Reklama

Reklama

Legenda o sovích strážcích

  • USA Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole (více)
Trailer 2

Hlavní postavou je mladý soví kluk Soren, který je okouzlen historkami svého otce o strážcích Ga’Hoolu - mýtické skupině okřídlených bojovníků. Ti bojovali proti zlým Čistým, jak si sami říkají, ve velké bitvě za záchranu všech druhů sov. Zatímco Soren sní o tom, že jednoho dne se přidá ke svým hrdinům, jeho starší bratr Kludd se té představě jen vysmívá a touží jen po lovu, létání a být otcovým oblíbencem místo Sorena. Kluddova žárlivost má ale hrůzné následky - oba soví sourozenci vypadnou z hnízda na vrcholu stromu přímo do spárů Čistých. Teď je na Sorenovi, aby se pokusil o odvážný únik s pomocí dalších mladých soviček. Společně letí přes moře i skrze mlhy, aby našli Velký strom - domov legendárních sovích Strážců Ga’Hoolu, jenž jsou jedinou nadějí na vítězství v bitvě proti Čistým a na záchranu sovích království. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (776)

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Zack je zpomalenej fetišista. V jeho filmech mi pomalu příjde divný, když jede nějakej záběr normální rychlostí. Zack je i vizuální fetišista. Sovičky jsou tááák hebounké. Scenérie jsou epické. Hra světet červánky tvořícího slunce je epická. Měsíc je epický. __ Kdyby se Snyder rozhodl i ten sebemenší červík dostane epické brnění a jde do krutopřísné války. Nejspíš v epickém dešti. Všude budou šlehat neskutečně krásné blesky odrážející se od jeho mithrilového helmy, skrývající ten nejsveřepější výraz, kterého je jen červ schopen. A až vytáhne svůj legendární obouruční meč velikosti megalomanského párátka - bez pochyby zpomaleně - pak teprve na vás dopadne tíživá velikost toho okamžiku a šlechetnost jeho bitvy s mloky. A ani se tomu nebudete smát. __ Všechno je to jednoduše krása. Ale ve své podstatě jde o průměrný animák s lepším lakem. Já miluju gyros. Zvlášť ten na Strossmayerově náměstí. Ale cpát se tim od rána do večera .. Sovičky měly trošku ubrat a vybrat si čím chtějí valstně být. Do 3D Marku dobrý. Zatím ale to nejslabší, co pan režisér natočil. 2,7* ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Snyderovo soví koma kino a animovaný bonbónek, který neví čí je! Zprvu zalepí divákovi pusu dechberoucími scenériemi a dokonalou hloubkou 3D obrazu, jenže v prostředku je to právě dialogová vata, která příběh zpomaluje na samotnou míru únosnosti a nikoliv obraz. U Snydera novinka? Roztomilost - neroztomilost. Soví Megatron však plátnu vládne pokaždé, kdy se na něm objeví. Průlet bouřkovými mraky nebo ohnivým polem je skutečně vrcholem filmu! Na devadesátiminutový snímek, je to ale málo! Take to the Sky se Snyderem se protentokrát nekonalo. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Epická fantasy klasického střihu o povstání proti fašistickému zřízení. Plná zpomalených záběrů na lošťomilé sovičky dělající otravné cukrbliky a dětinské vtípky co se jich jen do hodiny a půl vleze. A bohužel se jich tam vleze opravdu hodně. Ve výsledku tedy slepenec pro nikoho. Díky brilantní audiovizuální stránce se na to aspoň dá dívat a díky několika málo scénám, kdy jde o regulérní fantasy bez ústupků pro nejmenší, se to dá bez újmy dokonce i přežít, ale užít... Užít bohužel ne. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Pán prsteňov s krídlami. Bol som veľmi milo prekvapený. Nádherná animácia, jednoduchý, ale účinný príbeh a zaujímavé postavy. Škoda toho, že to nebolo celé natočené na tú vážnejšiu notu. Práve v tom je veľká sila tohoto animáku. Je tvrdý, akčný a občas má priam dusivú atmosféru. Chvíľami sa to však trochu mieša s detskými prísadami - roztomilé postavy, humor, žiadna krv...Avšak nepredstavovalo to taký veľký problém. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Legenda o sovích strážcích je jako svěží vánek za teplého letního odpoledne. Příjemně osvěží, ale pokud zeslábne, modlíte se o návrat. Animace je úchvatná, místy jsem až nevěřila vlastním očím a sama sebe se ptala: „Opravdu je to animované?“. Z bojových sekvencí by se mohli režiséři akčňáků leccos přiučit, páč vyměnit epileptickou kameru za zpomalené záběry (ne pořád samozřejmě) by neškodilo. A děj, ač je opravdu jednoduchý, zaručeně nenudí a jistým dětem může přivodit noční můry, za to dospělým radost. I když při dnešní výchově jsou děti jistě ostřílenější a v kině jsem trnula hrůzou jen já. Jen mě mrzí, že charaktery Soviček nebyly lépe prokreslené. Žádná z nich mi k srdci natolik nepřirostla, že by mě donutila dát plný počet. Což je veliká škoda, protože podobné animáky se moc netočí. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (15)

  • Hugh Jackman byl původně v obsazení filmu, ale nakonec svůj hlas vůbec neposkytl. (Kailo)
  • Název filmu se v průběhu jeho výroby měnil. Nejprve byl v originále nazván Guardians of Ga'Hoole, později byl přejmenován na Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole. (Zbyisek)

Související novinky

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

23.10.2011

„Otec filmových X-Men“ momentálně natáčí triky nabité fantasy dobrodružství Jack the Giant Killer. Pak chtěl v žánrových vodách zůstat s remakem kultovního Excaliburu Johna Boormana, ale studio… (více)

Kdo se ujme Supermana?

Kdo se ujme Supermana?

06.10.2010

Kandidátů na režii nového Supermana byla spousta (Tony Scott, Darren Aronofsky...), nakonec ale studio Warner podepsalo smlouvu se Zackem Snyderem. Je to překvapivý tah, zejména když přihlédneme k… (více)

Kdo zastaví 3D šílenství?

Kdo zastaví 3D šílenství?

04.02.2010

Asi až diváci, kteří se někdy v blízké či vzdálenější budoucnosti tímhle fenoménem nasytí a přinutí Hollywood, aby se nesnažil servírovat jim všechno trojrozměrně. Nebudeme se vracet k tomu, kdo to… (více)

Další Evropané v Hollywoodu

Další Evropané v Hollywoodu

09.03.2009

Dva zajímaví evropští tvůrci upsali duši Ďáblu... ehm, Hollywoodu. Získat Oscara (nebo alespoň nominaci) v kategorii „nejlepší neanglicky mluvený film“ je obvykle začátek cesty k režírování nějakého… (více)

Reklama

Reklama