Reklama

Reklama

Za dávných časů vládl zemi české kníže Krok, který měl tři dcery obdařené nadpřirozenými schopnostmi. Nejstarší Kazi měla schopnosti léčitelky, Teta dokázala promlouvat s duchy a nejmladší Libuše viděla do budoucnosti. Po smrti otce převzala vládu na jeho přání právě nejmladší dcera Libuše. Ačkoliv byla Libuše moudrá a spravedlivá vládkyně, muži jí pohrdali. Libuše se tedy rozhodla provdat za Přemysla Oráče ze Stadic, aby s jeho pomocí dosáhla uznání mezi svými podřízenými. Společně se usídlí na hradě Libušín, odkud Libuše předpověděla i založení a slávu města Prahy, které se později stalo sídlem královského rodu Přemyslovců. Po smrti Libuše přebírá vládu její manžel Přemysl, s končícím matriarchátem však stoupá nespokojenost žen, které nakonec vyvolají Dívčí válku. Příběh kněžny Libuše je tentokrát nahlížen nejen z pohledu Jiráskových Starých pověstí českých, ale opírá se i o divadelní hry Franze Grillparzera a Clemense Brentana. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (200)

boblig 

všechny recenze uživatele

Moc hezky natočený amatérský film. Zahraniční herci a herečky (včetně Kazi a Přemysla) vypadají jako postavy ze softporna, a taky tak hrají. Kulisy jak z lepší pohádky ČT a knižní dialogy z 19. století. Čeští herci se také vyznamenali - Marek Vašut na všechno říká jen "Yeahhh!" a Marko Igonda bohužel špatně skryl stopu po očkování proti neštovicím. Snad jen angličtina Pavla Kříže je aspoň trochu vtipná. Resumé: Pro jedny neškodná naivní blbost, pro druhé feministicko-ekologická agitka. Dvě hvězdičky jsou sice moc, ale ta druhá je za tu nesmírnou odvahu tvůrců něco takového vůbec natočit ... ()

zdepapepa odpad!

všechny recenze uživatele

Hardcore trash. Uwe Boll hadr. Kiddo už to napsala. Film jednoznačně dostál své pověsti, veselo je vskutku při každé scéně. Když už se nebudete bavit u KřížoVašutovo čengliš, při Libušéééé na konci anglické věty od angličana, při wtf konverzačních scénkách, při pověstné Kazi scéně s hadem, krtkem a vypelichaným sokolem (a liškou), můžete si aspoň užívat několikero souloží a jednoho třísekundového orálu. ()

Reklama

Adam_Musil 

všechny recenze uživatele

Lidé, vzpamatujte se, vždyť to není vůbec špatné zpracování. Tady jde vidět, že po několika negativních hodnoceních hodnotí další uživatelé úplně stejně, jen aby se náhodou nelišili a nevyjádřili k tomuto nízkému hodnocení svůj nesouhlas. Není to nic světoborného, ale rovných 50% si snímek zaslouží. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

No páni, kdyby Jirásek takhle popsal českou pověst o Libuši a "Přemkovi", byla by školní četba mnohem zajímavější. První část je poměrně vtipná - flustrovaný Přemysl je vášně bezva. Pak se to nějak otočí a stane se z toho softporno a konec je už úplně marnej. No byla to katastrofa, co si budeme nalhávat. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Film určený pro enviromentální jedince (nebo komunity), kteří touží žít v souznění s přírodou a rádi používají magii. Protagonisté filmu pobíhají po smrkových monokulturách (ano, prastaré slovanské lesy), za vrchol romantiky považují mazlení se s mlokem apod. Sama Libuše je velmi rozporuplnou osobností, plna sentimentu a nedostižného zasnění neváhá oslovit "pohledného" chasníka, aby ji pomiloval, i když se oddává orgiím s Přemyslem (který ovšem taky nevynechá jedinou příležitost někoho osouložit). Teta radši brzy kamsi mizí, zato Kazi je velmi emo a když nemůže vydržet ničení jejího milovaného lesa, uchýlí se do azylu. V baráčku zaplněném bylinkami ji spolu s živými i mrtvými zviřátky polomrtvou objeví Libuše, která ji odveze zpět na Vyšehrad (jen proto, aby zde smutná Kazi, která evidentně odmítá pozřít potravu, skonala u pohanské modly - totemu). Sympatická je Vlasta - militantní šišlající lesbička, která si dala za úkol strážit Libuši na každém kroku. Ovšem nebyl by to Přemysl, kdyby ji nesvedl a znenáhla opustil kvůli Libuši. Ta mezitím vládne z různých lesních palouků a pařezů spolu s tlupou hloupých starců (prý koncil), který je schopný jen hromadně svolával hesla jako "king king, we want the king" a máchat rukama. Wtf scén je nepočítaně a zábava je to nevídaná. (Praha - The treshold, zvolal znenadála se zjevující mužík s polenem)... Jo a herecké výkony mi, až na výjimky, přišly horší jak amatérské divadlo.HUDBA: Benedikt Brydem - docela výrazná orchestrální hudba skládaná podle šablony. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (5)

  • Snímek byl kritiky hodnocen veskrze negativně. Je srovnáván s nepovedeným domácím videem nebo italským soft-pornem 80. let 20. století. Je kritizován za smíšení historického filmu s ekologicko-feministickými poselstvími, levnou výpravou, špatnou kamerou, chabé herecké výkony či špatnou angličtinu některých herců. (Zdroj: cs.wikipedia.org) (dinamit_1)
  • Režisér filmu Constantin Werner v rozhovoru řekl: "Jestli se domníváte, že nemám právo natočit film s tematikou Čech, tak to vám musím objasnit. Část mojí rodiny byli česko-němečtí průmyslníci z Ústí nad Labem. Historie Čech a jejich pověsti jsou tudíž i součástí mého kulturního dědictví." (Zdroj: art.ihned.cz) (dinamit_1)
  • Původní název filmu zněl Koruna Vyšehradu, později autoři změnili název na Pohanská královna. (Zdroj: cs.wikipedia.org) (dinamit_1)

Reklama

Reklama