Reklama

Reklama

Legenda o sovích strážcích

  • USA Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole (více)
Trailer 3

Hlavní postavou je mladý soví kluk Soren, který je okouzlen historkami svého otce o strážcích Ga’Hoolu - mýtické skupině okřídlených bojovníků. Ti bojovali proti zlým Čistým, jak si sami říkají, ve velké bitvě za záchranu všech druhů sov. Zatímco Soren sní o tom, že jednoho dne se přidá ke svým hrdinům, jeho starší bratr Kludd se té představě jen vysmívá a touží jen po lovu, létání a být otcovým oblíbencem místo Sorena. Kluddova žárlivost má ale hrůzné následky - oba soví sourozenci vypadnou z hnízda na vrcholu stromu přímo do spárů Čistých. Teď je na Sorenovi, aby se pokusil o odvážný únik s pomocí dalších mladých soviček. Společně letí přes moře i skrze mlhy, aby našli Velký strom - domov legendárních sovích Strážců Ga’Hoolu, jenž jsou jedinou nadějí na vítězství v bitvě proti Čistým a na záchranu sovích království. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (776)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se říct "Sovy nejsou tím, čím se zdají být." a docela zaslouženě, protože tyhle sovičky umí překvapit. Ne, pravděpodobně se z toho nestane můj nejoblíbenější animák, ale myslím, že za nějaký čas si tuhle podívanou musím vychutnat ve Full HD, abych ji pořádně ocenil. Zatím z DVD projekce mám pocit, že Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole je fajn animák, který občas neví, jak správně vybalancovat napínavé momenty s těmi komediálními. Ale většina příběhu šlape jak má a prckové by se u tohohle neměli nudit. Jak říkám, druhá projekce mi pomůže více, do té doby - 80 %. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Snyderovo soví koma kino a animovaný bonbónek, který neví čí je! Zprvu zalepí divákovi pusu dechberoucími scenériemi a dokonalou hloubkou 3D obrazu, jenže v prostředku je to právě dialogová vata, která příběh zpomaluje na samotnou míru únosnosti a nikoliv obraz. U Snydera novinka? Roztomilost - neroztomilost. Soví Megatron však plátnu vládne pokaždé, kdy se na něm objeví. Průlet bouřkovými mraky nebo ohnivým polem je skutečně vrcholem filmu! Na devadesátiminutový snímek, je to ale málo! Take to the Sky se Snyderem se protentokrát nekonalo. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Fašismus je špatný, áno? Ale stejně se mi zdá zbytečné to podprahově hustit do dětí přes animovaný film postavený na roztomilých sovičkách a vizuálních efektech. Animáky mají bavit, ne vzdělávat. Když to nepoberou ve škole při hodinách dějepisu, tak to ve filmu stejně nerozpoznají a aktivně o tom neuvažují. Na animák pro menší děti je to i díky výše zmíněnému místy zbytečně kruté. Snyder celkově moc nevěděl kam to směřovat, tak tam hodil od všeho něco a nakonec si vybere každý, ovšem nikdo z toho nebude na větvi. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Pěkná animace, v jednu chvíli se mi zalíbil i hudební doprovod. Ale jinak? NOPE. Možná jsem citlivka, ale absolutně se mi příčilo, že se mezi sebou perou sovičky. Navíc takový infaltilní příběh, šablonovité postavy, podivné ambice, cíle i to, co žene hrdiny či antihrdiny. Nelíbilo se mi. Je tu tisíce a tisíce jiných a lepších animáků. Slabé 2*. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zack Snyder a jeho naprosté obětování pro dosažení dokonalého filmového vzhledu. Výsledkem je průhledná pohádka se sovami a šíleným tempem vypadající opravdu úchvatně, ale bez schopnosti vytvářet potřebné emoce. Podle traileru film působil pompézně jako 300, ale výsledek má jen tři pořádně silné momenty (první setkání se strážci, učení létání ve vichřici a závěrečný dráp). Zbytek je podivné čekání a vysvětlování, které se příliš zkratkovitě střídá a osobně bych ani nechtěl být dítětem, které na to vezmou jeho milující rodiče. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (15)

  • Název filmu se v průběhu jeho výroby měnil. Nejprve byl v originále nazván Guardians of Ga'Hoole, později byl přejmenován na Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole. (Zbyisek)
  • Po pádu Kludda a Sorena ze stromu je napadne šelma. Jde o ďábla medvědovitého (Sarcophilus harrisii), známého spíše jako tasmánský čert. Sice není zřejmé, kdy se příběh odehrává, ale tasmánský čert v Austrálii vyhynul někdy během 14. století a jeho výskyt se tak zúžil na jediné místo na světě, a to na Tasmánii. Takže Soren a jeho rodina byli původem z Tasmánie. (Prochy38)
  • Mladá sovička Eglantine je jediná, která v originále nemá australský přízvuk. (Arbiter)

Související novinky

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

23.10.2011

„Otec filmových X-Men“ momentálně natáčí triky nabité fantasy dobrodružství Jack the Giant Killer. Pak chtěl v žánrových vodách zůstat s remakem kultovního Excaliburu Johna Boormana, ale studio… (více)

Kdo se ujme Supermana?

Kdo se ujme Supermana?

06.10.2010

Kandidátů na režii nového Supermana byla spousta (Tony Scott, Darren Aronofsky...), nakonec ale studio Warner podepsalo smlouvu se Zackem Snyderem. Je to překvapivý tah, zejména když přihlédneme k… (více)

Kdo zastaví 3D šílenství?

Kdo zastaví 3D šílenství?

04.02.2010

Asi až diváci, kteří se někdy v blízké či vzdálenější budoucnosti tímhle fenoménem nasytí a přinutí Hollywood, aby se nesnažil servírovat jim všechno trojrozměrně. Nebudeme se vracet k tomu, kdo to… (více)

Další Evropané v Hollywoodu

Další Evropané v Hollywoodu

09.03.2009

Dva zajímaví evropští tvůrci upsali duši Ďáblu... ehm, Hollywoodu. Získat Oscara (nebo alespoň nominaci) v kategorii „nejlepší neanglicky mluvený film“ je obvykle začátek cesty k režírování nějakého… (více)

Reklama

Reklama