Reklama

Reklama

Legenda o sovích strážcích

  • USA Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole (více)
Trailer 3

Hlavní postavou je mladý soví kluk Soren, který je okouzlen historkami svého otce o strážcích Ga’Hoolu - mýtické skupině okřídlených bojovníků. Ti bojovali proti zlým Čistým, jak si sami říkají, ve velké bitvě za záchranu všech druhů sov. Zatímco Soren sní o tom, že jednoho dne se přidá ke svým hrdinům, jeho starší bratr Kludd se té představě jen vysmívá a touží jen po lovu, létání a být otcovým oblíbencem místo Sorena. Kluddova žárlivost má ale hrůzné následky - oba soví sourozenci vypadnou z hnízda na vrcholu stromu přímo do spárů Čistých. Teď je na Sorenovi, aby se pokusil o odvážný únik s pomocí dalších mladých soviček. Společně letí přes moře i skrze mlhy, aby našli Velký strom - domov legendárních sovích Strážců Ga’Hoolu, jenž jsou jedinou nadějí na vítězství v bitvě proti Čistým a na záchranu sovích království. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (776)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nudné zúfalstvo, ktoré namiesto príbehu ponúka skratkovité a silne nedopovedané polomotívy, namiesto mytológie len zmes fantasy blábolov, ktoré nedávajú zmysel, a namiesto emócií, humoru, napätia a sympatických postáv... vlastne nič. Nádherná animácia a tým to hasne. Tento neúspech si vyžer, Zack, prajem ti ho. Už od polovice som mal chuť iba sms-kovať známym, nech sa tejto konštantne nezáživnej sračke zďaleka vyhnú. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.2/10] | me: Pekné animácie, prepracované slow-motion scnény a mýtický príbeh hrdinstva, boja dobra a zla a ochraňovania slabých by mohli byť v celkovom dôsledku výbornými ingredienciami na rozprávku ako pre dospelých tak aj pre deti, ale tá nevyváženosť situácii a momentov narúša celkovú idylu príbehu. Dej sa rozbieha pomaly a neprináša nič extra - kombinácia humoru, posolstiev a skutočne serióznych momentov nie je v správnom pomere a tak si tento film ťažšie hľadá svoju polohu, ... avšak s pribudajúcim časom všetko dostáva lepšiu formu a tvar a rozprávka získava ten správny očakávaný charakter. Boj dobra a zla naberá tú správnu intenzitu a príbeh graduje tak ako sa patrí. Celkový dojem je tak vďaka vybilancovanej druhej polovici a záveru podstatne vylepšený..., škoda toho (dlhšie) nesúrodého začiatku. [3 a pol *] ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Epická fantasy klasického střihu o povstání proti fašistickému zřízení. Plná zpomalených záběrů na lošťomilé sovičky dělající otravné cukrbliky a dětinské vtípky co se jich jen do hodiny a půl vleze. A bohužel se jich tam vleze opravdu hodně. Ve výsledku tedy slepenec pro nikoho. Díky brilantní audiovizuální stránce se na to aspoň dá dívat a díky několika málo scénám, kdy jde o regulérní fantasy bez ústupků pro nejmenší, se to dá bez újmy dokonce i přežít, ale užít... Užít bohužel ne. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jak jsem od Snydera cekal, je tu paradni animace, skvela vizualni stranka plna ruznejch spomalovacek, odlesku a zaberu, ktery by uspely ve velkofilmu a taky paradni hudba. Bohuzel to je k pochvaleni asi tak vse. Jednak proste nemoh sem se prenest pres fakt, ze je vse v podani sov. Ale to by ani tak nevadilo, problem je s pribehem, ten je absolutne predvidatelnej a jednoduchouckej. Zasadni problem ale je, ze se Snyder nemoh rozhodnout, co chce vlastne tocit. Jestli detskej animak nebo animak pro dospely. Takle se tu stridaj infantilni momenty a sceny, ve kterejch se sovy kamaradi, uci se, jen tak blbnou a ktery jsou v podstate o nicem a k nicemu (mimochodem veskery vycviky jsou asi nejaky prostrihany, protoze jednu chvily se tak maximalne motaj jak hovada a za minutu uz sebejiste litaj) se scenama temnejsima a drsnejsima, kde na sebe sovy nalitavaj a rubou se. Ve vysledku to tak ale neni ani drsny fantasy ani komedie. Je sice fakt, ze zaverecna bitva mi spravila chut, ale stejne to vic nez 3* neda. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poraďte mi někdo kde mám najít 3 hvězdičku pro Soví strážce? Věnoval jsem filmu myslím solidní porci pozornosti. Zack Snyder ovšem šlápl totálně vedle a nenatočil nic co by jen trošku připomnělo jeho minulé počiny. Ve filmu notně kolísá tempo a místy dost povážlivě drhne. Sovy vypadají jinak moc hezky a vizuál je přímo skvostný. Dějově nic převratného. Akční stránka zvláštní, nikoliv však špatná. Nevím co si mám o celém počinu myslet. Prostě propadák. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (15)

