner podepsalo smlouvu se Zackem Snyderem. Je to překvapivý tah, zejména když přihlédneme k… (více)

Kdo zastaví 3D šílenství?

Kdo zastaví 3D šílenství?

04.02.2010

Asi až diváci, kteří se někdy v blízké či vzdálenější budoucnosti tímhle fenoménem nasytí a přinutí Hollywood, aby se nesnažil servírovat jim všechno trojrozměrně. Nebudeme se vracet k tomu, kdo to… (více)

Další Evropané v Hollywoodu

Další Evropané v Hollywoodu

09.03.2009

Dva zajímaví evropští tvůrci upsali duši Ďáblu... ehm, Hollywoodu. Získat Oscara (nebo alespoň nominaci) v kategorii „nejlepší neanglicky mluvený film“ je obvykle začátek cesty k režírování nějakého… (více)

Reklama

Reklama