  • "Čisté sovy či Neposkvrnění" (v originále Pure ones), kteří ve filmu vystupují coby hlavní nepřátelé, jsou očividnou alegorií na nacisty, lépe řečeno na nacistickou ideologii o nadřazené čisté árijské rase. Ta by měla vládnout ostatním rasám, které jsou slabé a hodny pouze sloužit. Pro árijskou rasu je typická postava vysokého vzrůstu, se světlou kůží, světlými vlasy a modrýma očima. Přitom ve filmu tyto předpoklady splňují naopak sovy, které vedou druhou stranu barikády, tedy "Soví strážci". (Bohnice05)
  • Film Guardians of Ga'Hoole je druhým celovečerním 3D animovaným filmem australského studia Animal Logic a zároveň je i druhým takovýmto filmem vytvořeným v Austrálii (prvním takovýmto filmem byl Happy Feet). (Zbyisek)
  • Vo filme sa objavia tieto druhy sov: plamienka driemavá, sova pásikavá, rod Phodilus, pôtik kapcavý, ketupa rybárka, kuvik zemný, výr skalný, výrik škriekavý, sovička kaktusová, plamienka dlhonohá, sova bradatá, výr bielobradý, myšiarka ušatá, plamienka škrabošková, krahula hôrna, rod Glaucidium, výrček červenkastý, pôtik škripľavý, myšiarka močiarna, beluňa tundrová, plamienka sadzová, plamienka bodkovaná, sova škvrnitá, výrik choliba a výrček škvrnitý. (ČSFD)

Související novinky

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

23.10.2011

„Otec filmových X-Men“ momentálně natáčí triky nabité fantasy dobrodružství Jack the Giant Killer. Pak chtěl v žánrových vodách zůstat s remakem kultovního Excaliburu Johna Boormana, ale studio… (více)

Kdo se ujme Supermana?

Kdo se ujme Supermana?

06.10.2010

Kandidátů na režii nového Supermana byla spousta (Tony Scott, Darren Aronofsky...), nakonec ale studio Warner podepsalo smlouvu se Zackem Snyderem. Je to překvapivý tah, zejména když přihlédneme k… (více)

Kdo zastaví 3D šílenství?

Kdo zastaví 3D šílenství?

04.02.2010

Asi až diváci, kteří se někdy v blízké či vzdálenější budoucnosti tímhle fenoménem nasytí a přinutí Hollywood, aby se nesnažil servírovat jim všechno trojrozměrně. Nebudeme se vracet k tomu, kdo to… (více)

Další Evropané v Hollywoodu

Další Evropané v Hollywoodu

09.03.2009

Dva zajímaví evropští tvůrci upsali duši Ďáblu... ehm, Hollywoodu. Získat Oscara (nebo alespoň nominaci) v kategorii „nejlepší neanglicky mluvený film“ je obvykle začátek cesty k režírování nějakého… (více)

Reklama

Reklama